Упозорење на превару: Будите скептични према тој „хитној ситуацији“,

Нисам чуо за превару баке и деде када ме је отац назвао пре неколико година да пријави да ми је син у затвору, ван државе. Од мог оца су тражили да пошаље новац за кауцију и да ми не каже. Тата је био готово непоколебљив у свом уверењу да је заиста разговарао са мојим сином. Уплашена, позвала сам сина, који је био на сигурном у својој кући.

Оно што се десило мом оцу није неуобичајено. На срећу, није послао никакав новац.

Превара са дедом и баком користи бригу пуну љубави и користи осећај хитности да натера жртву да плати, мислећи да помаже у хитним случајевима. У преокрету, сада ће „курир“ доћи и покупити ваш новац, због забринутости за ЦОВИД-19.

„Постоји милион варијација“, каже Сузан Грант, директорка за заштиту потрошача и приватност у непрофитној Америчкој федерацији потрошача, „али заједничка нит је да неко кога познајете има хитан проблем и треба му ваша финансијска помоћ.”

Како то ради

Контактира вас неко ко се представља као успаничени члан породице или пријатељ - или можда адвокат или службеник за спровођење закона који зове у њихово име. Тужба укључује хитне случајеве као што је саобраћајна несрећа, хапшење или квар аутомобила. Али им треба новац, брзо. Они могу молити да се инцидент задржи у тајности или тврдити да постоји наредба о гегу.

Некада је преварант почео да говори: „Бако?” или „Деда?” у нади да ће изазвати емоционални одговор. Сада криминалци могу да провере на сајтовима друштвених медија имена, локације и друге информације како би позив изгледао легитимно.

Без обзира на ситуацију, од вас ће се тражити новац, каже Кристина Миранда, специјалиста за образовање потрошача у Федералној трговинској комисији.

Тада би требало да прекинете контакт, каже Миранда. Можете да кажете да морате да верификујете неке информације или да једноставно прекинете везу (или престанете да одговарате на е-пошту или поруке).

Ако предате новац, мало је вероватно да ћете га вратити.

Погледајте свој бесплатни кредитни извештај Сазнајте шта се дешава са вашим бесплатним кредитним извештајем и сазнајте када и зашто се ваш резултат мења. Почети

Најновији обрти

Док је превара стара, преваранти су вешти да мењају поруке и тактике.

Неки недавни примери:

  • ФБИ у Бафалу у Њујорку објавио је раније овог месеца упозорење о превари која је жртве коштала „десетине хиљада“ долара. Преваранти се претварају да су адвокати и шаљу курира - понекад возача који дели вожњу - да покупи новац за кауцију.

  • Бака из Вирџиније, сумњичава јер глас њеног унука није звучао баш како треба, била је уверена да је то зато што је сломио нос у саобраћајној несрећи. Рекао је да је ухапшен јер је возио под дејством и да је знао да може да јој верује. Изгубила је 6.500 долара.

  • 21-годишњи помоћник менаџера у ресторану у Ајови изгубио је 2.000 долара у априлу. Мислила је да плаћа кауцију за тинејџера запосленог на пола радног времена који је оптужен за ДУИ.

Шта породице могу да ураде

Најбоља ствар коју можете учинити је да обавестите чланове породице, каже Грант. Много је лакше одупрети се хитној молби за помоћ када су чланови породице од вас тражили да будете скептични.

Други савети које су предложили Америчка федерација потрошача и ФТЦ:

  • Не ослањајте се на ИД позиваоца – преваранти могу учинити да позив изгледа као да долази од некога коме верујете.

  • Размислите о томе да имате породичну лозинку или да позиватељу поставите питање о породичном догађају за који не мислите да би криминалац могао да погоди или пронађе на мрежи.

  • Проверите причу са пријатељем или чланом породице, без обзира на сат. Преваранти ће звати у раним јутарњим сатима да искористе људе који су мање будни и припремљени да верују да би неочекивани позив могао бити хитан случај. Можете покушати да потврдите причу, на пример да позовете затвор да видите да ли је ваша вољена особа заправо затвореник.

  • Проверите подешавања приватности на друштвеним мрежама. Обично можете да ограничите ко може да види ваше постове и фотографије.

  • Схватите да је захтев за форме плаћања којима се не може ући у траг — готовина, услуге пеер-то-пеер плаћања, припејд дебитне картице, поклон картице или банковни трансфери — црвена заставица.

Ако сте жртва

Ако верујете да вас је контактирао преварант, пријавите то ФТЦ-у на РепортФрауд.фтц.гов или позивом на 877-ФТЦ-ХЕЛП, каже Миранда.

Ако сте пристали да платите некоме ко вам долази кући, закључајте врата и позовите полицију, каже она.

Чак и ако сте већ платили, још увек вреди покушати да надокнадите свој новац. То је далеко, али можда ћете моћи да поништите неке трансакције ако реагујете брзо.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here