Упозорење о превари: порески кредит за децу је аутоматски; Нема потребе да се пријавите

Скоро да звучи превише добро да би било истинито: већина породица са децом овог лета ће почети да прима месечне чекове до 300 долара по детету, почевши од средине јула и наставиће се до децембра. И не морају ништа да раде, осим да можда чувају новац од превараната.

„Чињеница да људи не морају да раде ништа је оно на шта ће преваранти напасти и рећи: „О, да, мораш“, каже портпарол Федералне трговинске комисије Колин Треслер. „Ако не морате ништа да радите, то звучи превише лако.”

Преваранти ће рећи „они ће вам помоћи да добијете уплате брже или раније, а знамо да не могу, или вам донесу више новца, што не могу, или ће вам рећи друге лажи“, каже она.

О тим чековима

Новац је аванс на половину пореског кредита за децу за пореску 2021. годину. Породице ће добити другу половину када поднесу своје порезе за 2021. годину следеће године. Или могу да одустану од овог плаћања унапред и добију пуни кредит следеће године.

Кратак преглед авансне отплате пореског кредита за децу, који је покренут америчким планом спасавања:

  • Ко испуњава услове: Особе са најмање једним дететом које има 17 година или млађе од децембра. 31. 2021. и који испуњавају услове за приход. Максимална бенефиција иде онима са модификованим прилагођеним бруто приходом испод 75.000 долара за појединачне подносиоце захтева, 112.500 долара за главу домаћинства и 150.000 долара за заједничко подношење захтева за брак. Бенефиције постепено укидају за веће приходе.

  • Колико ће људи добити: Максимална бенефиција је 250 долара месечно за децу од 6 до 17 година, 300 долара месечно за децу 5 и млађу.

  • Када очекивати чек: 15. у месецу или приближно тог дана, од јула до децембра.

  • Како ће уплата бити испоручена: директним депозитом, папирним чеком или дебитном картицом.

Чувајте се нежељене комуникације

Тресслер упозорава да вас пореска управа неће слати е-поштом, СМС-ом, звати или директно слати поруке као почетни контакт. Те поруке би требало да избришете непрочитане. Кликом на везу или одговором можете да се повежете са преварантом или да заразите ваш телефон или рачунар вирусом; неће вам помоћи да добијете чек раније.

Ева Веласкез, председница и извршна директорка Ресурсног центра за крађу идентитета, слаже се: „Не ослањајте се на долазну комуникацију. Ако нисте иницирали контакт, немојте се укључивати.” Она додаје да се ИД-у позиваоца не може веровати; чак и ако је име владине агенције наведено, лопови су можда покренули позив и „преварили“ приказ ИД-а позиваоца.

Давање осетљивих информација, као што су датум рођења и број социјалног осигурања преко телефона, посебно је тешко, рекла је. Када преваранти добију те информације, могу да користе ваше податке да се представљају као ви на сајту пореске управе и да им преусмере ваш новац. Иста ствар се може десити ако своје податке унесете на сајт који није стварни порески.

Шта да радим уместо тога

Тресслер истиче да већина људи не мора ништа да ради осим ако једноставно не спусти слушалицу и избрише текстове и мејлове.

Ако желите да искључите аутоматска плаћања или промените своје податке, то можете безбедно да урадите на веб локацији пореске управе. Уверите се да сте у Порезној.гов. Страница са информацијама о дечијем кредиту пореске управе има везе до алатки које омогућавају корисницима да уносе промене или да провере да ли су регистровани. Остали савети:

  • Не одговарајте на било какву комуникацију из пореске управе осим на пошту и будите сигурни да је оригинална. Права ИРС кореспонденција има број обавештења (ЦП) или слово (ЛТР) у горњем или доњем десном углу. Ова веб-страница Пореске управе може да вам помогне да потврдите аутентичност.

  • Ако ће вам чек бити послат поштом, идите на УСПС.цом и пријавите се за Информед Деливери, која вам шаље фотографије ваше поште пре него што је испоручена. Бесплатно је. Када се очекује ваш чек, преузмите своју пошту или нека неко то уради уместо вас што је пре могуће. Веласкез каже да је било извештаја о крађи стимулативних чекова из поштанских сандучића, као ио покушајима да се појачају возила за испоруку поште да би украли чекове.

  • Ако верујете да је ваш чек украден из вашег поштанског сандучета, пореска управа може да уђе у траг чеку и замени новац.

  • Ако неко покуша да вас превари од новца или вам понуди "помоћ" да га добијете раније, можете то пријавити ФТЦ-у на [емаил протецтед.

  • Коначно, ако делите старатељство над дететом, будите сигурни да знате ко треба да добије те чекове, каже Веласкез. Понекад оно што изгледа као да недостаје чек није.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here