Преглед зајма СеедФи Цредит Буилдер: Јефтин начин за успостављање кредита

Кредити за изградњу кредита се разликују од других зајмова јер их можете добити без кредитне историје — али не добијате новац унапред. Уместо тога, новац се чува на штедном рачуну и добијате приступ када завршите отплату или завршите зајам. Ови кредити могу бити посебно корисни за кредитне почетнике.

Остале опције за улазак на кредитни радар укључују:

  • Добијање почетне кредитне картице за коју се релативно лако квалификује.

  • Ако вас неко са добрим кредитом дода на своју картицу као овлашћеног корисника.

  • Ако имате новац на рачуну банке или кредитне уније, користите тај новац на депозиту као обезбеђење зајма. Имати и зајам и кредитну картицу у доброј репутацији може помоћи да се кредит брже изгради. Гет Рате

    на веб локацији СеедФи

Како функционишу кредити за изградњу кредита СеедФи

СеедФи'с Цредит Буилдер план (раније назван Цредит Савер Лоан) је темпиран на вашу плату. Можете добити само зајам од 500 долара, али можете изабрати плаћање од 10 до 40 долара по периоду плаћања. Дужина кредита је диктирана величином и учесталошћу ваших плаћања. Рокови отплате су од седам месеци до 27 месеци, а годишња стопа се креће од 4.03% до 5.26%.

Не постоје накнаде за почетак. СеедФи прикупља 1 УСД месечно као накнаду за план, а остатак иде на штедни рачун. Ако изаберете исплату од 20 долара сваке две недеље, отплатили бисте зајам за око годину дана, потрошили бисте 11 долара.96 хонорара и на крају примите 500 долара.

Изаберите плаћање које можете себи приуштити; ниже уплате су довољне за изградњу кредита. Имајте на уму да можете да затворите налог када достигнете потребну корист и сами се квалификујете за кредит. Било да отплатите кредит у потпуности или одлучите да га окончате раније, штедни рачун - у Цросс Ривер Банк - је ваш. Такође сте слободни да пребаците свој рачун у другу банку или кредитну унију.

СеедФи је доступан у 33 државе, плус Вашингтон, Д.Ц. На сајту компаније постоји листа где се тренутно нуде кредити.

Износ позајмице

500 долара

АПР распон

4.03% до 5.26% (у облику месечне накнаде за план од 1 УСД)

Рок зајма

7 до 27 месеци

Могућности плаћања

10 до 40 долара по периоду плаћања, по избору купца

Како план СеедФи Цредит Буилдер може помоћи вашем кредитном резултату

Уплате зајма се пријављују кредитним бироима Екуифак, Екпериан и ТрансУнион сваког месеца. Плаћања на време помажу директно у изградњи кредита, побољшавајући вашу кредитну историју. Када завршите са зајмом, чување новца у штедњи може индиректно помоћи вашем резултату обезбеђивањем јастука тако да неочекивани трошак не доведе до кашњења у плаћању рачуна.

Ако градите кредит од нуле, вреди напоменути да ће вам само неколико месеци пријављених плаћања донети ВантагеСцоре, а за шест месеци би требало да имате ФИЦО резултат. Можете да проверите када се налог појављује у вашим кредитним извештајима користећи АннуалЦредитРепорт.цом, који нуди приступ кредитним извештајима сва три кредитна бироа.

Када добијете ФИЦО резултат, паметно је да се пријавите за традиционалну необезбеђену кредитну картицу и отплатите је у потпуности сваког месеца. То ће такође помоћи да изградите свој кредит.

Како је СеедФи другачији

Већина других зајмова за изградњу кредита пријављује кредитним бироима и позитивне и негативне кредитне информације. То значи да ако извршите плаћање најмање 30 дана са закашњењем, то ће бити пријављено кредитним бироима. Та врста негативних информација о плаћању може уништити ваш резултат.

Веб локација СеедФи-ја указује да ако имате финансијских потешкоћа, они ће можда моћи да понуде одређену флексибилност. Чак и ако клијент са кредитом за изградњу кредита не дође, СеедФи претпоставља финансијске проблеме и проактивно затвара рачун са 29 дана закашњења, каже суоснивач и извршни директор Јим МцГинлеи. Проактивно затварање избегава пријављивање негативног статуса рачуна кредитним бироима и наношење штете вашем резултату.

Уопштено говорећи, кредити за изградњу кредита могу се затворити превремено, а зајмопримци добијају приступ делу зајма који су отплатили. Рано затварање зајма је далеко боље него пропустити уплату, можда се суочити са закаснелим накнадама и губитком кредита када сте се надали да ће вам нови налог помоћи.

Како се пријавити за СеедФи кредит за изградњу кредита

Када се пријавите, изаберите Цредит Буилдер План као производ. Да бисте били одобрени, морате:

  • Да имате најмање 18 година (19 у Алабами и Небраски).

  • Наведите адресу е-поште и број телефона који се може проверити.

  • Наведите свој број социјалног осигурања и датум рођења (у сврху идентификације).

  • Будите становник државе у којој је СеедФи лиценциран.

  • Имајте начин да платите електронским путем.

Сазнајте како је ваш кредит оцењен. Погледајте свој бесплатни резултат и факторе који на њега утичу, као и увид у начине да наставите да градите. Почети

СеедФи нуди сродни план позајмљивања и раста

Поред свог зајма за изградњу кредита, СеедФи нуди лични зајам Позајми и развијај који укључује компоненту штедње, али такође омогућава приступ новцу одмах. У овом плану, када се кредит у потпуности отплати, откључава се додатни износ штедње.

МцГинлеи каже да се износи позајмљеног и уштеђеног новца могу прилагодити према профилима ризика и преференцијама клијената. Међутим, НердВаллет препоручује штедњу одвојено од отплате кредита. Чак и ако плаћате потпуно исти износ по плати, подела уштеђевине и отплате дуга вам даје већу флексибилност. Можете да прескочите штедни депозит у мршавим месецима, или у хитним случајевима можете да уроните у штедњу да бисте платили кредит на време.

Желите штреберско знање које је прилагођено вашем новцу? Донесите сав свој новац у један приказ и стекните прилагођене увиде да бисте га максимално искористили. Сазнајте више.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here