Поставите своју стратегију за продају на Дан сећања

Многи су куповали средства за дезинфекцију руку и тоалет папир на мозгу.

Али овог маја, чини се да живот поново цвета уочи незваничног почетка лета.

И на типичнији начин за Дан сећања, викенд који води до 31. маја биће испуњен распродајама апарата, одеће и путовања - плус неколико нових категорија, такође. Ево где да пронађете понуде и како да уштедите.

Неки стари, неки нови нормални

Продавци имају неколико категорија производа за Дан сећања. Дан се традиционално обележава значајним снижењима на кућне потрепштине као што су апарати за прање веша, кухињски апарати и душеци.

То ће бити истина и ове године, а неке промоције су већ почеле. Али посебно у 2021., неке од продаје ће такође бити усмерене на активности до којих је Американцима стало током текуће пандемије и постепеног поновног отварања. Размислите о роштиљу у дворишту, социјално дистанцираним камповима и пројектима побољшања дома.

„Куповаћемо одећу јер ћемо овог лета виђати више људи него прошлог лета“, каже Барбара Стјуарт, професорка и координаторка малопродаје и науке о потрошачима на Универзитету у Хјустону.

„Мислим да су и потрошачи спремни да путују јер смо код куће више од годину дана“, каже она.

Додајте залихе за путовање, одржавање аутомобила, опрему за камповање, хотелске собе и домаће авионске карте на листу марака за Дан сећања.

На крају крајева, предузећа могу приступити претрагама речи да виде шта потрошачи траже на мрежи. Продавци често усклађују продају тако да одговарају категоријама у тренду и заузврат подстичу потрошњу, каже Прииа Рагхубир, Деан Абрахам Л. Гитлов професор бизниса на пословној школи Стерн Универзитета у Њујорку.

„Шта заиста пребацује људе преко тог последњег прага од интересовања за категорију до „Ево моје кредитне картице“. Наплатите то,’ је финансијски подстицај као промоција цене“, каже она.

Ове врсте распродаја Дана сећања одвијаће се и на мрежи и у продавницама, али не очекујте да ће тржни центри бити препуни као некада давно.

„И даље мислим да ће се онлине тренд наставити“, каже Рагхубир. „Још увек постоји оклијевање око боравка у затвореном простору.”

Размислите пре нагодбе

Било да идете у физичку или виртуелну продавницу, постоје најмање три загарантована начина да уштедите новац на Дан сећања.

Прво, пре него што почнете да прегледате било какву продају, направите листу ствари за које знате да желите да купите. На тај начин на обим ваше претраге не утичу производи које видите.

„Направите листу сада када сте у хладном расположењу о стварима које бисте можда желели да купите ако буду на распродаји, уместо да ту листу правите оним што је на распродаји“, каже Рагхубир.

Ако производи које желите да купите не иду у продају, уздржите се од куповине ствари које нису биле на вашој листи само да бисте попунили празнину у куповини.

Пробајте све врсте продавница

Затим, док почнете да пречешљате огласе о продаји и веб-сајтове, оставите отворене опције – и картице прегледача.

Распродаје за Дан сећања су хлеб и путер великих продавница, робних кућа, продавница душека, продавница за побољшање дома и туристичких агенција. Али ћете такође пронаћи уштеде на мање очигледним продајним местима, као што су продавнице долара, каже Стјуарт.

Буџетски продавци могу бити посебно погодни за производе које ћете користити само ограничено време, као што су играчке за базен које ћете ионако бацити на крају сезоне.

Запамтите свој буџет

Као што је тачно за сваки излет у куповину, поставите ограничење за оно што сте вољни (и удобно у могућности) да потрошите током празничног викенда. Буџет може обуздати сваку потенцијалну импулсивну потрошњу.

„Знајте шта можете да потрошите и немојте ићи даље од тога“, каже Стјуарт. „Не постоји никаква погодба која вреди довести себе у финансијске потешкоће. Производ треба да има стварну вредност за вас.”

Ако вам је тешко да се држите одређеног износа у доларима, покушајте да промените своју стратегију плаћања.

На пример, Рагхубир каже да издваја новац на свој ПаиПал или Венмо рачун као технику принудног буџетирања пре него што оде у куповину. Наравно, могла би да потроши више од онога што је на тим рачунима, али ограничење јој даје разлог да престане да троши. Такође функционише као механизам за праћење колико је она до сада потрошила.

Дан сећања нуди прилику да се ода почаст погинулим америчким војницима. Али уз мало уздржаности и дискреције, одмор може пружити и преко потребне прилике за уштеду.

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавила Тхе Ассоциатед Пресс. 

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here