Заједничко гранање: једна од најбољих погодности кредитне уније

У стварности, међутим, чланови кредитне уније често имају једнак приступ личној подршци као и клијенти мегабанке, поред често бољих стопа и нижих накнада него у националним банкама.

Разлог? Заједничко гранање.

Шта је заједничко гранање?

Око 1.800 од 7.000 кредитних унија у земљи припада заједничкој мрежи филијала ЦО-ОП Финанциал Сервицес. Чланови имају приступ преко 5.000 заједничких филијала са локацијама у свих 50 држава.

Чланови могу да обаве већину својих редовних трансакција у филијали као што би то урадили у својој локалној кредитној унији. ЦО-ОП Финанциал Сервицес такође има мрежу од 30.000 банкомата без накнаде.

Кредитне уније које учествују су дом око половине свих чланова кредитних синдиката, око 50 милиона људи, каже Цраиг Беацх, главни оперативни директор ЦО-ОП заједничких подружница.

» УПОРЕДИТЕ: НердВаллетове најбоље кредитне уније године

Шта чланови могу да раде у заједничкој филијали?

Моћи ћете да правите депозите, повлачења и трансфере између рачуна. Такође можете да плаћате кредит и купујете упутнице и путничке чекове.

Углавном нећете моћи да отворите нове текуће или штедне рачуне, нити ћете моћи да отворите нове сертификате или индивидуалне рачуне за пензионисање, наводи Бич.

Међутим, могли бисте да отворите ове рачуне онлајн на веб локацији ваше кредитне уније и финансирате их у заједничкој филијали, каже Бич.

Да бисте довршили трансакцију у заједничкој филијали, мораћете да доставите важећи лични документ са фотографијом који је издао државни орган, заједно са именом ваше кредитне уније и бројем вашег рачуна.

Користите ЦО-ОП алатку за лоцирање да бисте сазнали да ли ваша кредитна унија учествује у дељеном гранању. Неке кредитне уније припадају и ЦО-ОП банкоматима и заједничким мрежама филијала, док неке учествују само у једној од две. Други не припадају ниједној мрежи.

» ВИШЕ: Шта је кредитна унија?

Ко има користи од заједничког гранања?

Заједничко гранање је најбоље за људе који желе да се задрже на предностима кредитних унија – јаке стопе и ниске накнаде – без одустајања од погодности које нуде велике банке, каже Бич. Услуга може бити посебно корисна за људе који су се придружили кредитној унији у граду из којег су се од тада одселили или који можда неће дуго бити код куће.

Узмимо Ким Ван, власника малог предузећа који се придружио кредитној унији док је радио на Државном универзитету у Охају. Иако се Ван преселила у Филаделфију пре неколико година, она је и даље члан финансијске институције са седиштем у Охају.

„Користим заједничке филијале за депоновање физичких чекова и за подизање средстава са свог текућег рачуна“, каже Ван. „Моја кредитна унија дозвољава мобилне депозите и ја користим ту услугу, осим што су дневни лимити ниски.”

Мелиса Бреау, специјалиста за дигитални маркетинг у Ралеигху, Северна Каролина, ослањала се на заједничко гранање из истог разлога.

„Имао сам рачун Федералне кредитне уније у долини Хадсон од своје 16. или 17. године, али када сам дипломирао на факултету, преселио сам се у Њујорк и тамо нису имали филијале“, каже Бреау. „Они су били део заједничке мреже, па сам ишао у заједничке филијале да направим депозите и исплате.”

Заједничко гранање повећава удобност

Упркос расту интернетског и мобилног банкарства, Бич мисли да ће филијале остати популарне.

„Имам миленијуме у својој кући“, каже Бич. “Они желе да обаве трансакцију када то желе, како желе и где год желе да то ураде. Али у зависности од сложености трансакције, они желе да имају некога ко ће их разговарати о томе шта раде.”

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here