Куповина хипотеке би вас могла учинити богатијим за 30 хиљада долара

Поређење зајмодаваца је нешто што ради само 50% купаца кућа, према нашој анализи података из Националног истраживања о пореклу хипотека. Али поређење хипотекарних стопа код пет зајмодаваца пре потписивања на испрекиданој линији могло би вам уштедети стотине долара камата само у првој години.

„Забавни део куповине код куће је обилазак кућа, бирање декора и замишљање пријатеља и породице како виде ваш нови простор“, каже Холден Луис, стручњак за хипотеке НердВаллет-а. „С друге стране, поређење хипотекарних стопа може изгледати монотоно и стресно, али у стварности је то лак задатак који може довести до огромних дугорочних уштеда."

Према извештају зајмодавца Фреддие Маца из 2018. године, поређење пет зајмодаваца може уштедети зајмопримцима у просеку 0.17% на њихову каматну стопу. Иако делић процента можда није вредан труда, уштеде се збрајају.

На стамбеном кредиту просечне величине, поређење зајмодаваца могло би уштедети зајмопримцима 430 долара камата у првој години, или укупно 9.200 долара током 30-годишње хипотеке. Сваког месеца, паметан зајмопримац би могао да плати 26 долара мање од свог колеге зајмодавца.

» Извештај о купцу куће за 2019.: У.С. Купци кућа могли би да уштеде 776 милиона долара

Да бисте добили још више од ове уштеде, можете је сакрити.

Ако је држање вишка новца при руци приоритет — ако га стављате у фонд за хитне случајеве, на пример — онлајн штедни рачун са високим приносом је добра опклада и, до тренутка отплате хипотеке, могао би претворите тих 9.200 долара у 11.900 долара. Ако већ имате фонд за хитне случајеве, сертификати о депозиту имају веће каматне стопе и могли би донети 15.100 долара након 30 година.

» ВИШЕ: Колико Американци троше на побољшање дома?

Добити што више за своју уштеду значи ставити је мало ван домашаја. Доприносом на индивидуални пензиони рачун, уштеђевина од 9.200 долара могла би бити 30.200 долара до тренутка када се ваш дом плати.

"Камат може нашкодити или помоћи вашем резултату. Када плаћате камату на хипотеку, новац вам лети из џепа, али када скупљате камату на своју уштеђевину, ви градите богатство“, каже Луис. „Одабиром хипотеке са нижом каматом, у могућности сте да уштедите, а самим тим и зарадите више."

Како: Упоредите цене и уштедите

Поређење зајмодаваца не значи да морате да имате дуге телефонске разговоре или чак да попуњавате папирологију. Анализа Фреддие Маца сугерише да се ова поређења могу направити на мрежи помоћу алата за поређење хипотека или посетом веб локацијама зајмодавца. Претходно одобрење можда није неопходно да бисте уштедели на каматним стопама, али може повећати вашу моћ преговарања ако продавац разматра више понуда.

Купци који први пут долазе у кућу такође треба да погледају локалне програме који се нуде у њиховој држави. Многе државе имају на располагању грантове за помоћ у плаћању предујма или посебним пореским олакшицама и нижим каматним стопама за купце куће први пут.

Коначно, будите паметни у погледу учешћа. Велики аванс можда неће бити могућ, а ви не желите да уроните у своју пензиону штедњу или фонд за хитне случајеве да бисте купили свој дом, ако можете да му помогнете. Али што више можете да одложите, то ће ваш кредит бити мањи. Одложите колико год можете, а да притом задржите своју тренутну финансијску сигурност и одвојите довољно за трошкове као што су трошкови затварања и будуће одржавање куће.

»ВИШЕ: Како да уплатите аванс а да не уништите своје финансије

МЕТОДОЛОГИЈА

Израчунали смо потенцијалну уштеду по зајмопримцу користећи стопу потенцијалне уштеде из извештаја Фреддие Мац-а за 2018., најновију годишњу просечну каматну стопу на 30-годишње хипотеке и просечну величину стамбеног кредита у 2017. (260.210 долара). Све три хипотетичке анализе зараде/приноса претпостављају штедњу или улагање у периоду од 30 година. Камата зарађена на штедном рачуну са високим каматама подразумева месечне депозите штедње и 1.4% камата. Зарађене камате на депозитне потврде подразумевају годишње депозите штедње у једногодишњим сертификатима и 2.7% камата, тренутни просек за онлајн једногодишње ЦД-ове. Повраћај остварен на ИРА-и претпоставља месечне доприносе штедње и просечну годишњу стопу приноса од 6%. Еквивалената пројеката за побољшање дома су апроксимације засноване на подацима из неколико извора, укључујући У.С. Пописни биро и часопис за преуређење.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here