Да ли дипломирани студенти треба да се пријаве за кредитне картице за студенте?

Ако сте на постдипломским студијама и стекли сте пристојну кредитну историју у последњих неколико година, можда је време да одбаците ту студентску кредитну картицу и уместо тога се пријавите за редовну кредитну картицу за боље награде, ниже камате и додатне привилегије. 

Ко треба да користи студентску кредитну картицу?

Са високим стопама одобравања, студентске кредитне картице могу бити одличан алат за почетак изградње кредита док сте још у школи. Изградња и побољшање ваше кредитне историје је кључно за дугорочни финансијски успех, јер је то један од најважнијих фактора који зајмодавци користе да одреде вашу кредитну способност када се пријавите за хипотеку, зајам или кредитну картицу.

Неке студентске кредитне картице такође нуде исте врсте награда као и обичне картице, попут поврата готовине на свакодневну потрошњу, бонуса за регистрацију и бесплатних ФИЦО кредитних извештаја како бисте могли да пратите свој кредитни напредак.

Поред тога, студентске кредитне картице имају тенденцију да буду блажи према власницима картица. Неки неће повећати вашу годишњу стопу ако касните, дајући вам времена да се прилагодите поседовању кредитне картице по први пут. Већина такође долази без годишње накнаде, тако да не морате да бринете да ли ће вам бити наплаћено само зато што сте власник картице.

» ВИШЕ: Добијање моје прве кредитне картице: Шта сваки студент треба да зна

Када дође време да се крене даље

Ако сте на постдипломским студијама и већ сте изградили солидну кредитну историју, можда је време за надоградњу са студентске кредитне картице.

То је зато што студентске кредитне картице обично долазе са вишим каматама од обичних картица, пошто они који се пријаве немају кредитну историју. Недавна студија МагнифиМонеи.цом каже да ће студенти који се тек баве кредитним картицама вероватно плаћати просечну годишњу стопу, или АПР, од 21.4%, иако неке картице нуде нижу почетну стопу од ове.

Поред тога, обичне кредитне картице могу понудити додатне погодности, као што су 0% уводних АПР периода за куповине и трансфере стања, бонус поене за додавање овлашћеног корисника на картицу и награде за трошење на путовања, оброке, бензин и намирнице.

Дакле, ако планирате да носите стање сваког месеца и изградите своју кредитну историју као студент, вероватно је добра идеја да се пријавите за редовну картицу која носи нижи АПР и боље награде. Уштедећете на плаћању камата и прикупити веће бонусе.

Ако већ имате дуг на кредитној картици, можете размислити и о трансферу стања са ваше студентске кредитне картице на традиционалну картицу. Неке картице нуде камату од 0% на пренос стања и куповине чак 18 месеци након регистрације, док већина студентских кредитних картица носи прави трошак преноса биланса између 12.62% и 25.99%. То значи да ћете вероватно уштедети доста новца на трошковима камата тако што ћете изабрати редовну картицу уместо студентске када вршите трансфер стања.

Без обзира коју картицу изаберете, не заборавите да пажљиво прочитате одредбе и услове било које картице за коју се пријавите пре него што потпишете на испрекиданој линији. Пажљиво одмерите предности и недостатке сваке картице и упоредите карте да бисте добили најбољу могућу понуду.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here