Да ли треба да платим свој хотел готовином, поенима или оба?

Међу најнеугоднијим питањима за љубитеље награда за путовања: да ли треба да платите свој следећи одмор готовином или поенима?

А понекад постоји и трећа опција: плаћање комбинацијом валута (поени или миље, плус добар новац).

Та трећа комбинована опција постаје све чешћа у туристичкој индустрији. Заправо, ЈетБлуе је овог лета најавио нову опцију откупа готовине + поена, омогућавајући члановима да резервишу летове кроз комбинацију правог новца и ТруеБлуе поена. Делта такође има програм Милес + Цасх, а скоро сви главни хотелски брендови нуде Поинтс + Цасх опције.

Избори се могу осећати парализирајуће. Када је боље резервисати хотел са бодовима? Када је боље резервисати готовином? Када је боље резервисати готовином + бодови? Ево како ћете знати која је опција најбоља за вас.

Урадите математику да бисте израчунали најбољу вредност

Упозорење: бодови и миље су измишљене валуте без формалне вредности (а њихове вредности могу да варирају у великој мери на основу фактора као што су локација и датум боравка). Уз то, НердВаллет је анализирао више од 2.500 тачака података у стварном свету У.С.-засновани на програмима лојалности авио-компанија и хотела како би дошли до свеобухватне процене бодова програма лојалности. Овде сазнајте колико вреди ваш хотел или авио-компанија и километри.

Једном када имате постављену вредност колико вреде ваше награде за лојалност, остало је једноставна калкулација:

Број бодова потребних за књижење * вредност бодова = Кс

Ако је Кс мањи од цене за резервисање у готовини, добијате бољу вредност плаћања у поенима. Ако гледате искључиво авионске карте, направили смо калкулатор пређене километраже да уради посао уместо вас.

Постаје мало компликованије ако желите да резервишете са комбинацијом готовине и поена, али не знојите се:

(Број поена потребних за комбиновану резервацију * вредност поена) + Готовински део резервације = И

Ако је И мањи од цене за резервисање у готовини, генерално је добра идеја да искористите своје бодове, добијате добру вредност.

Ево примера: Ако је ваш избор да платите 500 долара за собу или 200 долара плус 25.000 поена. Што је боље? Рецимо да ови хотелски поени вреде по 1 цент.

25.000 поена * .01 = вредност од 250 УСД

250 УСД + 200 УСД (готовински део комбиноване опције резервације) = 450 УСД

450 долара је мање од 500 долара, што чини овај пример комбинованог кеша и поена који резервишу добру понуду.

Али шта је са стварним животом?

Провели смо бројеве на неколико примера хотела из стварног света, бирајући пет градова широм земље и процењујући цену боравка четири ноћи током недеље захвалности 2020. 25 - 29). Погледали смо хотеле са сличним ценама за сваки град у Хилтону и Хајату, и ево шта смо пронашли (цене укључују порезе и накнаде). У подацима испод, видећете уносе означене бојама са зеленом која означава најбољу опцију резервације за тај одређени хотел и црвеном која означава најгору (најскупљу) опцију.

Неке собе су боље резервисане у готовини, док су друге боље резервисане у бодовима. Ипак, у свим горе наведеним примерима Хиатт-а, опција готовина + бодови никада није најбоља вредност.

Као и Хиатт, неке Хилтон собе су боље резервисане у готовини, док су друге боље у поенима (иако се чини да нема много усклађености са Хајатом у смислу градова). Али опет, плаћање у готовини + поени никада није најоптималније.

Зашто резервисати са комбинацијом новца и поена?

Резервација са комбинацијом готовине и поена скоро никада није најбоља укупна вредност заснована на чистим бројевима, али то не значи да је плаћање готовином и поенима лоша идеја. Предност резервације са комбинацијом протеже се даље од само чистих бројева.

Разлог број 1: Немате довољно поена да покријете све трошкове

Рецимо да сте израчунали бројеве, а резервација са поенима је „најбоља вредност.„Али шта ако немате довољно поена? У многим горе наведеним сценаријима, резервација са готовином + бодови је друга најбоља вредност иза резервације са свим поенима. Наравно, добили бисте бољи повраћај плаћајући у свим тачкама. Али ако то не можете да урадите, онда можете да урадите следећу најбољу ствар користећи готовину + бодове.

Разлог #2: Не желите да скупљате бодове

Резервација са поенима (или готовином + бодови) је одлична за људе који сматрају да је узнемирујуће да седе на валути која није подржана апсолутно ничим. У ствари, многи љубитељи поена ће вам рећи да држите стање на банковном рачуну високо, али да одржите ниско стање на рачуну програма лојалности. Зашто?

Девалвација поена: Хилтона нема много кочи да повећа цене хотелских поена из хира. Ништа не спречава Виндхам Ревардс да постане хотел хиперинфлације.

Програми лојалности задржавају право да девалвирају своје већ направљене валуте у било ком тренутку без претходне најаве. То се зове девалвација и значи да ваши поени скоро увек постају мање вредни током времена. Да бисте били сигурни да вам се то неће догодити, потрошите - не штедите - те поене.

Банкроти, аквизиције или спајања могу смањити вредности поена: Ако компанија са којом имате награде за лојалност престане са радом, постоји и шанса да ваши поени неће вредети ништа. Понекад, када ланци хотела или авио-компаније буду купљени од стране другог хотела или авио компаније (било путем спајања, продаје или банкрота), ваши поени се аутоматски преносе у нови програм лојалности — али то није гаранција. Чак и ако се ваши поени пренесу, можда неће вредети онолико колико су некада били.

Разлог #3: Желите да уштедите свој новац

Седење на гомили поена може звучати узбудљиво, али није све што треба да буде. Наравно, можда имате довољно миља за сједиште у пословној класи Јапан Аирлинеса од Њујорка до Токија, али честе километраже не помажу вам када су ваши планови путовања ове године са Олимпијских игара на путу саплитање у кампу.

А можда ћете се ове године фокусирати на нешто сасвим друго, као што је одржавање исплате хипотеке или покривање трошкова селидбе. Чак и ако је бољи „посао“ за плаћање готовином, можда би вам било боље да уштедите новац за куповине већег приоритета и искористите неке поене на резервацији.

Новчана резерва може бити корисна у хитним случајевима, или се можда само показати вреднијом од свих авио миља на свету, пошто коронавирус мења већину америчких навика потрошње.

Доња граница

Са математичке тачке гледишта, често је питање да ли ћете добити бољу вредност од резервације путовања у готовини у односу на. поена, али готово никада није најбоља вредност за резервацију са комбинацијом готовина + поени. Међутим, постоји много више фактора које треба узети у обзир осим чисте финансијске вредности.

Нарочито пошто коронавирус ремети планове за путовања, можда би имало смисла да уштедите свој новац - чак и ако бројеви не иду у прилог плаћању поенима.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

  • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

  • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

  • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

  • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

  • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

  • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here