Да ли треба да ставим следећу рунду на своју кредитну картицу и добијем поене?

Када размишљате о томе да ставите нешто на своју кредитну картицу да бисте прикупили наградне поене — било да се ради о рунди пића, комплету гума или намирницама које вреде недељу дана — запитајте се: Да ли је ово новац ја свеједно ћу потрошити? 

Ако је тако, онда само напред и ставите то на картицу.

Ако не, онда сачекајте.

Награде кредитним картицама које зарадите за своју редовну потрошњу су у суштини бесплатни новац. Али прекомерна потрошња у потрази за наградама у великој мери поништава вредност тих награда. Награде су вредне само ако вам штеде новац.

» ВИШЕ: Зашто свака куповина треба да буде на кредитној картици

Када потрошити, а када не

Рецимо да заиста желите да купите туру пића за своје пријатеље, а цена ће износити 100 долара. (Само добро пиће следећи пут, људи!) Платите готовином или дебитом и немате 100 УСД. Ставите га на картицу која вам враћа 2% награда, а ваш ефективни трошак је само 98 долара. Уштедели сте $2 на пићима које сте ионако намеравали да купите.

Али сада реците да је време за следећу рунду, и сви стоје унаоколо и покушавају да не направе контакт очима, да се не би осећали обавезним да одиграју велики погодак. Пада вам на памет мисао: „Хеј, ово је прилика да прикупите неке озбиљне поене, тако да плаћање за то неће коштати толико.„Спусти то пиће. Доста ти је. У тој ситуацији нећете "добити" 2 $. Губите 98 долара. (Можда је осећај као да је Џеј Гетсби вредан тога. Нисмо овде да судимо.)

Постоји и трећа могућност, и то велика: једна особа у групи пристаје да преузме рачун, а онда сви други враћају тој особи. Под претпоставком да можете да верујете овим људима да ће бити добри (они су пили, запамтите), пожелећете да будете та особа која преузима рачун. Ставите то на своју картицу и сада не зарађујете само награде на својим пићима, већ такође зарађујете награде на пићима свих других.

Коју картицу користити и како

То су правила када треба користити своју картицу. Сада је само питање коју картицу користити. Наградне кредитне картице долазе у многим укусима, баш као и ракија.

Једноставне паушалне картице плаћају вам исте награде за сваку куповину — оне најбоље вам враћају 1.5% до 2% од купопродајне цене. Друге картице плаћају више цене у одређеним категоријама, укључујући ресторане и барове. Ако волите да се забављате код куће (у том случају, свака рунда може бити на вама), неке карте имају велике резултате у продавницама.

Коју год картицу да користите, плаћајте свој рачун у потпуности и на време сваког месеца. Када платите у потпуности, никада не морате да плаћате камату — а камата може брзо да избрише вредност сваке награде коју зарадите. Наградне картице, посебно, имају више каматне стопе.

Даље, сазнање да ћете морати да платите у потпуности може послужити као провера насумичних куповина. Ако немате новца да одмах платите нешто, можда то уопште није нешто што морате да купите.

И на крају ноћи, ако сте пили, немојте возити. Користите своју картицу да платите вожњу кући. (Можда чак и онај који зарађује бонус награде за превоз.)

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here