Да ли треба да рефинансирам свој дом да бих отплатио студентске кредите?

Хипотекарни зајмодавци вам могу дозволити да користите капитал вашег дома за отплату студентских кредита. Ова врста зајма се назива „рефинансирање студентског кредита у готовини“ и елиминисаће дуг из вашег живота.

Али та погодност би вас могла коштати: ако искористите своју кућу за отплату студентских кредита, излажете свој дом ризику ако вас већи баланс на крају надвлада.

Можда би имало више смисла да рефинансирате своје студентске кредите одвојено. Неће се решити тог дуга, али би вам могло помоћи да брже отплатите студентске кредите.

Шта је рефинансирање студентског кредита у готовини?

Рефинансирање студентског кредита је врста хипотеке која вам омогућава да користите свој постојећи капитал за отплату студентских кредита. Да бисте се квалификовали за ову опцију, новац који добијете мора:

  • Отплатите најмање један студентски кредит у потпуности.

  • Отплатите зајам на своје име – не можете да уложите новац на дечији зајам, на пример.

  • Будите послати свом сервисеру за студентске кредите на затварању.

На пример, рецимо да је ваш дом процењен на 300.000 долара, хипотека је 200.000 долара и дугујете 40.000 долара студентских кредита. Можете узети зајам за рефинансирање студентског кредита у износу од 240.000 долара, а хипотекарни зајмодавац би обезбедио додатних 40.000 долара вашем сервисеру за студентске кредите.

Недостаци рефинансирања студентског кредита у готовини

Ваш студентски дуг заиста неће нестати

Наравно, рефинансирање готовине ће исплатити ваше кредите. Али и даље ћете дуговати тај новац као део веће хипотеке. Надамо се да тај кредит долази са мањом уплатом од ваших претходно одвојених дугова. Али ваша нова хипотека може вас укупно коштати више ако не нуди нижу каматну стопу, краћи рок отплате или обоје.

Одустајете од погодности и заштите студентског кредита

Федерални зајмови имају опције као што су планови отплате засновани на приходима ако заостанете у плаћањима. Ако кредити пропадају, последице могу бити озбиљне, као што је кажњавање плата. Али те казне нису тако озбиљне као одузимање имовине, што би било могуће ако не можете да платите зајам за рефинансирање у готовини.

Можете смањити своју стопу на друге начине

Ако је ваш циљ да уштедите новац на плаћању студентског кредита, размислите о рефинансирању тих кредита сами. Најбољи АПР за рефинансирање хипотеке и рефинансирање студентског кредита су упоредиви, а рефинансирање само ваших студентских кредита не би довело ваш дом у опасност.

Ко треба да размотри ову опцију?

Обично не би требало да додајете необезбеђен дуг, попут студентских кредита, на кредите везане за колатерал, као што су хипотеке. Највећи разлог за то би био ако уштеда надмашује ризике.

То може бити случај само ако имате мали салдо студентског кредита или савезне ПЛУС високе камате или приватне зајмове. Али ако намеравате да отплатите своје зајмове, додатни разлози за разматрање рефинансирања студентског кредита могу бити:

  • Уштедећете у поређењу са другим опцијама позајмљивања. Рефинансирање студентског кредита би вероватно понудило боље каматне стопе од личног зајма или кредитне линије за власнички капитал. Такође има ниже накнаде и једноставније услове подобности од типичног рефинансирања готовине.

  • Ваш дуг вас дисквалификује из других опција. Ваши месечни рачуни за хипотеку и студентски зајам могу учинити ваш однос дуга и прихода превисоким да би били одобрени за друге врсте кредита. Ако их комбинујете у један, нижи рачун, можете се квалификовати за бољу каматну стопу тренутно, као и за додатне кредите у будућности.

  • Не верујете себи да ћете користити новац зајма за плаћање дуга. Пошто средства за рефинансирање студентског кредита иду директно вашем сервисеру, нећете бити у искушењу да тај новац потрошите на другом месту. Осим тога, ако сте завршили са позајмљивањем студентских кредита, вероватно нећете повећати свој укупни дуг. То можда није случај ако сте користили рефинансирање готовине да бисте отплатили кредитне картице са високим каматама, на пример, само да бисте акумулирали још дугова по кредитној картици.

» ВИШЕ: Не могу да платим родитељске ПЛУС кредите? Испробајте ова решења

Који зајмодавци нуде рефинансирање студентског кредита у готовини?

Рефинансирање студентског кредита у готовини је доступно на кредитима које подржава Фанние Мае. Али мали број зајмодаваца оглашава ову опцију.

Најзначајнији је СоФи, који је почео да нуди овај програм 2016. године и омогућава вам да добијете до 80% капитала вашег дома. СоФи хипотеке нису доступне у свакој држави и мораћете да испуните критеријуме подобности зајмодавца да бисте се квалификовали.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here