Треба ли аутоматски реинвестирати дивиденде ИРА-е?

Реинвестирање дивиденди може бити права благодат за инвеститоре, посебно у оквиру индивидуалног рачуна за пензионисање, где сте заштићени од одређених пореских последица. Унутар ИРА-е, можете реинвестирати своју пуну исплату, повећавајући свој портфељ брже него да ујка Сем узме залогај сваке дивиденде. Реинвестирање ваших дивиденди такође може бити веома једноставно. Већина брокерских кућа вам омогућава да поставите аутоматски план који реинвестира пуни износ било које дивиденде назад у акције или фонд који су га исплатили.

Али да ли је увек паметно реинвестирати своје дивиденде? Ево три питања која морате себи да поставите да бисте видели да ли треба аутоматски реинвестирати своје ИРА дивиденде.

» Прочитајте више: Како инвестирати у дивиденде

1. Који је ваш временски хоризонт?

Дивиденде су као сваки новац који ћете уложити: потребно им је времена да се сложе и сачекају краткорочне хировите берзе. Дакле, ако немате дуг временски хоризонт пре него што вам затреба новац, можда би било боље да га не реинвестирате, барем не аутоматски.

Финансијски саветници препоручују да новац који уложите на тржиште дате најмање три до пет година за раст. Дакле, као и ваше текуће инвестиције, ваше реинвестиране дивиденде такође морају бити у могућности да достигну ту ознаку. На крају, готовина је готовина и све то треба правилно уложити.

Имате ли више од три године до пензије? Реинвестирајте далеко! Желите да се тај новац повећа што је пре могуће. Што дуже радите за вас, вероватно ћете бити боље. А ако тржиште краткорочно падне, нећете га се ни сећати када дође до пензије. Време ће вероватно претворити ту дивиденду у још више новца (и дивиденди).

2. Да ли узимате ИРА дистрибуције, или планирате да их узмете ускоро?

Ако већ преузимате дистрибуцију на своју ИРА, или планирате у наредних годину или две, онда нема смисла реинвестирати свој новац. Краткорочно, тржиште може да уради скоро све (наиме, да падне), а ако се од вас тражи да узмете ИРА дистрибуцију или једноставно требате новац, ужасно је поново уложити дивиденду, а затим гледати како је пад тржишта смањује.

Ако вам је временски хоризонт кратак, боље је задржати дивиденду у готовини. Или ако вам треба мало приноса на те дивиденде без волатилности берзе, могли бисте да баците те доларе у фонд за краткорочне обвезнице. Али запамтите да чак и средства обвезница могу да падну, а једине 100% сигурне инвестиције су готовина и банковни депозити осигурани од стране ФДИЦ-а, као што су штедни рачуни или ЦД-ови.

» Прочитајте више: Проверите најбоље добављаче ИРА налога

3. Да ли желите да реинвестирате своје дивиденде ручно?

Део сјајности аутоматског реинвестирања дивиденди је у томе што ће брокерска кућа реинвестирати пун износ у акције или фонд без икаквих трошкова, чак и куповином делимичних акција. Можете да повећате пун износ и уштедите провизију. Уштеда те провизије је посебно драгоцена када тек почињете да улажете, тако да аутоматско реинвестирање има много смисла на почетку.

Они који су искуснији у начинима на берзи можда ће желети да реинвестирају ручно, посебно ако купују појединачне акције. Појединачне акције су нестабилније од тржишта у целини, тако да оштри инвеститори могу бити у могућности да реинвестирају дивиденде када је акција јефтинија, што доводи до потенцијално чак и бољих приноса од аутоматског реинвестирања. Међутим, овај начин кошта више времена и новца (трговинске провизије) него да се то уради аутоматски.

Ручно реинвестирање није за свакога, и ако нисте вољни да посветите време тржишту, вероватно ћете проћи много боље са аутоматским реинвестирањем. Само ставите све на аутопилот и уживајте у животу.

Још једна поента

Ако покушавате да повећате своје дивиденде и максимизирате своју штедњу за пензију, ваш избор ИРА може помоћи. Са традиционалном ИРА-ом, плаћате порез на добит када примате дистрибуцију, тако да се дивиденде гомилају без пореза на неко време, али порезник на крају добије рез. Међутим, са Ротх ИРА, никада нећете плаћати порез на дивиденде када узмете квалификовану дистрибуцију, што га чини омиљеним код многих инвеститора дивиденди. Међутим, постоје друге предности за сваки налог, па ћете желети да испитате који налог је најбољи за вас.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here