Да ли треба да купите животно осигурање за децу?

Сви желимо да наша деца живе дуге, здраве животе, због чега се животно осигурање деце можда не осећа као главни приоритет. Међутим, вреди размислити, јер може закључати ниске стопе и деловати као инвестиционо средство за вашу децу.

Сазнајте више о овој врсти животног осигурања и сазнајте да ли је то прави избор за вашу породицу.

Шта је животно осигурање детета?

Животно осигурање детета покрива живот малолетника и обично га купују родитељ или бака и деда.

Генерално, ове полисе су цели животни производи — врста трајног животног осигурања. То значи да покриће траје цео живот детета, све док се премије плаћају.  Износи покрића су обично ниски, често испод 50.000 долара, а премије су закључане, што значи да неће расти. Просечна годишња премија за полису од 25.000 долара за новорођенче је 140 долара, према Куотаци, брокерској агенцији за животно осигурање.

Целокупно животно осигурање такође гради новчану вредност - инвестициону компоненту полисе. Део премије се уплаћује на рачун, који временом расте.

У одређеним годинама, као што су 18 или 21 година, дете може преузети власништво над полисом и наставити покриће, купити још или потпуно отказати полису. Такође можете изабрати да задржите власништво.

Предности и мане животног осигурања за децу

Када одлучујете да ли је животно осигурање детета право за вас, узмите у обзир ове три популарне карактеристике.

1. Гарантује будуће осигурање

Полисе животног осигурања деце обично укључују или нуде загарантовану опцију куповине. „Омогућава вам право да купите одређену количину осигурања по закључаној здравственој класификацији у будућности“, каже Цхантел Боннеау, саветник за управљање богатством у Нортхвестерн Мутуал. То значи да дете може да купи додатно покриће без завршетка медицинског прегледа.

Доступна додатна покривеност варира у зависности од политике, а ваша могућност да купите више може бити ограничена на одређене узрасте или животне догађаје, као што је брак.

Предности: Ова функција може бити корисна ако дете развије већ постојеће стање, као што је дијабетес, или одабере ризичну каријеру, на пример да постане пилот, што може драматично утицати на цену осигурања и осигурање вашег детета, Боннеау каже.

Против: Здрави кандидати у 20-им годинама вероватно ће обезбедити конкурентне цене, тако да ако мислите да су шансе да ваше дете развије здравствени проблем мале, животно осигурање детета можда неће бити вредно тога.

2. Делује као средство улагања за ваше дете

Можете подићи новац са рачуна готовине или позајмити против њега. Када дете достигне пунолетство, може да преда полису и добије средства у целости.

Предности: Новац може покрити трошкове као што су школарине или аконтација за први дом вашег детета. Такође расте са одложеним порезом, што значи да не плаћате порез на добит док не подигнете готовину.

Недостаци: Рачуни са готовинском вредношћу се ослањају на то да плаћате премије и може требати времена да се повећају. Неки финансијски саветници препоручују коришћење других опција пре него што размотре животно осигурање детета као инвестиционо средство.

Ако је то у вашем буџету, можете отворити Ротх ИРА за дете, каже Роканне Мартенс, финансијски саветник у ЦГН Адвисорс у Канзасу. Или, ако је ваш циљ уштеда за образовање, погледајте опције попут 529 планова или опорезивог брокерског рачуна, каже она.

3. Покрива трошкове ако се деси најгоре

Губитак детета може бити изузетно болан и можете имати неочекиване трошкове. Полисе животног осигурања деце исплаћују паушални износ у случају смрти, све док се премије плаћају.

Предности: Исплата се може користити за трошкове као што су трошкови сахране или саветовање за тугу. Такође може помоћи у покривању трошкова вођења предузећа ако сте власник и морате да узмете слободно време, каже Боннеау.

Против: Релативно је неуобичајено да дете умре у САД.С. У 2018, стопа смртности новорођенчади у земљи пала је на историјски низак ниво, према Центрима за контролу и превенцију болести. Стога, ризик да останете без покрића можда неће бити већи од цене полисе.

Пре него што купите

Процените свој буџет, прегледајте постојеће инвестиције и погледајте сопствене потребе за покрићем пре него што купите животно осигурање за своје дете.

„Ако бисте морали да одлучите између родитеља који поседује животно осигурање или детета, у већини случајева, морамо да заштитимо родитеља који доноси сав новац“, каже Боно.

Можда ћете желети да размислите о томе да у своју полису додате доживотни јахач за децу уместо да купујете засебно покриће за своју децу. У неким случајевима можете конвертовати децу јахаче у трајну покривеност када се рок истекне. Не нуде сви осигуравачи ове возаче, а износи покрића могу бити ограничени.

Такође можете пронаћи исплативију покривеност кроз планове за радно место, каже Мартенс. „Много пута нуде групне полисе за издржавана лица, а то може бити јефтин начин да се подигне мали износ животног осигурања за децу.”

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here