Да ли треба да рефинансирате назад на 30-годишњи стамбени кредит?

Када рефинансирате своју хипотеку да бисте добили нижу камату, можете почети испочетка са још једним стамбеним кредитом на 30 година. Али не морате.

Имате могућност рефинансирања на краћи рок — уместо тога отплаћујете кредит на 25, 20 или 15 година. Ова стратегија може уштедети хиљаде долара током трајања кредита.

Да ли треба да рефинансирате назад на 30-годишњи зајам уместо да изаберете краћи рок? Ево предности и недостатака почетка испочетка са још једним 30-годишњим кредитом када рефинансирате.

Предности рефинансирања назад на 30-годишњи зајам

Мање месечне уплате: Када проширите свој нови кредит на 30 година, добијате најниже, најприступачније месечне уплате. Ако одаберете краћи рок, као што је 25 година, месечна отплата главнице и камата ће бити већа.

Већа флексибилност: Уз зајам од 30 година, имате могућност да извршите додатна плаћања када то можете да приуштите и да извршите минимална плаћања у другим временима. Можда бисте желели да отплатите хипотеку за мање од 30 година. То можете учинити додавањем додатног износа вашим уплатама, чиме ћете брже отплатити главницу.

» ВИШЕ: Калкулатор за превремену отплату хипотеке

Недостаци рефинансирања назад на 30-годишњи зајам

Дугорочно скупље: Када рефинансирате и почнете испочетка са 30-годишњим кредитом, временом ћете плаћати више камате, јер плаћате више.

На пример, рецимо да рефинансирате за 300.000 долара са 3.каматна стопа од 5%. Ако отплаћујете кредит током 30 година уместо 25 година, уштедите 155 долара на месечним отплатама, али плаћате 34,406 долара више камате током трајања зајма.

Виша каматна стопа: Генерално, каматне стопе на 30-годишње кредите са фиксном каматном стопом су више од стопа на 15-годишње кредите са фиксном каматном стопом.

» ВИШЕ: Да ли треба да рефинансирате на краћи рок?

Како одабрати свој рок кредита

Приликом рефинансирања хипотеке, можете затражити од зајмодавца да усклади отплате тако да ћете отплатити кредит током времена по вашем избору, било да је то 30 година, 28, 25, 20 или неки други број година.

Начин да се пита је да се каже: „Молим вас да амортизујете ово за 25 (или колико год) година." Амортизација хипотеке је процес отплате стамбеног кредита са једнаким уплатама у договореном периоду. У првим годинама, већина сваке уплате иде на камату, а у каснијим годинама, већина сваке уплате иде на отплату главнице.

Експериментишите са калкулатором амортизације да бисте пронашли комбинацију каматне стопе, рока и месечних плаћања која вам одговара.

» ВИШЕ: Калкулатор амортизације хипотеке, са упутствима

Колико пута можете рефинансирати хипотеку?

Можете рефинансирати колико год често желите, уз неколико изузетака. Плаћате накнаде са сваким рефинансирањем, тако да би гомила узастопних рефи на крају коштала више него што уштедите.

Федерална стамбена управа и Одељење за борачка питања захтевају да зајам буде стар најмање шест месеци пре него што одобре рефинансирање, што подразумева мање документације него обично.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here