Да ли треба да рефинансирате савезне студентске зајмове?

Стопе рефинансирања студентског кредита су тренутно ниске. Али вероватно би требало да сачекате да их искористите ако имате савезне студентске кредите.

Рефинансирање код приватног зајмодавца кошта вам приступ државним програмима. То укључује олакшицу студентског кредита која се већ нуди због пандемије коронавируса.

Неки зајмодавци за рефинансирање тренутно упућују зајмопримце да добро размисле пре него што рефинансирају савезне зајмове. Вероватно би требало да узмете у обзир да је џиновски, трепћући знак „опрез“ да одложите рефинансирање ових зајмова за сада. Бескаматна пауза у плаћању свих савезних студентских кредита завршава се након јануара. 31, 2022.

Ако имате приватне студентске кредите, рефинансирање остаје добра опција ако можете да смањите каматну стопу.

За савезне зајмове, препоручујемо да искористите време које вам програми олакшице студентских кредита купују како бисте своју финансијску кућу довели у најбоље могуће стање. Направите фонд за хитне случајеве. Отплатите дугове по већој стопи. Побољшајте свој кредитни резултат.

На тај начин, када се дим нестане, бићете спремни да добијете најбољу могућу стопу рефинансирања — ако рефинансирање има смисла за вас у том тренутку.

Да ли је рефинансирање савезних студентских кредита лоша идеја?

Савезна влада нуди помоћ без преседана зајмопримцима због пандемије. Као резултат тога, рефинансирање државних студентских кредита би вероватно била лоша идеја у следећим ситуацијама:

  • Ваш посао би могао бити у опасности у наредним месецима.

  • Не бисте могли да приуштите све своје финансијске обавезе да се ваш посао променио.

  • Потребна вам је тренутна обустава плаћања да бисте платили друге рачуне.

  • Квалификујете се за постојеће савезне програме опроста зајма.

Неки законодавци настављају да се залажу за додатне програме опроштаја. Можда се нећете квалификовати ако рефинансирате савезне зајмове код приватног зајмодавца.

Најчешћи предлог - отказивање 10.000 долара - вероватно би вам уштедео више новца него рефинансирање. Али не постоји гаранција да ће се опроштај догодити, и немогуће је рећи да ли бисте имали користи ако не знате детаље програма.

Када треба рефинансирати државне зајмове?

Рефинансирајте државне зајмове само ако сте задовољни ризицима. Ако сте у реду да одустанете од погодности федералног зајма, рефинансирање студентских кредита могло би да понуди дугорочне уштеде на савезним кредитима са високим каматама.

На пример, рецимо да сте дуговали 30.000 долара са каматом од 7% и 10 година на период отплате. Рефинансирање по каматној стопи од 3% - отприлике најбоље што можете очекивати - уштедело би вам близу 7.000 долара.

Да бисте се квалификовали, обично ће вам требати добар кредит (ФИЦО резултат од најмање 600) и однос дуга и прихода мањи од 50%. Ако чекате да рефинансирате, радите на томе да премашите та мерила да бисте добили најбољу могућу понуду када се пријавите.

Можете ли да рефинансирате савезне студентске зајмове?

Можете рефинансирати студентске кредите, али само код приватног зајмодавца. Не можете рефинансирати студентске кредите преко савезне владе. Можете консолидовати савезне студентске кредите, али савезна консолидација неће смањити вашу каматну стопу нити вам уштедети новац.

» ВИШЕ: Научите разлике између консолидације и рефинансирања

Када рефинансирате зајмове, приватни зајмодавац отплаћује ваше постојеће кредите и издаје вам нови приватни зајам са новим условима. Када рефинансирате државне зајмове, не можете да их вратите у савезни програм студентских зајмова. Остварујући ову трговину, одричете се одређених бенефиција.

Ризици рефинансирања савезних зајмова укључују губитак следећих погодности:

Тренутна одрицање од камата и плаћања

Због тренутне пандемије, влада аутоматски обуставља плаћања и одриче се камата на зајмове у државном власништву на шест месеци, ретроактивно до 13. марта 2020. Ова олакшица студентског кредита неће смањити ваше уплате, али ће учинити опције као што је одлагање отплате путем отплате јефтинијим. Приватни зајмодавци до данас нису понудили сличну погодност.

Приступ потенцијалном опросту зајма

Ако предајете или радите у јавној служби или за непрофитну организацију, изгубили бисте приступ савезним програмима опроста зајма за јавне службе и опроста зајма за наставнике, који вам опраштају зајмове, без пореза.

Флексибилни планови отплате

Ово укључује планове отплате засноване на приходима, који могу учинити ваше месечне уплате лакшим за управљање ако не зарадите много новца. Ови планови заснивају исплате на основу вашег прихода и величине породице и опраштају вам преостали дуг након 20 или 25 година отплате. Неки зајмодавци за рефинансирање нуде планове који привремено смањују ваша плаћања. Они који нуде програме засноване на приходима су невероватно ретки.

Бескаматна одлагања плаћања

Ако изгубите посао или наиђете на финансијске проблеме, можда ћете моћи привремено да паузирате отплату путем одлагања и уздржавања. Током одлагања, камата се не обрачунава на субвенционисане савезне студентске кредите. Камата се обично обрачунава на несубвенционисане кредите, као и на све кредите током периода отплате; влада се тренутно одриче овог интереса.

Неки зајмодавци за рефинансирање нуде опције одлагања, али ви сте увек одговорни за камату.

Опције отпуштања кредита

Преостали савезни дуг може бити елиминисан у случајевима као што је школска превара или ако ви, или зајмопримац који користи зајам, умрете или постанете потпуно и трајно онеспособљени. Опције отпуста се разликују од зајмодавца за рефинансирање. Ако ваш приватни зајам захтева супотписника, та особа ће можда морати да плати дуг ако умрете или постанете инвалид, у зависности од нових услова зајма.

У неким случајевима може имати смисла рефинансирати само неке од својих савезних зајмова. На пример, могли бисте да рефинансирате своје ПЛУС кредите са вишим каматама са постдипломских студија, али не и директне зајмове за додипломске студије. Ово би задржало део ваше федералне заштите на месту, ако се неочекивано догоди у будућности. Никада не можете пренети приватне кредите на савезну владу.

» ВИШЕ: Најбоље компаније за рефинансирање студентских кредита

Како рефинансирати савезне студентске зајмове

Ако сте одлучили да рефинансирате своје савезне зајмове, прегледајте понуде више зајмодаваца да бисте пронашли најбољу понуду. Већина приватних зајмодаваца ће вас преквалификовати путем меке кредитне провере како бисте могли да видите своју нову каматну стопу.

Главни разлог за рефинансирање државних зајмова је уштеда новца. Можда ћете видети да зајмодавци за рефинансирање оглашавају велике уштеде, али ваша ситуација ће одредити шта ћете уштедети.

» ВИШЕ: Како рефинансирати студентске кредите у 7 корака

Остале потенцијалне предности рефинансирања савезних зајмова укључују следеће:

  • Извршите једну уплату кредита сваког месеца. Ако имате и приватне студентске кредите, можете да их рефинансирате заједно са савезним кредитима.

  • Замените сервисера студентских кредита. Добићете новог сервисера преко свог зајмодавца за рефинансирање, што ћете можда желети ако нисте задовољни својим савезним сервисером зајма.

 Једна месечна уплата или други сервисер кредита вероватно не вреди одустати од мира који долази са државним зајмовима. Уместо тога, обратите пажњу на уштеде.

Колико вам рефинансирање може уштедети?

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here