Да ли треба да рефинансирате приватне студентске кредите?

Пронађите најновије

  • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

  • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

  • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

  • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Требало би да рефинансирате приватне студентске кредите ако се квалификујете за бољу каматну стопу. Зајмодавци за рефинансирање обично не наплаћују унапред трошкове, тако да нижа стопа може да вам омогући да плаћате мање сваког месеца, уштедите на камати или обоје.

Ево три потенцијалне предности рефинансирања приватних студентских кредита.

» ВИШЕ: Можете ли рефинансирати студентске кредите Саллие Мае?

1. Штеди новац

Најбољи разлог за рефинансирање приватних студентских кредита је уштеда. Смањење ваше каматне стопе може смањити ваше месечне уплате, укупни износ који отплаћујете или обоје.

На пример, рецимо да имате приватни зајам од 35.000 долара са каматом од 12% и отплатом од 10 година. Ваше уплате би износиле око 502 долара сваког месеца, а ви бисте укупно отплатили 60.258 долара, са каматом.

Рефинансирањем по каматној стопи од 7% и одабиром рока отплате од 10 година, ваше месечне уплате би пале на отприлике 406 долара, а ваш укупни износ отплате би пао на 48.766 долара – што би вам уштедело више од 11.000 долара укупно.

» ИЗРАЧУНАЈТЕ: Да ли да рефинансирам студентске кредите?

2. Промените услове отплате

Рефинансирање приватних студентских кредита може бити право за вас ако желите да промените начин на који отплаћујете своје кредите:

  • Поједноставите отплату. Ако имате више приватних студентских кредита, можете их комбиновати у један рефинансирани зајам са једном уплатом. Зајмодавци ово могу назвати консолидацијом приватног студентског кредита, али то значи исто што и рефинансирање.

  • Продужите отплату да бисте смањили месечне уплате. Поред смањења ваше каматне стопе, рефинансирање може смањити ваше месечне уплате продужавањем рока отплате на чак 20 година. Плаћање мање сваког месеца могло би да ослободи новац за основне куповине или друге циљеве, као што је штедња за пензију или учешће за кућу. Међутим, продужење рока отплате ће вероватно значити да ћете платити више у целини јер ће се прикупити већа камата.

  • Скратите отплату да бисте уштедели на камати. Ако желите брзо да отплатите студентске кредите, можете рефинансирати и одабрати краћи распоред отплате него што тренутно имате. Ово ће вероватно повећати ваше месечне уплате. Такође можете убрзати отплату тако што ћете платити више за ваш постојећи приватни зајам. Зајмодавци студентских кредита не наплаћују пенале за превремену отплату.

3. Изаберите другог зајмодавца

Ако нисте задовољни корисничком услугом или опцијама отплате вашег тренутног власника кредита, можете се пребацити на другог зајмодавца рефинансирањем. Ово само по себи није јак разлог за рефинансирање — посебно ако замена значи плаћање више новца.

Али можда ћете уживати у више погодности са другим зајмодавцем. На пример, можда ћете моћи раније да отпустите супотписника или искористите предности различитих планова плаћања или одлагања. Неки зајмодавци нуде још више јединствених додатака, као што су бонуси за препоруке, индивидуални тренинг у каријери и попусти за унапред плаћање.

Не можете преносити приватне зајмове на савезну владу, само на друге приватне зајмодавце.

» ВИШЕ: Најбољи рефи кредитори НердВаллет-а

Истражите рефи опције сада

Разлози да се не рефинансирају приватни студентски кредити

Мало је лоше стране рефинансирања приватних студентских кредита. Можете платити више камате на дужи рок, у зависности од каматне стопе за коју се квалификујете и распореда отплате који одаберете. Али многи зајмодавци за рефинансирање вам омогућавају да одаберете релативно кратке распореде отплате, као што су пет или седам година.

Рефинансирањем можете изгубити приступ погодностима попут одлагања плаћања ако се поново упишете у школу. Такође ћете се одрећи било каквих опција за олакшице приватног студентског зајма које ваш кредитор тренутно нуди због пандемије коронавируса.

Нећете пропустити програме као што су отплата заснована на приходима или опрост кредита. Те погодности се односе само на савезне студентске кредите. Ако имате приватне и савезне студентске зајмове, можете рефинансирати само оне приватне да бисте сачували бенефиције савезног зајма, ако мислите да ће вам требати.

» ВИШЕ: Да ли треба да рефинансирате савезне студентске кредите?

Како рефинансирати приватне студентске кредите

Након што сте идентификовали најбољег зајмодавца за рефинансирање за вас, пријавите се директно код њих за рефинансирање ваших приватних студентских кредита. Ако испуњавате услове подобности и ваша пријава буде одобрена, ваш нови зајмодавац ће отплатити ваш стари зајам и издати вам нови.

» ВИШЕ: Како рефинансирати студентске кредите у 7 корака

Приватне кредите можете рефинансирати онолико често колико желите. Можда ћете добити бољу понуду када каматне стопе падну или се ваш кредит побољша.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here