Да ли треба да узмете кредит у залагаоници?

Зајмодавци до дана исплате, зајмодавци власништва и залагаонице продају своје услуге зајмопримцима којима недостају друге опције за брзу готовину. Од ове три, кредити залагаонице су обично најмање штетни.

Каматне стопе на кредите залагаонице варирају у зависности од државе и обично су представљене као накнаде, али је корисније упоређивати кредите у смислу годишње процентуалне стопе. Док зајмови до дана плате и зајмови за власништво аутомобила могу лако да премаше 400% годишње, кредити залагаонице могу бити око 200% годишње.

Позајмице у залагаоници су скуп начин да се позајми новац, али ако немате друге опције и одмах вам треба готовина, зајам у залагаоници је бољи од зајма за власништво аутомобила или зајма до дана исплате.

» ВИШЕ: Најбољи начини за позајмљивање новца

Како функционишу кредити у залагаоници

Да бисте добили заложни зајам, идете у залагаоницу са нечим што поседујете што сте вољни да оставите као залог. Особље процењује вредност ствари, стање и потенцијал за препродају, а затим одлучује да ли да понуди зајам.

Ноло.цом, веб локација која одговара на правна питања, процењује да ће вам залагаонице позајмити око 25% до 60% вредности препродаје. Може се исплатити куповати и упоређивати понуде из неколико залагаоница јер понуде могу значајно да варирају.

Ако прихватите зајам, одлазите са готовином и заложним тикетом, који ће вам требати да добијете свој предмет назад. Можете фотографисати карту и послати је себи као резервну копију у случају да је изгубите.

Пошто сте оставили колатерал код зајмодавца, зајамски зајам не захтева проверу кредитне способности, али морате имати 18 или више година и показати доказ свог идентитета. Залагаонице су у редовном контакту са органима за спровођење закона како би избегли диловање украдене робе, тако да продавница може да захтева доказ о куповини или власништву предмета.

Предмети које можете заложити разликују се у зависности од продавнице и локације. Предмети високе потражње обично укључују накит, ватрено оружје, електронику, алате и музичке инструменте.

Затим се враћате у договореном року, обично 30 дана до два месеца, да преузмете предмет и отплатите зајам (плус накнаде и камате). Накнаде се разликују у зависности од државе и могу укључивати трошкове осигурања и складиштења.

Ако не можете да отплатите у првобитном року, можда ћете моћи да продужите или обновите зајам. Ако не можете да отплатите зајам, залагаоница продаје вашу ствар да би јој вратила новац.

Просечан зајам залагаонице је око 150 долара и враћа се за око 30 дана, према Националној асоцијацији залагаоница.

Штреберски савет: Кредит на рате може бити приступачнији начин да се позајми новац. Ови кредити вам омогућавају да позајмите новац одједном, а затим га вратите фиксним месечним уплатама у периоду од месеци или година, уместо недеља. Нећете морати да дајете колатерал, а износи кредита су обично већи, док су камате обично ниже. Зајмодавци обично захтевају проверу кредитне способности да би се пријавили, али можете пронаћи кредите на рате за лошу кредитну способност.

Предности и мане кредита залагаонице

Прос

  • Зајмови у залагаоници могу се свидети потрошачима који се не могу квалификовати за конвенционални зајам.

  • Они могу коштати мање од казне за кашњење са плаћањем кредитном картицом или накнаде за поновно повезивање за комуналије.

  • Обично коштају више од традиционалног личног зајма, али такође добијате новац брже и без потребе за провером кредита.

  • Не постоји законска обавеза за отплату, тако да ваш кредитни резултат неће патити ако не отплатите зајам, нити ће вас малтретирати утеривачи дугова или тужити. Једина последица, ако не отплатите, је губитак ваше ствари.

» ПРИЈАВИТЕ СЕ: Добијте свој бесплатни кредитни резултат уз НердВаллет

Цонс

  • Највећи недостатак је трошак. Стручњаци за личне финансије генерално прихватају АПР од 36% као горњи крај приступачности за било који зајам. Кредит за залагаоницу од 100 долара који кошта 15 долара накнаде и доспева за 30 дана кошта око 182% годишње.

  • Око 15% заложних кредита се никада не отплаћује, према Националној асоцијацији залагаоница, а стални клијенти су уобичајени.

  • Ако нађете да поново позајмљујете или продужавате заложни зајам, или да залажете и поново откупљујете исту ствар, потребно вам је више од ове краткорочне финансијске закрпе.

Ако залагаоница не открије АПР – многе само наводе накнаде или дају камату по месецу, а не по години – користите калкулатор у наставку да бисте пронашли АПР.

» ВИШЕ: 19 начина да брзо пронађете готовину

Алтернативе залагању

Пре него што одете у залагаоницу, размотрите приступачније алтернативе. Већина ових опција може испоручити средства у року од неколико дана.

Подношење рачуна: Ако покушавате да продужите до следеће плате, контактирајте свог комуналног предузећа или другог кредитора и видите да ли ће продужити грејс период.

Аванс на платни списак без камате: апликације као што су Еарнин и Цхиме могу да обезбеде аванс на вашу плату до два дана раније. Потражите апликацију која не наплаћује никакве накнаде или камате.

Помоћ заједнице: Ако треба да покријете кирију, комуналије или друге неопходне трошкове, погледајте да ли можете добити зајам или помоћ од локалне агенције. Добротворне, верске или друге организације засноване на заједници имају средства намењена помоћи члановима заједнице у овим околностима.

Продаја: Ако сте вољни да се одвојите од предмета који залажете, размислите о продаји залагаоници или приватном купцу. Приватни купац ће вероватно платити више од залагаонице, али може потрајати дуже. У сваком случају, продаја ће вероватно донети више од заложног кредита.

Зајмови у малим доларима: главне банке попут У.С. Банка и Банк оф Америца нуде краткорочне кредите у малим доларима постојећим клијентима. Ови кредити ће вероватно коштати мање од заложног кредита, али ћете морати да прођете проверу кредитне способности. Такође можете добити зајам у малим доларима од онлајн зајмодавца.

» ВИШЕ: Најбољи кредити у малим доларима

Лични зајам од кредитне уније или зајмодавца на мрежи: Лични зајмови кредитне уније почињу око 500 долара и могу понудити ниске стопе за кандидате за лоше кредите, али прво ћете морати да постанете члан. Лични зајмови од онлајн зајмодаваца су бржи, али могу имати веће каматне стопе.

» УПОРЕДИ: Лични кредити за лошу кредитну способност

Прекидање дужничког циклуса

Када се овај недостатак новца реши, планирајте унапред за следећи пут. Добро место за почетак је штедња у фонду за хитне случајеве. НердВаллет препоручује циљ уштеде од 500 долара.

Ако нисте сигурни како да почнете, креирање основног буџета је добар први корак. Ако вам је потребна помоћ, непрофитне агенције за кредитно саветовање нуде основне услуге буџетирања и финансијске едукације бесплатно.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here