У „Замени СИМ картице“, криминалци заиста имају ваш број“,

Ако нисте упознати са преварама замене СИМ картице, припремите се да будете ужаснути.

Ова превара, позната и као превара са порт-оутом или дељењем СИМ картице, омогућава криминалцима да отму ваш број мобилног телефона. Једном када добију ваш број, лоши момци могу очистити ваше финансијске рачуне, запленити вашу е-пошту, избрисати ваше податке и преузети ваше профиле на друштвеним мрежама.

Преваранти могу све ово да ураде јер многе компаније — укључујући банке, брокерске куће, провајдере е-поште и платформе друштвених медија — верификује ваш идентитет слањем кода на ваш мобилни телефон. Пресретање тих кодова може криминалцу дати потпун приступ вашем финансијском и дигиталном животу.

Ова врста преваре у идентификацији постоји већ годинама, али добија више пажње након таласа крађа криптовалута и напада на жртве високог профила, укључујући генералног директора Твитера Џека Дорсија, који је накратко изгубио контролу над својим Твиттер налогом.

Ово је превара од које се стручњаци највише плаше

Потенцијална штета је толика да је стручњак за безбедност Авивах Литан, потпредседник истраживачке фирме Гартнер Инц., боји се да ће изгубити број телефона много више него да ће јој угрозити број социјалног осигурања.

„Радије бих да ми узму друштвене мреже, да вам право кажем“, каже Литан, „јер ми је стало до свог новца за пензију и знам да је део тога заштићен приступом телефонском броју.”

Штавише, не можете спречити ову превару – то може само ваш оператер. И управо сада, криминалци сматрају да је прилично лако преварити телефонске компаније.

Понекад преваранти подмићују или уцењују запослене у превозницима; понекад су запослени криминалци. Други пут, преваранти користе идентификационе податке које су украли, купили на мрачном вебу или сакупили са друштвених медија како би убедили оператере да су они ви. Претварају се да желе да промене оператера или кажу да им треба нова СИМ картица, модул који идентификује власника телефона и омогућава му да се повеже на мрежу. Када убеде оператера да пренесе ваш број на телефон који контролишу, могу напасти ваше друге налоге.

Чак и натерати мобилног оператера да препозна шта се дешава и да вам помогне да то зауставите, може бити изазов, каже стручњак за безбедност Боб Саливан, водитељ технолошког подкаста „Тако, Боб“. Жртве наводе да су биле приморане да едукују запослене телефонских компанија о превари и да су им бројеви украдени више пута, чак и након што су наводно постављене заштите.

„Прави проблем је када позовете, да ли ћете наћи особу са којом можете брзо да разговарате о овоме и да ли ће она препознати шта се дешава?“, пита Саливан. „Или ћете бити у паклу говорне поште три сата док криминалац упада у све ваше налоге?”

Телефонске компаније протестују да раде све што могу, а решења која би ову крађу отежала би такође сметала људима који легитимно желе да промене оператера или им је потребно да им се бројеви пренесу на нове СИМ картице јер су им телефони изгубљени или украдени.

Иако не можете да спречите ову превару ако имате мобилни телефон, можда ћете моћи да смањите шансе да будете жртве или барем ограничите штету.

Промените начин на који сте идентификовани, ако можете

Прво, замолите своју телефонску компанију да стави лични идентификациони број на ваш налог. Надамо се да ће оператер захтевати да то буде произведено пре него што ваш број телефона буде „пренет“ на новог оператера или додељен другој СИМ картици.

Затим истражите да ли можете да пређете на безбеднију аутентификацију на својим осетљивим налозима. Слање кода је боље него ништа, пошто је ову аутентификацију „два фактора“ теже победити него само коришћење лозинке. Боље опције би биле да добијете кодове позивом на фиксни телефон или коришћењем апликације за аутентификацију као што је Аутхи, Гоогле Аутхентицатор или Дуо Сецурити на вашем паметном телефону.

Претпоставимо најгоре

Ако ваш телефон престане да ради или не можете да шаљете или примате поруке, немојте претпостављати да је то грешка. Позовите користећи алтернативни метод или одмах посетите свог оператера да бисте пријавили превару у вези са преузимањем телефона. Саливан препоручује да знате неколико алтернативних начина да контактирате свог оператера, као што су Ви-Фи позиви, Скипе или резервни телефон који се лако приступа.

Ако постанете жртва, требало би да:

  • Обавестите своје финансијске институције.

  • Промените адресу е-поште и лозинку повезане са свим вашим финансијским рачунима и рачунима за плаћање.

  • Замрзните своје кредитне извештаје.

  • Поднесите пријаве о крађи идентитета Федералној трговинској комисији и вашој локалној полицијској служби.

Важно је да се крећете брзо, јер лоши момци неће чекати.

„Имате план јер ће минути бити важни“, каже Саливан.

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавила Тхе Ассоциатед Пресс.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here