Смарт Монеи Подцаст: 3 крипто питања и побољшање кредита за куповину куће

Добродошли у НердВаллет-ов подкаст Смарт Монеи, где одговарамо на ваша питања о новцу у стварном свету.

Овонедељна епизода почиње дискусијом о три питања која треба да поставите себи пре куповине криптовалута или улагања у индустрију.

Затим прелазимо на овонедељно питање о новцу од Линде, која нам је написала имејл:

„Желели бисмо да купимо кућу у року од годину дана. Међутим, кредитни резултат мог мужа треба да се поправи због његове велике искоришћености. Да ли треба да добије нову картицу са уводном стопом од 0% и изврши трансфер стања?

Хвала вам.”

Погледајте ову епизоду на било којој од ових платформи:

  • Аппле Подцастс

  • Спотифи

Сазнајте како је ваш кредит оцењен. Погледајте свој бесплатни резултат и факторе који на њега утичу, као и увид у начине да наставите да градите. Почети

Наш став

Пре него што скочите у свет криптовалута, уверите се да сте спремни. За почетак, запитајте се да ли сте у позицији да преузмете тако нестабилну инвестицију. Ако имате дуг са високим каматама, не штедите за пензију или немате много уштеђевине, прво размислите о томе да се позабавите тим областима ваших финансија. Онда уради свој домаћи задатак. Сазнајте шта је дигитални новчаник, како функционише блокчејн и у коју криптовалуту бисте могли да уложите и зашто. На крају, размислите о томе како ћете диверзификовати. Променљиве инвестиције генерално не би требало да чине више од 10% вашег целокупног портфеља, према многим финансијским саветницима. Чак и у оквиру крипто инвестиција, размислите о улагању у блокчејн компаније, а не да све сипате у криптовалуте.

Када је у питању припрема кредита за куповину куће, схватите које факторе зајмодавци узимају у обзир када се пријавите за кредит. Генерално, кредитни резултат од 620 или више је потребан да бисте се квалификовали за многе стамбене зајмове, иако зајмови које подржава влада могу омогућити ниже резултате.

Кориштење кредита, или износ расположивог кредита који користите, је још један фактор на који кредитори гледају. Одржавање вашег искоришћења испод 30% је добро мерило, али коришћење од 10% или мање је још боље. Да бисте смањили износ кредита који користите, можете да замолите некога да вас дода као овлашћеног корисника на свој налог или да затражите веће кредитне лимите на вашим рачунима. Дугорочно, међутим, отплата вашег дуга је вероватно најбољи приступ.

Наши савети

  • Припремите свој кредит пре куповине куће. То значи оспоравање погрешних информација у вашим кредитним извештајима и рад на томе да ваш кредитни резултат буде изнад 620.

  • Схватите како коришћење кредита долази у игру. Већа искоришћеност може повући ваше кредитне резултате, што би могло да забрине потенцијалне зајмодавце.

  • Предузмите кораке да смањите своје коришћење. Можете замолити некога са високим кредитним лимитом да вас дода као овлашћеног корисника или затражити веће кредитне лимите на својим картицама, али отплата вашег дуга је вероватно најбољи приступ за ваше дугорочно финансијско здравље.

Више о НердВаллет-у о побољшању кредита и куповини куће:

Шта је криптовалута? Ево шта треба да знате

5 савета за смањење коришћења кредита

ФХА зајам: шта треба да знате

Имате питање о новцу? Пошаљите нам поруку или нас позовите на 901-730-6373. Или нам можете послати е-пошту на [емаил протецтед. Да бисте чули претходне епизоде, идите на почетну страницу подкаста.

Транскрипт епизоде

Шон Пајлс: Добродошли у НердВаллет Смарт Монеи Подцаст, где одговарамо на ваша питања о личним финансијама и помажемо вам да се осећате мало паметније о томе шта радите са својим новцем. Ја сам Сеан Пилес.

Лиз Вестон: А ја сам Лиз Вестон. Да бисте Штреберима послали питања о новцу, позовите или нам пошаљите поруку на хитној линији Нерд, на 901-730-6373. То је 901-730-НЕРД. Или нам пошаљите е-пошту на [емаил протецтед. Притисните дугме „претплати се“ да бисте добијали нове епизоде ​​​​на вашим уређајима сваког понедељка. Ако вам се свиђа оно што чујете, оставите нам рецензију и реците пријатељу.

Шон: Пре него што пређемо на овонедељну епизоду, Лиз и ја имамо питање за вас, драги слушаоци. Шта је било ваше највеће финансијско достигнуће у 2021? Да ли сте добили нови посао? Можда сте се преселили у нови град или купили нову кућу. Лиз и ја желимо да чујемо шта сте урадили ове године са својим финансијама за специјалну епизоду подкаста који састављамо.

Лиз: Да. Ово је ваша прилика да се похвалите. Дакле, оставите нам говорну пошту на хитној линији Нерд, тако што ћете поново позвати 901-730-6373. То је 901-730-НЕРД. Такође можете да пошаљете говорну белешку на [емаил протецтед. Желимо да укључимо што више ваших стварних гласова у ову епизоду, али ћемо такође прихватити писану е-поруку о вашим достигнућима.

Шон: Хајде да наставимо са епизодом. Ове недеље, Лиз и ја одговарамо на питање слушаоца о томе како побољшати кредит у циљу куповине куће. Један наговештај је да, ако имате проблема са управљањем односом дуга и прихода, можда бисте желели да размислите о побољшању својих финансија у целини пре него што купите кућу. Али, прво, у нашем сегменту „Ове недеље у вашем новцу“, Лиз и ја говоримо о три питања која треба да поставите себи пре куповине криптовалуте.

Лиз: Осећам да бисмо могли да имамо ову изјаву у петљи, али много активности око криптовалута. Много волатилности. Постиже још један рекорд, а затим пада. Међутим, једна од вести је да сада постоји фонд којим се тргује на берзи, или ЕТФ, који је везан за биткоин. Недавно је дебитовао на њујоршкој берзи. То је велика ствар.

Шон: Да, овај развој догађаја ми је био прилично дивљи, јер размислите о томе. Људи сада могу да купују акције ЕТФ-а који спекулише о будућој вредности веома нестабилне криптовалуте. Али, људи који ово купе, заправо неће поседовати ниједан биткоин. То ми је просто чудно, али мислим да овај развој наглашава колико нормализована криптовалута постаје, због чега би људи могли да помисле да је безбеднија него што заправо јесте.

Лиз: Дакле, морамо ово да кажемо, Шон и ја нисмо инвестициони саветници. Не говоримо вам како да уложите свој новац, али желимо да разговарамо о три питања која треба да поставите себи пре него што уложите новац у криптовалуте.

Сеан: Да. Кратак поздрав писцу НердВаллет-а о инвестирању Ендију Розену, чији је чланак инспирисао овај сегмент.

Лиз: Хвала, Анди.

Шон: Да. Хајде да уђемо у ова питања. Прво што би људи требало да се запитају јесте да ли сте сада у позицији да купите криптовалуте? Постоји ЦФП који Розен цитира у свом чланку који сугерише да људи прво треба да покрију друге финансијске основе, пре него што инвестирају или купе било коју врсту криптовалута. То значи ствари као што је отплата дугова потрошача са високим каматама, осигуравање да улажете за пензију - да добијете одговарајућу компанију ако имате на располагању. Такође, покушајте да имате бар неколико стотина долара у фонду за хитне случајеве.

Лиз: Да, ово је стварно спекулативно. Сваки пут када улажете новац у криптовалуте, то је више као коцкање него као стављање новца на берзу, која има дугу, дугу историју приноса. Има успона, има падова, али знамо да ту има вредности. Са било којом криптовалутом, то не знате.

Шон: Управо тако.

Лиз: Што се наставља, јесте ли урадили свој домаћи задатак? Да ли стварно разумете шта је ово? Да ли знате шта је крипто размена? Да ли знате како функционише блоцкцхаин технологија? Да ли разумете дигиталне новчанике? Морате да разумете ове термине, шта они значе и како функционишу пре него што уђете у њих.

Шон: Људи такође треба да знају који су новчићи легитимни, а који преваре, јер су неке обичне преваре. Такође, различити новчићи раде различито. Битцоин је намењен да буде валута. Етер, друга највреднија криптовалута, може се користити за трансакције, али његова мрежа је дизајнирана да извршава нешто што се зове паметни уговори, користећи технологију блокчејна.

Шон: Онда, такође, тренутно се дешава једна занимљива ствар са догецоином, што је меме валута коју имам — потпуно одрицање од одговорности — а ту је и новчић Шиба Ину. За људе који не знају, догецоин је заснован на мему Шиба Инуа, а затим је Схиба Ину новчић креиран да на неки начин носи слој догецоина.

Лиз: Ох, занимљиво.

Шон: Да, значи догецоин је шта? На овај датум снимања, мислим да је то вероватно око 25 центи. Шиба Ину новчић је веома мали део тога. Али, за људе који не знају разлику, могли би помислити да је Схиба Ину новчић догецоин.

Лиз: Опет, нема гаранција ни за шта од овога. Такође морате да схватите како ћете да пратите своју криптовалуту. Ако нисте чули, милијарде и милијарде долара криптовалута су изгубљене. У основи зато што су људи изгубили своје лозинке или не могу да приступе својим новчаницима.

Шон: Од постојећих 18.5 милиона биткоина, око 20% — тренутно вредних око 140 милијарди — изгледа да је изгубљено или на неки други начин насукано у новчаницима. То је према чланку који је објављен у Тхе Нев Иорк Тимес-у.

Лиз: Мој пријатељ, Марк Фрауенфелдер, написао је дивну причу за Виред Магазине о томе како је изгубио лозинку и покушајима да је врати.

Шон: Да ли је то била прича у којој је био само један покушај лозинке од губитка свега што је имао?

Лиз: Да. да-

Шон: Ох, каква ноћна мора.

Лиз: Заиста је било. Било је као, ох, твоје срце куца. "О Боже. Шта ће се следеће десити?" Добијали смо детаљне информације од његове ћерке, док смо се возили аутомобилом до школе. Само је мислила да је то најсмешнија ствар на свету. Мислим да није мислио да је то тако смешно.

Шон: Не, вероватно не. Да ли је на крају ушао у свој новчаник?

Лиз: Мораш да прочиташ причу.

Шон: ОК. Цлиффхангер. Морам да се вратим и проверим то.

Лиз: Марк Фрауенфелдер, Виред. Прочитајте пре него што инвестирате у било коју криптовалуту. Дефинитивно.

Сеан: Да. Па, треће питање које Енди Розен помиње у свом чланку је како ћете диверзификовати? Ако инвестирате у криптовалуте, неки финансијски саветници препоручују да то буде мали део вашег портфеља, на пример 5 до 10%. Некако како бисте третирали било коју врсту ризичне инвестиције.

Лиз: Обично препоручују да диверзификујете – да не купујете само једну врсту криптовалуте. Али ви диверзификујете криптовалуте или делове крипто индустрије. Или, дозволите ми да убацим ово, можда само инвестирајте у блокчеин технологију и потпуно прескочите крипто. Узгред, купујте готовином. Чујем за толико људи који позајмљују новац да би купили криптовалуте. Коришћење левериџа може повећати ваше добитке, али такође може да вам остави гомилу дугова и ништа да покажете за то. Мислим да људи то раде јер осећају да морају да уђу; они су у журби да купе. То никад, никад није добра идеја. Заиста желите да знате шта вас занима. Опет, немојте позајмљивати новац да бисте купили криптовалуту.

Сеан: Да. Хипе воз је помало изашао из шина. Људи желе да се укључе у акцију док је вруће. Што ме доводи до мог четвртог бонус питања, а то је који циљ ће вам куповина криптовалута помоћи да постигнете? Ако можете да разумете своје мотиве за куповину криптовалута и како ће вам то помоћи или неће да постигнете своје циљеве, то вам може помоћи да схватите да ли је то нешто што је мудро улагање вашег новца.

За мене сам раније поменуо да имам неки догецоин. Мој циљ је био само да научим више о криптовалути уз то. Купио сам малу количину - углавном као шалу - као начин да се мало позабавим. Било је кул видети како је нарастао. Купио сам га за мање од пенија и сада је, као што сам поменуо, око 25 центи. Али, не планирам да купујем сладолед са њим у продавници низ улицу, јер то не могу да урадим. Ја само седим тамо и гледам како иде горе-доле.

Лиз: Да. Са било којом инвестицијом, желите да знате свој циљ пре него што уђете тамо, јер то одређује ваш временски оквир и то одређује колики ризик желите да преузмете. Рекао бих да кад год кренете у криптовалуте, то је дефинитивно шпекулација. Требали бисте бити спремни да изгубите све и не можете бити загарантовани за било какав добитак.

Шон: ОК. Па, с тим, мислим да можемо прећи на овонедељни сегмент питања новца.

Лиз: У реду. Добро звучи. Питање новца у овој епизоди долази од Линде, која нам је написала имејл са питањем: „Желели бисмо да купимо кућу у року од годину дана. Међутим, кредитни резултат мог мужа треба да се поправи због његове велике искоришћености. Да ли треба да добије нову картицу са уводном стопом од 0% и изврши трансфер стања? Хвала вам."

Шон: Занимљиво. Да би нам помогли да одговоримо на Линдино питање, у овој епизоди подкаста, придружио нам се кредитни професионалац Бев О'Схеа.

Лиз: Хеј, Бев. Добродошли назад у подцаст.

Бев О'Схеа: Здраво, Лиз. Хвала на позиву.

Шон: Лепо је имати те, као и увек. Постоји неколико различитих ствари које се дешавају у Линдином питању. Она жели да помогне свом мужу да побољша свој кредитни резултат како би могли да купе кућу. Она је заиста фокусирана на коришћење, што мислим да је занимљиво. Ово је нешто са чиме многи људи можда нису упознати. Дакле, можете ли почети тако што ћете објаснити шта је искоришћеност и зашто би висока искоришћеност могла бити проблем када неко покушава да купи кућу?

Бев: Наравно. Шта је искоришћеност кредита, то је проценат вашег доступног кредита који користите. На пример, ако имате кредитни лимит од, рецимо, 10.000 долара и имате стање од 5.000 долара, то је стопа искоришћења од 50%. То је високо; то је превисоко. Желите да задржите искоришћеност испод 30%, а ниже је боље. Разлог зашто је то толико важно је тај што, поред историје плаћања, ништа није тако велики фактор у одређивању вашег кредитног резултата.

Шон: Такође, коришћење може доста да варира од једног обрачунског периода или чак од једне недеље до следећег, зар не?

Бев: Наравно. Зависи шта трошите.

Шон: Поменули сте правило од 30% за одржавање вашег коришћења испод тог износа. Можете ли да кажете зашто је то важно и колико је то истинито? Зато што неки људи мисле да је то мит. Неки људи то веома пажљиво прате. Желим да чујем ваше мишљење о томе.

Бев: Па, то је смерница, јер људи желе смернице. То није светла линија. Не постоји нешто дивно што се дешава када достигнете 29%. Волео бих да их има, али заиста, ниже је увек боље. Ако га гледате, можете да урадите ствари као што је плаћање на мрежи и плаћање раније. Али, ако сте у ситуацији у којој је разлог зашто је ваша употреба висока зато што сте наплатили своје кредитне картице, а немате новца да их вратите у потпуности, можда ћете морати да погледате неке друге опције за покушај да се то спусти.

Лиз: Чини се да људи са најбољим кредитним резултатима имају једноцифрену искоришћеност. Опет, није нешто дивно што се дешава чим паднете испод 30%. Што ниже можете да га спустите, то боље, тачно?

Бев: Тачно.

Лиз: Још једна ствар коју треба да поменемо је да смо причали о билансима, али то не значи нужно стање које носите из месеца у месец, зар не?

Бев: Не. Обично је то стање на вашем изводу. Чак и ако га отплаћујете сваког месеца, можете имати високу искоришћеност ако користите добар део свог кредитног лимита.

Шон: Оно што је интересантно у вези са овим питањем је да смо препуштени мало нагађању, јер нам Линда није саопштила колика је искоришћеност на рачунима њеног мужа или који је његов кредитни резултат је. Дакле, такође ћу дати предлог за наше слушаоце, да нам пошаљете онолико детаља колико желите и можете нам дати када покушате да нам пошаљете питање. Зато што нам помаже да одговоримо на ваша питања. У реду. Сада, желим да причам о неким начинима за смањење употребе. Постоји неколико стратегија које вам падају на памет, као што је само отплата дуга, можда тражење веће кредитне границе. Потенцијално додавање овлашћеног корисника. Бев, шта мислите о различитим стратегијама и колико би оне могле бити ефикасне?

Бев: Опција овлашћеног корисника, стварно ми се свиђа. Ако ваш муж или ви познајете некога ко има висок кредитни лимит и вољан је да дода вашег мужа као овлашћеног корисника, то може бити заиста корисна и моћна ствар.

Лиз: Требало би да објаснимо шта је заправо овлашћени корисник. Дакле, рецимо да имам кредитну картицу и желим да вас додам на ту картицу. Ви бисте били овлашћени корисник. Сада, добра ствар је то што се моја добра историја са картицом и моји кредитни лимити извозе у вашу кредитну датотеку - у ваш кредитни извештај и користе се за израчунавање ваших кредитних резултата. То је начин да се некоме заиста да даш буку ако покушава да изгради кредит или обнови кредит.

Бев: Једна од ствари које ми се свиђају код тога је да не морате да се пријавите за кредит. Нема тешке истраге. Још једна ствар која ми се свиђа код тога је да примарни корисник не мора нужно да вам да кредитну картицу. То је нешто што некоме можете јасно дати до знања док тражите ту велику услугу, а то је да нећете имати картицу. Нећете га користити и нећете га пунити. Све што желите је додатни кредитни лимит.

Шон: Схватам да је можда тешко одговорити на ово питање, али шта мислите колико би то могло да утиче на њихове кредитне резултате и укупно коришћење?

Бев: Пуно тога, у зависности од тога колико додатног коришћења имају. Урадио сам ово за своју децу, да им помогнем са њиховим кредитним резултатима. У њиховим случајевима, то је драматично смањило коришћење кредита. Верујем да је један од њих имао резултат који је порастао за око 40 поена, али ја имам високе кредитне границе.

Шон: Постоје ли ограничења у погледу тога кога можете додати као овлашћеног корисника? Мислим, имам пријатеље који су заиста напорно радили да побољшају свој кредит током времена. Често је то прилично дуг процес. Могу ли да их додам на једну од мојих картица, или су то само људи са којима сте у сродству?

Бев: Нису нужно само људи са којима сте у сродству. Постоји посао који ми се посебно не свиђа, а то је оно што се зове кредитна помоћ, где људи заправо плаћају да буду додани. Можете одабрати кредитну картицу која има веома ниску искоришћеност — дугу историју. То није нешто што препоручујем. Предлажем да користите некога кога добро познајете.

Лиз: Мислим да свака кредитна картица има различите политике о овоме. Понекад ће то учинити само за рођаке; понекад ће то учинити за било кога. Такође мислим да може бити проблем ако имате млађу особу на картици. Чини ми се да се сећам, када сам своју ћерку тинејџерку додао на кредитну картицу, то није пријављено кредитним бироима док није напунила 18 година. Онда се, одједном, појавило. Имамо информације на сајту. Можете да урадите мало истраживање да бисте сазнали које картице ће пријавити ауторизовану историју кредитним бироима и које имају ограничења на то.

Бев: Желим да се вратим на оно што она предлаже, а то је да њен муж поднесе захтев за картицу од 0%. Хоћу да кажем не. То вероватно није најбоља идеја, јер: а) имаћете тежак упит — што може само мало да утиче на ваш кредитни резултат; б) не знате колики би био његов кредитни лимит. То је на неки начин лош начин да се то спусти.

Шон: Чини се да би то потенцијално била боља опција ако су фокусирани на то да заиста отплате рачун, да искоришћеност буде што је могуће мања.

Бев: Па, уз пријаву за картицу, често, 0% захтева прилично висок кредитни резултат. Не знам колики је његов кредитни резултат, али имам неке друге идеје за које мислим да би им могле помоћи да постигну исти циљ.

Шон: Наравно. Шта су они?

Бев: Па, човек би добио лични зајам и онда га отплатио. Лични зајам не утиче на ваш кредитни резултат на исти начин као што то чини висока искоришћеност.

Шон: ОК. Зашто је то?

Бев: Редовни дуг на рате - све док га плаћате на време - има скоро неутралан ефекат на ваш кредит.

Шон: То би заправо могло да помогне на неки начин, јер би то допринело диверсификацији кредитних линија у њиховим кредитним извештајима. Је л 'тако?

Бев: Па, ако нема кредит на рате — дефинитивно.

Лиз: Скида тај револвинг кредит са стола, ставља га у категорију рата. Иста тешка истрага би била погођена, вероватно, када би се пријавио за тај лични кредит. Али, убудуће, било би боље за коришћење кредита да се то пребаци у другу категорију.

Шон: Једна ствар која ми пада на памет је да се то заправо не би бавило суштинским питањем самог биланса, јер би имали исти однос дуга и прихода ако заправо нису исплатили износ у лични зајам. То би потенцијално могло подићи црвену заставу за зајмодавца, ако имају висок однос дуга и прихода.

Лиз: Тачно. То није део формуле кредитног оцењивања, али зајмодавци то очигледно гледају. Ако нису отплатили дуг или га натерали да нестане, један од начина да нестане је коришћење кредита од 401 (к). Ово постаје мало збуњујуће, али ми обично не препоручујемо да позајмљујете против пензије. Али, ако јесу - ако јесте - и он је преместио дуг са кредитних картица на свој пензиони рачун, кроз зајам од 401 (к), он би практично нестао. То би нестало у кредитним извештајима, и мислим да зајмодавац не би питао о томе. То је начин да се дуг учини невидљивим. То је једноставно супер ризично, јер ако изгубите посао, а не можете да отплатите тај кредит, то постаје повлачење и то је лоше за вашу будућност.

Шон: Стално се враћам на чињеницу да постоји дуг који наша слушалица и њен муж морају да отплате. Без обзира на то како то покушавате да прикријете кроз нову картицу за пренос стања или лични зајам или зајам 401(к), то би вероватно требало да буде избрисано, тако да су у најбољој могућој финансијској позицији да постану власници куће. Враћа ме на питање да ли би заиста могли имати проблем са протоком новца - ако имају проблема да одрже ниско коришћење.

Лиз: Да. То је стварно добра поента, Сеан. Не знамо довољно о ​​њиховој ситуацији да бисмо знали да ли су иначе у доброј позицији да буду власници куће или да купују кућу. То је веће питање од онога што је она заправо поставила. Ствар са отплатом дуга - посебно ако сте на тржишту да бисте купили кућу - је да ће вам можда требати тај новац. За учешће, можда ће вам требати за трошкове затварања. То је добра дугорочна стратегија и сви смо за отплату дуга, али постоје ситуације у којима можда желите да задржите свој новац, а можда је боље решење да идете путем овлашћеног корисника.

Шон: Али онда, морате да нађете некога ко ће то да уради, због чега се питам да ли би неким људима било најлакше тражити од издаваоца кредитне картице већи кредитни лимит. Јер, све што треба да урадите је да подигнете телефон – понекад чак и да се само пријавите на свој портал на мрежи – и видите да ли могу да га дигну. Онда, најгоре што могу да ураде је да кажу не, зар не?

Бев: Па, не. То није најгоре што могу да ураде-

Шон: Не. У реду.

Бев: Најгоре што могу да ураде је да кажу не и додају кредитни упит у ваш фајл, тако да изгубите неколико поена на свом кредитном резултату, а ви сте у истој ситуацији у којој сте били.

Шон: Па, онда нема везе.

Бев: Мислим, ако је разлог због којег се пријављујете за додатни кредит или тражите већи лимит зато што нисте у могућности да отплатите оно што имате, ваше шансе за потврдни одговор нису тако велике колико бисте могли надати се.

Лиз: У овом случају, знамо да има супружника — који очигледно има добар кредит или бољи кредит — који би га вероватно могао додати на гомилу кредитних картица, или барем једну. Има прилично добар пут да подигне свој резултат.

Шон: Пошто је наш слушалац заиста фокусиран на куповину куће, желим да причам о неколико опција које би могли да имају за јачање свог кредита, док желе да купе кућу. Постоји неколико главних тактика о којима размишљамо и које знамо, а које су прилично поуздане за побољшање кредита. Један од њих је плаћање свих рачуна на време, јер је кредитна историја највећи од свих фактора који утичу на ваш кредитни резултат. Питам се које друге опције би требало да размотре када покушавају да управљају својим кредитом?

Бев: Провера вашег кредитног извештаја, по могућности годину дана пре него што се пријавите за хипотеку, је заиста добра идеја. Јер, не желите да сазнате да постоје погрешне информације које вам отежавају резултат када се пријавите за хипотеку. Што пре погледате ово и решите све проблеме, то боље.

Лиз: Тренутно можете добити недељни приступ сва три ваша кредитна извештаја. Морате да одете на годишњи кредитни извештај.цом и можете их повући са Екпериан-а, из Екуифак-а и из ТрансУниона. То ће вам дати извештаје које зајмодавци користе за креирање ваших кредитних резултата.

Шон: Ова могућност добијања ваших кредитних извештаја за бесплатне недељне емисије тренутно до априла 2022.

Лиз: Ако од вас траже кредитну картицу, на погрешном сте сајту. Људи ће укуцати годишњи кредитни извештај.цом и само идите на њихов први резултат и то су обично огласи. Дакле, они иду на сајт за праћење кредита, а не на стварну локацију. Заправо откуцајте ово у траку вашег претраживача: иеарцредитрепорт.цом.

Шон: Чак и неки од кредитних бироа имају услуге где ће покушати да вам наплате. Чини се да ћете морати да платите да бисте добили своје кредитне извештаје, али то је обично и услуга праћења кредита. Када тек добијате свој кредитни извештај, не морате да платите. То је заиста важно знати. Још једна ствар о којој људи који желе да одрже и изграде добар кредит уочи куповине куће треба да размишљају је да своје кредитне картице држе отвореним. Јер, затварање кредитне картице може смањити износ расположивог кредита који имате, што онда може смањити ваше коришћење и смањити резултат. Било који други фактор о коме мислите да би људи требало да размишљају када покушавају да управљају својим кредитом, јер се надају да ће купити кућу?

Бев: Још једна ствар је избегавање подношења захтева за други кредит. Ако ћете се пријавити за нешто велико, као што је хипотека, само, барем на шест месеци — а ја бих радије чак и дуже — немојте се пријављивати ни за један други кредит.

Лиз: Бев, немој ни лични зајмови умањити твој кредитни резултат?

Бев: Имају. Могу да скину два или три бода. Могло би бити више од тога, ако сте недавно поднели захтев за кредит. Али, ако сте у могућности да отплатите салдо тамо и преместите то на страну књиге која је кредит, а не кредитне картице, можда ћете видети да добитак у поенима компензује одбитак који добијате за пријаву. Ако је то правац којим желите да идете, пријавите се што је пре могуће, тако да имате више времена између аплицирања за то и подношења захтева за хипотеку.

Лиз: Ако ништа друго, имате проблема да се квалификујете за редовну конвенционалну хипотеку, можете погледати и ФХА, ВА, те врсте хипотека, зар не?

Бев: То су добре опције.

Шон: То је добро, јер обично имају нижу баријеру за улазак, у смислу вашег кредитног резултата, да би добили одобрење, зар не?

Бев: Тачно, и често вам омогућавају да уђете са нижим учешћем.

Лиз: Ох, то је добра поента.

Шон: Укључићемо информације у наш пост са белешкама о емисији, о томе како да купујете за ове кредите. Па, Бев, хвала ти пуно што си нам се придружила.

Бев: Хвала ти што си ме примио, Шоне.

Шон: Уз то, хајде да пређемо на наше савете за понети, и могу да нас избацим. Први корак, припремите свој кредит пре куповине куће. То значи оспоравање погрешних информација у вашим кредитним извештајима и рад на томе да ваш кредитни резултат буде изнад 620.

Лиз: Затим, схватите како коришћење кредита долази у игру. Већа искоришћеност може повући ваше кредитне резултате, што би могло да забрине потенцијалне зајмодавце.

Шон: На ​​крају, предузмите кораке да смањите своје коришћење. Можете замолити некога са високим кредитним лимитом да вас дода као овлашћеног корисника или затражити веће кредитне лимите. Али, отплата вашег дуга је вероватно најбољи приступ за ваше дугорочно финансијско здравље. То је све што имамо за ову епизоду. Имате ли своје питање новца? Окрените се Штреберима и позовите или нам пошаљите своја питања на 901-730-6373. То је 901-730-НЕРД. Такође можете да нам пошаљете е-пошту на [емаил протецтед. Посетите нердваллет.цом/подцаст за више информација о овој епизоди. Обавезно се претплатите, оцените и оцените нас, где год да добијате овај подцаст.

Лиз: Ево нашег кратког одрицања одговорности, које је пажљиво осмислио правни тим НердВаллет-а. На ваша питања одговарају упућени и талентовани писци финансија, али ми нисмо финансијски или инвестициони саветници. Ове Штреберске информације су обезбеђене у опште образовне и забавне сврхе и можда се не односе на ваше специфичне околности.

Шон: Уз то речено, до следећег пута, окрените се Штреберима.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here