Подцаст Смарт Монеи: Импулсна потрошња ЦОВИД-а и стварање кредита док плаћате дуг

Овонедељна епизода почиње расправом о импулсивној куповини и о томе како анксиозност повезана са пандемијом може довести до прекомерног трошења док покушавамо да се утешимо и успоставимо контролу.

Затим се окрећемо на овонедељно питање од Цореиа, који пита: „Који је бољи метод за отплату дуга по кредитној картици и подизање кредитног резултата? Да ли да смањим искоришћеност кредита на свим својим картицама или да отплатим једну картицу са највишом стопом?"

Погледајте ову епизоду на било којој од ових платформи:

  • Аппле Подцастс

  • Спотифи

  • СоундЦлоуд

Помоћи ћемо вам да стигнете на прави пут. Погледајте анализу ваше потрошње и уочите могућности да уштедите новац. ПРАТИТЕ СВОЈЕ НАЛОГЕ

Наш став

Људи воле да се свађају око „најбољег“ приступа отплати дуга по кредитној картици. Да ли је то груда дуга (отплата дугова по величини, од најмањег до највећег)? Лавина дуга (прво се плаћа дуг по највишој стопи)? Дужни торнадо (отплата дуга који вас највише љути)?

Свака метода има своје предности и мане. Оно што је најважније, ипак, је одабир приступа који ће вас мотивисати да наставите да отплаћујете дуг. Ако прво платите свој највећи салдо, може вам уштедети мало више камата, али многи људи сматрају да им циљање њиховог најмањег или најомраженијег дуга даје психолошку победу која им је потребна да наставе даље.

Ако је ваш примарни циљ у отплати дуга да изградите или поново изградите своје кредитне резултате, може вам помоћи да разумете како формуле кредитног оцењивања виде ваш дуг. Формуле гледају колико дугујете у односу на ваше кредитне лимите на појединачним рачунима, као и широм света. Идеално би било да имате велике празнине између тих баланса и ваших граница. Резултати такође узимају у обзир колико рачуна има стања. Можете истовремено отплаћивати своје рачуне или циљати налог који је најближи свом ограничењу, али ћете вероватно брже добити веће промене тако што ћете прво елиминисати мања стања.

Такође је важно да не затварате кредитне картице ако је ваш циљ да побољшате свој кредит. Гашење налога обично неће помоћи вашим резултатима и вероватно ће им наштетити.

Ако немате много налога или покушавате да обновите оштећени кредит, такође бисте могли да размислите о томе да замолите некога ко је одговоран за кредит да вас дода као овлашћеног корисника на кредитну картицу.

Наши савети

Немојте опседнути. Постоји много начина да се отплати дуг. Оно што је важно је да то плаћате.

Држите кредитне картице отворене. Може бити примамљиво да га затворите када га коначно отплатите, али то заправо може оштетити ваш кредит.

Размислите о позајмљивању кредита мојо. Ако постанете овлашћени корисник на нечијој картици, можете повећати вашу кредитну старост и смањити укупну искоришћеност кредита.

Више о отплати дуга и побољшању кредита на НердВаллет-у:

Метода отплате дуга која може помоћи и вашем кредиту

Како се извући из дугова: 7 савета који раде

7 начина да брзо изградите кредит

Имате питање о новцу? Пошаљите нам поруку или нас позовите на 901-730-6373. Или нам можете послати е-пошту на [емаил протецтед. Да бисте чули претходне епизоде, вратите се на почетну страницу подкаста.

Транскрипт епизоде

Шон Пајлс: Добродошли у подкаст НердВаллет Смарт Монеи, где одговарамо на ваша питања о личним финансијама и помажемо вам да се осећате мало паметније о томе шта радите са својим новцем. Ја сам Сеан Пилес.

Лиз Вестон: А ја сам Лиз Вестон. Као и увек, обавезно нам пошаљите своја питања о новцу. Позовите или нам пошаљите поруку на хитној линији Нерд на 901-730-6373. То је 901-730-НЕРД или нам пошаљите е-пошту на [емаил протецтед

Шон: И док сте већ код тога, оцените, прегледајте и претплатите се где год да добијате овај подкаст. Такође, само сам желео да се захвалим свим слушаоцима који су нам недавно послали своја питања о новцу. Имали смо тако занимљива и проницљива питања, и једва чекамо да одговоримо на њих. Зато вас молим, наставите да долазе.

Лиз: Апсолутно. У овој епизоди, разговараћемо са кредитним професионалцем Бев О'Схеа, о томе како да побољшате свој кредит уз отплату дуга. Али прво, у нашем сегменту Ова недеља у вашем новцу, Шон и ја ћемо разговарати о куповини импулса ЦОВИД-а, како то уочити, шта значи [и како га обуздати.

Шон: Тачно. То је нешто за шта сам дефинитивно био крив, посебно у првих неколико недеља пандемије. И ова дискусија је делимично инспирисана овим чланком који сам недавно прочитао у Њујорк Тајмсу под насловом „Када се Импулсе Буис осећа безбедним.„Дело Кејтлин Гриниџ било је о томе како је она импулсивно купила усисивач за своје дете након што је неколико сати листала кроз ужасе свог фида на друштвеним мрежама.

Лиз: Ох.

Шон: И то ме је тако погодило јер сам урадио исту ствар. Као да желите да буде у току са оним што се дешава, али тада се осећате толико уплашено да морате да урадите нешто да бисте се осећали безбедно и да имате контролу. И то је само овај опасан циклус и завршите са свим овим смећем које вам не треба. Као и на почетку пандемије, купио сам нове расхладне постељине за свој кревет. Купио сам фенси усисивач. Купио сам сомотну тренерку. У суштини, био сам као ...

Лиз: Велвет тренерка?

Сеан: Да. Још увек га много носим. У суштини, гнездио сам се. Куповао сам ствари да бих се осећао сигурно и удобно у свом дому.

Лиз: Да.

Шон: Да ли сте урадили нешто од тога када је ЦОВИД први пут ударио?

Лиз: Волела бих да кажем не, али ме је тако срамота колико сам новца потрошила у првих неколико месеци. Радио сам исто што си и ти, гнездио се, и наручивао сам храну као да излази из моде. И мислим, ако се сећате тих првих неколико недеља, у градовима, било је заиста тешко нешто добити.

Сеан: Да.

Лиз: Дакле, наручила бих од Амазона. Наручио бих од Цостцо-а. Наручио бих из локалне продавнице. И једног дана дођоше три наређења одједном. Имао сам толико хлеба и млека да сам га давао комшијама. Било је као: „Молим вас, дођите узмите ово."

Шон: Сви смо имали такав начин размишљања о оскудици. Чинило се као да нећемо моћи ништа да добијемо и да нисмо знали да ли ћемо моћи да напустимо своје куће. Мислим, очекивао сам да ћу сваког дана добити ЦОВИД. Мислим, тачно када су стигле наређења за боравак код куће код ЦОВИД-а, управо сам се вратио са путовања у Њу Орлеанс, и тако сам помислио да ћу се одмах разболети.

Лиз: Да.

Шон: Морао сам да направим залихе и само купим ствари да бих могао да живим од супе неограничено.

Лиз: Па, недавно сам интервјуисала Дена Арилија. Он је бихејвиорални економиста. Написао је дивну књигу под називом Предвидљиво ирационално. И појавила се ова тема, тема импулсне куповине. И његов став о томе је, када нешто купите, видите нешто, стекнете то, и тај мали налет ендорфина, тај мали налет успеха, „Ја побеђујем,“ је нешто што је било контра сав страх и сву неизвесност коју смо имали.

Шон: Тачно.

Лиз: Дакле, заправо се дешавају хемикалије у мозгу које објашњавају зашто ово радимо, али постоји и друга страна тога, а то је дуг кредитне картице.

Сеан: Да. Да, на крају ћете морати да платите. И још једна ствар за коју мислим да је повезана са овим и страхом од ЦОВИД-а о којем Гриниџ говори у својој колумни је да се део тога односи на контролу. Могућност да купим нешто од свог дома, посебно нешто што може да вам донесе радост и учини ваш дом пријатнијим, натерало ме је да се осећам као да још увек могу да побољшам свој живот и да комуницирам са стварима, чак и ако је то само са материјалним стварима.

Лиз: Да. А његова поента је била да то можемо да узмемо и да то пребацимо негде другде. Можемо преузети ту потребу за контролом и радити друге ствари. Једна од ствари које је предложио, што је занимљиво, била је вежба, а не вежба која је некако неограничена. Као да идете у шетњу, ОК, то је сјајно, али не можете да се побољшате. Док ако себи поставите задатак да покушате да урадите више склекова или трбушњака, сваки пут када то урадите, можете пратити напредак. И као да ми се упалила сијалица у глави. Волим шетње, волим шетње, али онај осећај успеха, контроле и достигнућа када се заправо физички гураш ... Мој муж је велика цхин-уп особа, и то што је у стању да извуче 25 згибова, три сета од 25, шта год да уради, то је нешто на шта је заиста поносан, и мислим да даје вам исту врсту журбе без потенцијалне мана да се носите са рачуном.

Сеан: Да. Покушавао сам и различите тактике да обуздам своју импулсивну куповину, и једна је успела. Схватио сам, пошто сам стално у свом дому, могао бих да покушам да будем активан на овај или онај начин, али сам такође радио више виртуелних куповина из излога, попут стављања ствари у колица и слично остављајући га тамо, искрено, надајући се да ће ми касније послати купон.

Лиз: То би могло да упали.

Шон: Можда га на крају купим.

Лиз: Да.

Шон: Али онда, на крају недеље, након што не купујем ствари, стављам новац који нисам потрошио у своју уштеђевину да подижем оно што имам унутра. И то такође радим. Некако наизменично стављам новац који не потрошим у своју уштеђевину, а такође и новац који нисам потрошио стављам у сврхе којима је још потребна помоћ, јер док вести о протестима Блацк Ливес Маттер могу су избледели из наших фидова на друштвеним мрежама, још увек су у току, а организацијама и појединцима је такође потребна наша подршка. То ми помаже да се осећам као да имам неки осећај контроле, ма колико маргиналне и удаљене, да бих помогао у промени.

Лиз: Да. И мало смо лаки у вези са овим, али очигледно има много људи који су без посла. Заиста су уплашени. Они покушавају да смање своју потрошњу . . .

Сеан: Да.

Лиз: А можда се они осврћу и кажу: „Ох, није требало да купим ово. Нисам то требао купити.„Свако греши са новцем. Оставите то у прошлости; морамо да идемо напред. И једна од ствари коју увек радим прве године после празника је да се одјавим са свега. Одјавио сам се са свих ових билтена. Не идем на сајтове. И већ смо разговарали о овоме: не идем на сајтове који очигледно само гурају људе да купују, купују, купују.

Шон: Тачно.

Лиз: Постоје сајтови као што је Нон-Цонсумер Адвоцате. волим то. Волим сајтове о минимализму.

Шон: Ох. Занимљиво.

Лиз: Волим сајтове о штедљивости. Све ове ствари се на неки начин супротстављају овом покушају да будете потрошач да купује и заиста вам може помоћи да се одмакнете од тога и не будете увучени у ово, "Треба ми ова сјајна ствар сада."

Шон: Да, тешко је прекинути ту навику јер постаје скоро компулзивна, ова жеља за куповином ствари. И има толико прегледа дневних понуда и ово и оно. То је као, ОК, сада није време за то, сада је време да се фокусирате на важније ствари као што је ваша уштеда, као што су трошкови који су вам важни. И такође, ако сте погодили свој приход, побрините се да у догледној будућности можете пребродити било коју лошу ситуацију у којој се тренутно налазите.

Лиз: Да, апсолутно.

Шон: У реду. Па, с тим, мислим да можемо прећи на овонедељно питање новца и наш разговор са Бев.

Лиз: У реду. Питање новца у овој епизоди долази од Цореиа. Питају: „Који је бољи метод за отплату дуга по кредитној картици и подизање кредитног резултата? Да ли да смањим искоришћеност кредита на свим својим картицама или да отплатим једну картицу са највишом стопом?"

Шон: Заиста ми се свиђају оваква питања јер она на неки начин дођу до аспекта личних финансија и отплате дугова - "изабери свој авантуру". Да, свако жели да подигне свој кредит и отплати дуг, али који је најбољи начин да то уради? Некако зависи од тебе. Али, на срећу, постоје неке једноставне стратегије које Кори може да искористи да би постигао свој циљ.

Лиз: Тачно. У реду, дакле помоћ са овим питањем, у овој епизоди подкаста, разговарамо са једним од наших омиљених кредитних професионалаца, штребером који зна ове ствари до краја, Бев О'Схеа.

Шон: У реду. Хајдемо до тога. Хеј, Бев. Добродошли у емисију.

Бев О'Схеа: Хвала, Сеан. Драго ми је што сам овде.

Шон: Тако сам срећан што те имам јер радимо заједно већ четири године и никада те нисам имао на подкасту. Дакле, било је крајње време.

Лиз: Дуго је требало.

Шон: Да.

Лиз: Дакле, Бев, наш слушалац, Цореи, има питање које вам је на памети. Они се питају који је најбољи начин да подигну своје кредитне резултате и отплате дуг. Да ли да смање искоришћеност на свим својим картицама или прво отплате картицу са највећом каматом?

Бев: Цореи, питаш да прво отплатиш највишу камату у односу на отплату најмањег износа, звучи као. Често се људи запитају шта да користе када то заиста чини само неколико долара разлике. Можете користити калкулатор и израчунати. Али за неке људе, отплата најмањих дугова ради боље јер се осећају као да су извојевали психолошку победу. То такође може само мало помоћи вашем кредитном резултату. Ако имате много и пуно малих стања, то може наштетити вашем кредитном резултату.

Шон: Дакле, изгледа да је овде реч о личним приоритетима.

Бев: Може бити. И обично, ако добро управљате својим новцем, и по мом мишљењу то би било [ви у стању да отплатите или скоро да отплатите, барем направите неки напредак у својим дуговима, добро управљате својим новцем. Ако напредујете на тај начин, ваш резултат ће се побољшати или ће остати добар.

Лиз: Ја сам заправо мало другачије прочитала Цореијево питање. Чинило ми се као да говоре: „Да ли треба да смањим стање на свим својим картицама истовремено?" Другим речима, на неки начин распоредите уплате тако да се дуг одмах смањи. Али звучи као да је оно што кажете да би можда било боље изабрати једну карту и концентрисати се на то, а затим кренути путем . . .

Бев: Да, то бих урадио. Постоји неки аргумент, али мислим да је најбоља ствар да се фокусирате, а не да то радите распршено.

Лиз: ОК. То има пуно смисла.

Шон: То је једна ствар на коју се често враћамо када говоримо о отплати дуга. Ту је груда дуга, ту је лавина дуга, ту је торнадо дуга. Постоје сви ови различити начини за отплату дуга, али најважнији пут за отплату дуга је онај којег ћете се држати. А то је ствар познавања сопствених навика потрошње. Ако заиста желите да платите што мање камате, можда је лавина дугова прави начин за вас. Али ако желите да те мале победе одрже мотивацију, да, вероватно ће груда дуга бити прави пут.

Бев: Мислим да је то тачно. И често људи заиста верују да је разлика у стварно плаћеном новцу много другачија него што ће бити. Заиста вреди направити прорачун.

Шон: Тачно. Занимљиво је јер имамо калкулатор на нердваллет-у.цом, на који ћемо се повезати у нашем посту за белешке о емисији, наравно, и стављамо ове бројеве. Можете да се пребаците између лавине дугова и снежне грудве дуга, и заиста, разлика је тако мала да често није вредно тога по мом мишљењу. Ја сам неко ко жели много тренутног задовољства, тако да ми се лично свиђа метод грудве дуга. Али да, можете се сами играти с тим и заиста схватити. И, у реду, да ли желите да уштедите тај новац или желите да отплаћујете мање дугове док идете?

Лиз: Па, прво отплатити мање биланце је вероватно боље ако се фокусирате на побољшање кредита. Ваша укупна искоришћеност кредита ће бити иста без обзира на то које налоге прво платите, али формуле такође обраћају пажњу на то колико ваших налога има стања, тако да брзо елиминисање неких од њих може заиста помоћи.

Дакле, Бев, који су још неки начини на које људи могу побољшати свој кредит?

Бев: Један од начина који сам користио са својом одраслом децом је да сам их додао као овлашћене кориснике на своје кредитне картице. А оно што им је учинило је смањење њихове укупне стопе коришћења кредита, што је проценат ваших кредитних лимита који заправо користите. И то је такође побољшало кредитну старост. Кредитна доб је мало мањи фактор, али је људима који су млади тешко да имају веома добру кредитну доб јер су млади. Али ако их неко ко је старији, попут родитеља, тетке или деде, дода као овлашћеног корисника, могао би да добије старију кредитну старост. А старија особа заиста не мора да ризикује ако то не жели. Са својом децом, нисам им давао карте.

Шон: Само сам хтео да кажем, да, не дај им своје карте и онда је ризик прилично мали.

Бев: Да.

Шон: Али интересантно је да се Цореи фокусира на коришћење јер је то нешто што може бити мало тешко разумети, али у исто време, то је један од фактора који ће променити ваше кредитни резултат највише из недеље у недељу, у зависности од тога колико користите. Дакле, у суштини, коришћење кредита, као што сте рекли, Бев, је колики део вашег доступног кредита користите. Рецимо да једне недеље имате много више куповина на својој кредитној картици него претходне недеље, то ћете видети у недељном ажурирању вашег кредитног резултата. Али онда када то исплатите, одмах ће се вратити. Тако да то заиста може довести до неких драматичних флуктуација. Мој резултат је пао или порастао за 10 поена у датој недељи, у зависности од тога колико трошим. Зато мислим да је паметно фокусирати се на то да бисте побољшали свој кредит, али такође желите да будете сигурни да и даље стабилно отплаћујете дуг који имате.

Бев: Договорено. Такође можете извршити плаћања усред циклуса.

Сеан: Да. Пошто сам велики штребер, плаћам своју кредитну картицу скоро сваки дан само да би то коришћење било на нули. Стварно јесам.

Лиз: ОК. Па, мислим да би требало мало да проучимо ово јер постоји много неспоразума о томе каква се стања рачунају за ваше коришћење кредита. А људи који сваког месеца исплаћују своје картице мисле: „Ох, не морам да бринем о томе јер отплаћујем своје картице." У ствари, није битно да ли плаћате своју картицу у целости сваког месеца, као што би требало, иначе, јер је стање које је битно стање на дан када издавалац кредитне картице одлучи да то пријави кредиту бирои. Тако да бисте могли да у потпуности исплатите тај износ следећег дана, а кредитни бирои не би знали. Зато је толико важно да своју искоришћеност кредита одржавате ниским током целог месеца, као и да обратите пажњу на искоришћеност кредита или стање на свакој картици, као и на укупну искоришћеност кредита.

То је још једна нијанса која људима понекад недостаје. Они мисле да ако је њихова укупна искоришћеност кредита ниска, они су у реду, али ако имају једну картицу која је максимална или било где близу ње, то може утицати на њихов резултат.

Бев: Да. И још једна грешка коју људи праве је да су толико срећни када коначно отплате стари износ да славе затварањем картице.

Шон: Ах. да.

Лиз: Није добра идеја. Реци нам зашто, Бев.

Бев: Па, то је зато што се ваше коришћење кредита израчунава и по картици и у целини, али то може значајно смањити ваше укупно коришћење кредита и наштетити вашем кредиту. И људи су заиста разочарани јер се осећају као да су показали да заиста добро управљају кредитом тиме што су коначно могли да плате овај велики рачун, али веома је важно да ту картицу држе отвореном.

Лиз: То је стварно добра поента. Мислимо да чинимо одговорну ствар тиме што затварамо приступ кредитима, а управо је супротно, барем у смислу формула за бодовање.

Шон: Па, можда бисмо могли да се окренемо неким стварима које треба и не треба овде јер постоји много заблуда.

Бев: Најважније је увек платити на време. Људи се фокусирају на ове друге мале тангенте, али плаћање на време је огромно.

Лиз: То је стварно добра поента. Па шта људи могу да ураде да би били сигурни да то раде, Бев?

Бев: Оно што саветујем људима да ураде је да ако се плашите да ћете заборавити, онда само напред и аутоматизујте барем минималну уплату, под претпоставком да увек имате толико на свом текућем рачуну. Али на тај начин, чак и ако на крају платите малу камату, нећете видети свој резервоар за резултат.

Лиз: Да, чула сам много људи који не желе да подесе аутоматска плаћања, и размишљала сам: „Ох, то је смешно.Али многи људи живе од плате до плате. Дакле, они су заиста забринути око подешавања аутоматског плаћања јер би то могло да прође баш када се њихов текући рачун запали.

Бев: Тачно.

Шон: Дакле, у том случају, претпостављам да је важније да редовно и проактивније надгледате шта је на вашем текућем рачуну и када је ваш рок.

Бев: Па, такође, ако платите касно, боље је мало каснити него много каснити. Не касните док не закасните 30 дана. Можда ћете морати да платите накнаду, али то неће наштетити вашем кредитном резултату, само вашем банковном рачуну.

Лиз: Да. А можда можете да помогнете себи тако што ћете ставити мале подсетнике у свој календар тако да вам нешто искочи и кажете: „Хеј, погледај своје стање, погледај свој термин. Погледајте да ли је време да извршите уплату."

Бев: И то можете аутоматизовати. Можете да подесите аутоматске подсетнике тако да добијате текст или е-пошту.

Лиз: Да. Треба ми сва помоћ коју могу добити.

Сеан: Да. Или можете бити попут мене и развити анксиозност око овога и само то проверавати сваки дан. Дакле, шта год ради за вас.

Лиз: Једна ствар о којој би вероватно требало да разговарамо је како да пратимо све ово јер постоји толико много различитих типова резултата. Заиста је лако погледати један резултат и помислити да је то овај износ, а онда погледате други резултат и помислите: „Ох, мој резултат је пао“, или „Ох, мој резултат је порастао", а заправо, они су потпуно различити резултати. Можете ли нам проћи кроз то. Бев?

Бев: Већина резултата је на истој скали и иду од 300 до 850, али постоје неки резултати као што су резултати банковне картице и аутоматски резултати који су на другој скали. И тако, ако упоредите једно са другим, то је као јабуке са поморанџама. Али чак и ако упоређујете резултате који су на истој скали, они не узимају у обзир различите факторе на исти начин и ваш резултат може бити другачији. То је као да се вагате ујутро код куће, поново вагате поподне у ординацији, а можда и на неким другим вагама касније. Ваша тежина вероватно неће бити потпуно иста, али ако имате здраву тежину на једном месту, велике су шансе да сте у здравом опсегу на свим местима.

Лиз: Ох, то је одлична метафора. То је истина.

Шон: Зато не брините о малим променама или зашто сте можда мало другачији на једном или другом месту, само се фокусирајте на дугорочне циљеве одржавања здравог кредитног резултата.

Бев: Добро, Шоне, и изабери један резултат и прати га. Можете се излудити ако наставите да гледате различите резултате и покушавате да схватите куда идете јер то није исти резултат.

Лиз: И наравно, препоручујемо вам да дођете у НердВаллет и погледате резултат који вам пружамо.

Бев: Тачно.

Лиз: Зато што је то начин да га добијете бесплатно, и можете пратити успоне и падове без излуђивања.

Шон: Па, Бев, имаш ли још неке последње речи мудрости за Корија?

Бев: Последња ствар је ако Цореи није проверио кредитне извештаје, уради то. Грешка у вашем кредитном извештају може да вас кошта бодова, па проверите. И можете оспорити грешке. Понекад то успе да вам да и неке додатне поене.

Шон: У реду. Па, хвала ти пуно што си разговарала са нама, Бев.

Бев: Наравно. Хвала што сте ме позвали.

Лиз: И уз то, идемо на наше савете за понети. Прво, ако плаћате на време и лагано користите своје картице, имаћете добре резултате, без обзира који метод користите да стигнете до тога.

Шон: Затим, држите кредитне картице отворене. Може бити примамљиво да га затворите када га коначно отплатите, али то заправо може оштетити ваш кредит.

Лиз: Коначно, размислите о томе да постанете овлашћени корисник на нечијој картици, што може повећати вашу кредитну старост и смањити укупну искоришћеност кредита.

Шон: У реду. И то је све што имамо за ову епизоду. Имате ли своје питање новца? Окрените се Штреберима и позовите или нам пошаљите своја питања на 901-730-6373. То је 901-730-НЕРД. Такође нам можете послати е-пошту на [емаил протецтед и посетити нердваллет.цом/подцаст за више информација о овој епизоди. И запамтите да се претплатите, оцените и рецензирате нас где год да добијате овај подкаст.

Лиз: А ево нашег кратког одрицања одговорности, пажљиво осмишљеног од стране правног тима НердВаллет-а. На ваша питања одговарају упућени и талентовани писци финансија, али ми нисмо финансијски или инвестициони саветници. Ове Штреберске информације су обезбеђене у опште образовне и забавне сврхе и можда се не односе на ваше специфичне околности.

Шон: И уз то речено, до следећег пута, окрените се Штреберима.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here