Смарт Монеи Подцаст: Нерди Дееп Дивес: Инвестирање, део 1

Добродошли у НердВаллет-ов подкаст Смарт Монеи, где одговарамо на ваша питања о новцу у стварном свету. У наредних неколико недеља зарањамо дубоко у инвестирање како бисмо вас научили све што требате да знате о почетку улагања, одабиру сопствених инвестиција и стварању богатства током времена.

Епизода ове недеље почиње истраживањем ваше личне позадине новца и како то може утицати на ваше изборе улагања. Затим разбијамо неке уобичајене митове о улагању, тако да можете да се суочите са свим разлозима које имате да то избегавате. Коначно, прећи ћемо на два питања за људе који желе да почну: да ли желите да урадите своје инвестиције или добијете помоћ, и који је инвестициони рачун најбољи за вас.

На крају сваке епизоде ​​остављамо вам домаћи домаћи задатак како бисте могли да унапредите своју игру улагања.

Погледајте ову епизоду на било којој од ових платформи:

  • Аппле Подцастс

  • Спотифи

  • СоундЦлоуд

Наш став

Јести поврће, држати се буџета и улагати: Сви знамо да би требало да радимо ове ствари, али натерати себе да их урадите је друга прича.

Ако раније нисте инвестирали, почните тако што ћете се запитати шта вас спутава. Постоји много разлога зашто можда нисте почели да улажете, као што је осећај да вам никада није преостало довољно новца на крају месеца да се посветите будућности. Или се можда осећате као да једноставно не знате довољно и да је немогуће научити све што вам је потребно да бисте купили акције.

Сви ови разлози су валидни, али ниједан од њих није довољно добар да вас спречи да улажете у своју будућност. Улагање је за свакога, а улагање било које количине новца - чак и 1 долар! — боље је него ништа. Такође је важно да имате јасно разумевање ваших финансијских циљева и зашто желите да инвестирате: шта ће вам тај новац донети на путу? Без обзира да ли штедите за пензију или школарину, чврст циљ на уму може вам помоћи да останете на правом путу.

Једном када можете да се посветите изградњи навике улагања, важно је размислити о томе да ли бисте радије били без руку и дозволили неком другом (или рачунару) да улаже за вас уз накнаду, или да ли бисте волео бих да зароним и урадим то сам. Не брините, ми ћемо вам помоћи у следећем кораку у наредним недељама.

Такође ћете морати да размислите о томе који конкретан инвестициони рачун је прави за вас. Инвестициони рачуни нису стварне инвестиције – они су само место где ваше инвестиције живе. Али неки имају пореске предности које је важно узети у обзир.

Твој штреберски домаћи задатак

  • Схватите свој начин размишљања о инвестирању. Довршите вежбу писања удружења за улагање да бисте разумели зашто нисте инвестирали до ове тачке и шта вас наводи да сада направите промену.

  • Знајте своје циљеве. Шта желите да постигнете својим новцем?

  • Размислите о свом стилу улагања. Можете инвестирати сами или добити помоћ од робо-саветника или традиционалнијег финансијског саветника.

Више помоћи за инвестирање на НердВаллет-у:

Инвестиције за почетнике

Шта је Робо-Саветник и који је прави за вас?

4 врсте инвестиционих рачуна које треба да знате

Имате питање о новцу? Пошаљите нам поруку или нас позовите на 901-730-6373. Или нам можете послати е-пошту на [емаил протецтед Да бисте чули претходне епизоде, идите на почетну страницу подкаста.

Транскрипт епизоде

Шон Пајлс: Добро дошли у НердВаллет Смарт Монеи Подцаст, где обично одговарамо на ваша питања о личним финансијама и помажемо вам да се осећате мало паметније о томе шта радите са својим новцем. Ја сам Сеан Пилес. Рекао сам "обично" тамо, јер ми заправо радимо нешто мало другачије у наредних неколико недеља. Сваког четвртка објављујемо један део серије од три дела о инвестирању. Знамо да је ово тема за коју су наши слушаоци заинтересовани, па смо желели да проведемо неко време копајући о томе како да почнете да инвестирате, како да пронађете најбољи приступ за своје циљеве и како да управљате ризиком и наградом. А мени се придружује улагање штреберке Алане Бенсон за ово штреберско путовање. Здраво, Алана. Добродошли.

Алана Бенсон: Хеј, Шон, хвала што си ме примио.

Шон: Да. Драго ми је да те имам. Дакле, једна брза ствар пре него што уђемо у ову епизоду. Док ћемо Алана и ја да вас, наши драги слушаоци, водимо кроз то како да размислите о томе како да почнете да инвестирате, ипак желимо да чујемо од вас. Пошаљите нам своје мишљење о улагању, шта вам је успело, где сте наишли на невоље и где би вам можда требало мало више упутства. Као иу редовним епизодама Смарт Монеи-а, можете нас позвати или нам послати поруку на хитној линији Нерд на 901-730-6373. То је 901-730-НЕРД. Такође можете да нам пошаљете е-пошту на [емаил протецтед. Волимо да чујемо од наших слушалаца, тако да не оклевајте да нам се обратите.

Алана: И још једна напомена, захваљујући правном тиму НердВаллет-а, ми нисмо финансијски или инвестициони саветници. Информације о штреберима о којима разговарамо у овој серији дате су у опште образовне и забавне сврхе и можда се не односе на ваше специфичне околности.

Шон: У реду, наставите са представом. У овој епизоди, Алана и ја ћемо разговарати о томе како да почнемо да инвестирамо на прави начин. Али пре него што то урадимо, Алана, хајде да проћаскамо мало о твојој прошлости. Већ смо вас имали на Смарт Монеи-у, али пошто ћете нам бити водич за серију о улагању, желим да вас наши слушаоци мало упознају. Можете ли нам рећи зашто је инвестирање нешто око чега сте потпуно штребер?

Алана: Већи део свог живота нисам била заинтересована за улагање. Било је заиста застрашујуће и неприступачно, и морао бих да проведем сате свог живота учећи како да то урадим. Тако да једноставно никад нисам почео. Од тада сам научио да је улагање заиста сјајно јер је то бесплатан начин да зарадите више новца.

Шон: Сасвим. А ја сам све о зарађивању новца, тако да се могу повезати. И дуго сам се осећао на исти начин у вези са улагањем, пре него што сам сазнао више о томе. И то је оно што смо ми овде да урадимо је да научимо људе како да инвестирају како би могли да зараде новац од свог новца. И заиста ми је драго што сте нам ви водич за ову серију.

У овој епизоди ући ћемо дубоко у ставове о инвестирању. Урадићемо мало разбијања митова, и на крају, разговараћемо о томе како заправо почети са инвестирањем. А онда ћемо у наредним епизодама разговарати о специфичним инвестицијама, као што су акције и заједнички фондови, стратегије улагања и како да уравнотежите ризик и награду приликом улагања. Па Алана, пусти нас.

Алана: За овај први одељак, ми ћемо заправо истражити наше личне позадине новца. Мислим да је најважније да размислите зашто већ нисте почели да инвестирате. Ако долазите на овај подкаст, постоји разлог зашто нисте почели, а знате да би вероватно требало да инвестирате. А ово може бити каменито тло за неке људе. То може изазвати емоције или несигурност, али заиста верујем да разумевање разлога зашто сте оклевали да почнете може да вам помогне да их превазиђете и кренете напред.

Шон: И као што сте алудирали, мислим да би људи требало да мало преиспитају своју душу и размисле о томе како су њихови ставови према новцу уопште утицали на то како су управљали својим финансијама. И да ставим свој фројдовски шешир, гледање у ваше васпитање може бити од велике помоћи. Да ли је ваша породица заиста била паметна у новцу и да ли је улагала у складу са курсом када је у питању управљање новцем? Или је ваша породица имала мањи буџет и често није било довољно новца за нову одећу, а камоли новца за улагање?

Чак и породице које живе удобним животом средње класе понекад не мисле да је улагање нешто што је за њих цитат-ненаслов. Постојала је студија са Универзитета Кембриџ која је открила да се новчане навике деце могу поставити до 7 година. Зато је заиста важно разумети навике којима сте учили у младости и како ваше порекло утиче на то како данас управљате својим новцем.

Алана: До те тачке, размислите о томе како ваша тренутна финансијска ситуација утиче на то како размишљате и о улагању. Можда имате недоследан приход, на пример ако сте у услужној делатности и ваша плата или напојнице нису исте из месеца у месец. Тако да може бити тешко посветити новац који сада имате за улагање ако сматрате да би вам могао затребати касније. Или можда ваша породица има дуготрајно неповерење у финансијски систем, што је за многе маргинализоване групе, посебно жене и обојене особе, потпуно праведно, пошто одавно постоји и још увек постоји институционална дискриминација.

Шон: Па шта мислите како људи могу боље да разумеју своја предубеђења и личне мотиве у вези са новцем?

Алана: Једна вежба за коју мислим да је од помоћи је да одвојите 30 секунди и запишете све речи које вам падају на памет када чујете реч инвестирање. И не покушавајте сами да уређујете. Те речи могу бити кључне за оно што вас спречава да почнете. Дакле, ако ваша асоцијација укључује реч „збуњујуће“, то је прилично добар показатељ да не осећате да имате довољно информација може бити стресор и превенција. Можда запишете „богати људи“ и то може да укаже на то да не осећате да имате довољно за почетак и да улагање није за вас. Дакле, шта год да вам падне на памет, запишите то и онда размислите о томе како би те речи могле да зауставе ваш напредак.

Шон: Да. И након што сте ископали у своју прошлост и можда дуго разговарали са својим терапеутом о томе како је ваше васпитање утицало на то како управљате новцем, мислим да је добра идеја да гледате у будућност и дефинишете неке циљеве. Људи треба да се запитају у шта улажу. То што се ваш новац претвара у још новца је прилично кул, али шта ћете с њим? Да ли желите да будете власник куће? Да ли штедите за пензију? И зашто желите да инвестирате управо сада? Шта је другачије у томе где се тренутно налазите у односу на оно када нисте желели да инвестирате? А Алана, ако можемо да будемо мало лични, можете ли да кажете шта су били ваши циљеви када сте први пут почели да инвестирате?

Алана: У једном тренутку сам слушала подкаст где је водитељ причао о улагању, а они су рекли да ћете због инфлације, ако не инвестирате, заправо изгубити новац. И ово је истина. Морате улагати само да бисте наставили. И то ме је заиста задржало. Од тада, моји инвестициони циљеви су се заиста фокусирали на то да имам довољно у својој будућности да будем финансијски удобан.

И у одређеним тренуцима сам живео од плате до плате, и то је тако ужасан осећај. Увек сте под великим стресом због новца и стално размишљате о томе. И одлучио сам да заиста не желим више тако да живим. Нисам желео да то управља мојим животом. Дакле, ако могу да будем стабилан и да платим поправке аутомобила или да идем на одмор без бриге да ћу остати без новца, то је оно чему заиста тежим, посебно након што сам престао да радим.

Шон: Да. Као да живите удобно, имате довољно богатства да не морате да бринете о новцу, покривате све хитне случајеве.

Алана: Тачно.

Шон: И потпуно разумем. Сећам се мршавих година након што сам завршио факултет, само сам желео да зарадим довољно новца да покријем кирију и намирнице. Али моје ране инвестиционе амбиције биле су прилично поједностављене. Имао сам ову реченицу у глави од лика Тине Феи у филму „30 Роцк“.” Лиз Лемон је разговарала са својим шефом и рекла је нешто попут: „Желим да урадим оно што богати људи раде где претварају новац у више новца." Мислим да је то одличан начин да размислите о улагању ако нисте баш паметни, јер је то био мој циљ. И донекле, то ми је и даље циљ. Тек касније сам почео да улажем са било каквим смислом за постављање циљева, попут куповине куће, и мислим да је то у реду. Овај једноставан циљ је заправо био моја улазна тачка у улагање. И од негде се мора почети.

Алана: То је одлична поента. И толико волим тај цитат Лиз Лемон јер, мислим, то је као све што радимо овде. Ако имате било какву количину новца, онда можете да урадите ствар богатих људи и једноставно је претворите у више новца. Тако некако као о чему смо причали, то је у суштини магија, зар не? Улагање је магија.

У реду, слушаоци, сада када сте мало копали по својим ставовима и циљевима око улагања, желим да разбијем неке од уобичајених митова који су се можда појавили. Класичан разлог зашто људи не желе да почну да инвестирају је зато што осећају да немају довољно новца да би улагање било вредно труда. И ово је веома важно за разумевање. Можете почети да улажете са било којим износом новца, а било који износ је бољи него никакав. Можете буквално почети са једним доларом.

Па ћу вам дати пример. Узмите просечну цену претплате на услугу стримовања, ТВ или музику. А ми ћемо рећи да је то око 15 долара месечно. То је прилично приступачно. Много људи их има. Замислите сада уместо да плаћате 15 долара месечно за музику, уместо тога сте је уложили. Дакле, током године, потрошили бисте или уложили 180 долара. А онда би током 10 година уложили 1.800 долара свог новца. Али онда ако зарадите просечан принос на берзи од 10%, могли бисте имати око 3.200 долара. Дакле, то је додатних $1,400 само за улагање.

А онда, ако сте задржали ту навику 30 година, могли бисте имати преко 35.000 долара. И често је вероватно да чак и ако тренутно можете да уложите само 15 долара месечно, успут ће се ваша зарада повећати, што значи да бисте могли да приуштите да уложите више у своје инвестиције током времена.

Шон: Када видите овако постављене бројке, заиста схватате прилику и потенцијалне опортунитетне трошкове неулагања, јер можете само толико да зарадите током неколико година. Као што сте рекли, не треба вам толико да бисте започели.

Алана: А улагање је, још једном, магија, јер је у суштини бесплатан новац.

Шон: И опет, морам да убацим ову брзу напомену да увек постоји ризик од губитка приликом улагања. Како тржишта расту и доле, тако би и ваш рачун могао да буде салдо. И о томе ћемо више разговарати касније, али идеја је да инвестирате на дуги рок како бисте могли да превазиђете било какву волатилност.

И такође, као ветеран који пише дугове у НердВаллет-у, морам да дам предлог за још један облик улагања о коме људи можда неће размишљати, а то је отплата дуга. Ако људи имају дуг са високим каматама, посебно дуг кредитним картицама који могу имати камату више од 25%, отплата тог новца ће им скоро сигурно донети већи принос од улагања тог новца. Дакле, на неки начин, отплата дуга, посебно дуга са високим каматама, представља облик улагања у вашу финансијску будућност. А онда када се тај дуг отплати, људи ће имати толико више новца да врате у стварно улагање.

Алана: То је сјајна ствар. Тако је занимљиво размишљати о томе одакле ти различити извори прихода заиста могу доћи. И није само у томе где стављате свој новац. То је начин на који се носите са постојећим дугом. Мислим да је то сјајно, Сеан.

Даље, желим да причам о популарном миту бр. 2, што је „Почео сам прекасно, тако да се уопште не бих требао трудити да инвестирам.” А храна за понети овде је слична било којој количини новца, боља је него ништа. Дакле, ако почнете да улажете касно, то је много боље него да никада не инвестирате.

Шон: И донекле у вези са овим митом, желим да уложим још једну инвестицију на коју сам наишао у разговору са пријатељима у протеклих, рецимо, годину и по дана, још од пандемије и катастрофа повезаних са климатским променама чинили су да изгледи за будућност у коју треба улагати изгледају помало климави, претпостављам. Мит, а можда је и више став, је да ће свет ионако само изгорети, па зашто бих се онда трудио да инвестирам или штедим за пензију?

Прошле године сам ушао у прилично жестоку расправу са пријатељем око овога. Управо су напустили посао и размишљали су о томе да повуку сав свој новац из свог пензионог фонда код тог послодавца и држе га на редовном штедном рачуну уместо да га пребаце на нови пензиони рачун. Послао сам им један од наших калкулатора за одлазак у пензију и показао им колико новца могу зарадити кроз сложену камату ако држе готовину на рачуну за пензионисање, и то их је коначно убедило да не праве никакве драстичне промене у својим плановима.

Алана: Ти си добар пријатељ.

Шон: Покушавам. Понекад ме то стварно узнемири јер само желим да буду подешени за будућност, а то је наш посао, да их на неки начин информишемо како да доносе праве одлуке. И понекад морам да признам да да, чини ми се као да су точкови мало лабави на овом аутобусу у којем се сви возимо, али то није разлог да не планирате своју финансијску будућност улагањем.

И ја сам велики фан научне фантастике. Људи су можда упознати са аутором Оцтавијом Е. Батлер. Она пише у својој књизи „Парбола о сејачу“ да је једина трајна истина промена. Свет ће скоро сигурно изгледати веома другачије за 20 или 30 година од сада, али нису све промене лоше. И зар не желите да будете спремни за успех и потенцијално пензионисање једног дана тако што ћете искористити магију сложених камата?

Алана: Да, дефинитивно се слажем. У последње време је било супер тешко размишљати о будућности, али добре су шансе да ће вам требати одређени ниво финансијске сигурности без обзира на то како та будућност изгледа. Заиста је боље не бити ухваћен неспреман, иако је тренутно заиста тешко видети ту будућност.

Али ово нас доводи до нашег последњег мита, да улагање није за људе попут вас или мене, или ко год жели да инвестира једноставно није за њих. Дакле, постоји толико група људи који су искључени из финансијских система, и то може створити стварно негативно искуство или баријеру за људе који покушавају да побољшају своје финансије. Зато запамтите, улагање је за све. А један од начина да то учините истинитијим је да пронађете доброг узора за инвестирање који изгледа као ви или има слично животно искуство.

На пример, ако долазите из породице имиграната, потенцијално бисте могли да радите са финансијским саветником који је такође из имигрантске породице и може боље да се повеже са вашим искуством. И иако не мислим да је добијање финансијских савета од било кога преко друштвених медија уопште паметно — постоји много заиста лоших савета и многи људи су у томе сами за себе — али постоји много легитимних финансијских саветника из свих врста позадина који су активни на Инстаграму и ТикТоку. А ако се борите за улагање инспирације, попуњавање фида саветницима из различитих средина може бити заиста инспиративно. Такође можете више него вероватно пронаћи саветника који даје савете на вашем матерњем језику. Дакле, ако енглески није ваш примарни језик, можете потражити некога ко говори ваш језик.

Шон: А постоје и начини улагања који могу да буду у складу са вашим вредностима, као што је друштвено одговорно улагање.

Алана: Дакле, сада када разумемо наше личне мотиве и када смо рашчистили неке митове и посветили се идеји улагања, заиста можемо да заронимо у суштину стварног рада.

Шон: У реду, савршено. Дакле, како би људи требало да почну да улажу?

Алана: Па, први корак је да потрошите сав свој новац у криптовалуте. Не, шалим се. Молим те, немој то да радиш. Не. ОК, ако желите да инвестирате, мораћете да имате брокерски рачун. И знам да ово звучи застрашујуће и обавезујуће, али добра вест је да код многих брокера заправо не морате да почнете да улажете и да улажете новац да бисте започели. Можете једноставно отворити рачун без финансирања. И само зато што сте отворили брокерски рачун не значи да сте уложени. То је само место на коме ћете купити своје инвестиције. Тако да о њој можете размишљати као о малој кући за своје инвестиције.

Шон: И постоји много сјајних опција за брокерске рачуне. Неки су традиционалнији, са именима која можда препознајете, попут ЈП Морган или Фиделити. Други су новији, попут Ацорнс и Еллевест. И само желим да укратко напоменем да су ови провајдери које смо управо споменули НердВаллет рекламни партнери, потпуно откривање, али већину ових опција наводимо у нашим прегледима на нердваллет-у.цом. И ми ћемо укључити неке везе до тих прегледа у посту белешки о емисији за ову епизоду. Многи од ових провајдера имају заиста одличне алате и банкарске функције и приступ финансијским саветницима. Али прво, постоје два питања која треба да поставите себи. Алана, шта је прво?

Алана: Прва је да ли желите да изаберете све своје инвестиције, попут акција и заједничких фондова, и да сами управљате њима, или желите помоћ? Дакле, ово је супер-лако питање о којем знам да ће неки људи превише размишљати. Улагање у своју будућност постаје много лакше ако нисте под стресом због тога. Дакле, ако је идеја управљања сопственим инвестицијама застрашујућа, или немате интереса да то радите, не морате.

Постоје ове сјајне ствари зване робо-савјетници који ће бирати инвестиције и управљати њима за вас на основу неких личних података, као што је ваш временски оквир до пензионисања. Робо-саветници су такође прилично јефтини. Неки наплаћују само један долар месечно, а други 0.25% ваше имовине, што је прилично јефтино. Ако имате 10.000 УСД на налогу, биће вам наплаћено 25 УСД годишње. Робо-савјетници имају пуно смисла ако само желите да поставите и заборавите своју праксу улагања. Али ако бисте радије имали човека који управља вашим инвестицијама, можете радити са финансијским саветником. И саветници су обично скупљи, али ако имате компликовану финансијску слику, они могу помоћи у много различитих ствари, попут планирања имовине и пореза.

Друга опција је ако желите да то урадите сами или не желите да плаћате накнаду за управљање, јесте да сами управљате својим инвестицијама. И ово је такође одлична опција, али ће вам бити потребно мало више рада. А ми ћемо покрити тај посао, као што је одабир инвестиција, у следећој епизоди.

Шон: Тако је. И једна кратка напомена о финансијским саветницима. Ако ћете га пронаћи, обично је најбоље да пронађете фидуцијарног финансијског саветника који плаћа само накнаду. То значи да они морају да ставе ваш финансијски интерес испред својих.

Алана: Да, то је веома важно.

Шон: Дакле, друга ствар о којој ћете морати да размислите је коју врсту налога за инвестирање желите да отворите. Чак и ако одлучите да идете са робо-саветником, вероватно ћете морати да направите избор у вези са овим. Дакле, овде ћемо покрити само неколико типова. Највећи слом који ћете вероватно видети је између стандардног брокерског рачуна и рачуна за пензионисање. Можда већ имате рачун за пензионисање ако ваш послодавац нуди 401 (к).

Можете отворити индивидуални пензиони рачун или ИРА. Постоји неколико различитих типова ИРА, а највећа разлика лежи у томе како се опорезују.

У традиционалној ИРА-и, новац који улажете се одбија од пореза, али новац који узмете у пензији опорезује се као обичан приход. Ротх ИРА има супротан порески третман. Новац који сте уложили је већ опорезован, а расподеле у пензији се не опорезују. Понекад се људи одлучују за Ротх ИРА ако мисле да постоје добре шансе да ће њихов порески разред бити већи у пензији него што је сада. ИРА такође имају нека ограничења када можете извући свој новац јер су они заиста намењени за пензију, а не за краткорочне циљеве.

Алана: И заиста је охрабрујуће размишљати о чињеници да ако имате 401(к), то већ радите, тако да то није превелики корак.

Хајде да причамо мало о стандардним брокерским рачунима. Ово су инвестициони рачуни који нису за одређену сврху. За разлику од рачуна за пензионисање, не постоје правила о износима доприноса, а новац можете подићи у било ком тренутку. Дакле, ако штедите за пензију и максимално сте искористили 401(к) и ИРА, можете наставити да штедите на опорезивом рачуну.

А када одговорите на ова питања, да ли желите да инвестирате сами или да добијете помоћ и која ће вам посебна врста рачуна бити потребна, можете истражити брокере и открити који имају услуге и рачуне и додатке -онлине, попут банкарства, за које бисте били заинтересовани. И опет, вреди поновити да само зато што отворите брокерски рачун, то не значи да ћете гарантовати да ћете зарадити новац својим улагањима. Увек постоји ризик од губитка приликом улагања.

Шон: У реду, осећам се као да смо покрили много тога у овој епизоди.

Алана: То је сигурно.

Шон: Али још нисмо сасвим готови. Имамо неки штреберски домаћи задатак за вас да завршите пре епизоде ​​следеће недеље. Алана, шта је било?

Алана: Зато прво схватите свој начин размишљања о инвестирању. Завршите вежбу писања асоцијација за улагање и проучите своју позадину, личне мотивације и предрасуде да бисте разумели зашто нисте инвестирали до ове тачке и шта вас тера да сада направите промену.

Шон: Затим, заиста се задубите у своје циљеве и дефинишите их. Шта желите од своје будућности и како вам улагање може помоћи да то постигнете?

Алана: На крају, размислите о свом стилу улагања. Можете инвестирати сами или добити помоћ од нечега попут робота-саветника. И ниједан није прави осим ако није прави избор за вас.

Шон: У реду, и то је све што имамо за ову епизоду. За више информација о томе како да почнете да инвестирате, погледајте наш пост са белешкама о емисији на нердваллет-у.цом/подцаст. Видимо се следеће недеље у следећем издању нашег штреберског дубоког понирања у инвестирање, са дискусијом о различитим инвестиционим средствима.

Алана: И пре него што кренемо, кратак подсетник правног тима НердВаллет-а. Док смо Шон и ја образовани и талентовани финансијски писци, ми нисмо финансијски или инвестициони саветници. Ове штреберске информације су обезбеђене у опште образовне и забавне сврхе и можда се не односе на ваше специфичне околности.

Шон: И уз то речено, до следећег пута, окрените се Штреберима.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here