Друштвено дистанцирање током корона вируса? Узми своје банкарство на мрежи

Али ако сте забринути како да обављате своје свакодневне финансијске задатке од куће, размислите о томе да почнете да банкате на мрежи - посебно ако је ваша банка привремено затворила своје локације. Руковање вашим финансијама на даљину може бити згодно чак и након што се осећате безбедно када се вратите у филијалу.

„Свака је одговорност да спречи ширење ЦОВИД-19“, каже Рицхард Цроне, стручњак за плаћања и извршни директор Цроне Цонсултинг, ЛЛЦ. „Због безбедности потрошача, особља банке, свих наших породица и заједнице, нико не би требало да улази у експозитуру. Све финансијске услуге се могу добити дигитално. То је ризик који не морамо да преузимамо.”

Шта је онлајн банкарство?

Интернет банкарство вам омогућава да управљате својим рачунима преко рачунара или мобилних уређаја. Обично можете обављати задатке као што су пренос средстава, плаћање рачуна, депоновање чекова и провера стања на вашем рачуну.

Ако имате питања на која вам је потребан човек да одговори, обично се можете обратити представницима корисничке службе банке путем телефона, друштвених медија, е-поште или онлајн ћаскања.

Постоји много банака само на мрежи, али ових дана већина обичних банака такође има онлајн услуге које њихови клијенти могу да користе од куће (или негде другде). Банкарске апликације и веб-сајтови банака омогућавају клијентима да се безбедно пријаве како би прегледали и управљали својим стањем на рачуну са било ког места на интернету.

» Желите да сазнате више? Прочитајте НердВаллет-ов водич за банке само на мрежи

Да ли је онлајн банкарство безбедно?

Банкарске странице и апликације предузимају многе кораке да би ваш новац био сигуран. Апликације за мобилно банкарство често нуде двофакторску аутентификацију, која захтева да се пријавите са својом лозинком, као и додатним кодом послатим путем е-поште, позива или текста. Пријаве на паметним телефонима могу бити заштићене лозинкама и понекад биометријским мерама, као што су отисци прстију или препознавање лица. Аппле корисници, на пример, могу да подесе Фаце ИД на својим иПхоне уређајима тако да уређај мора да препозна лице корисника пре него што се могу пријавити у апликацију за банкарство. Веб локације банака такође шифрују ваше податке како би спречиле треће стране да им приступе.

Ове мобилне безбедносне функције могу да учине и друге финансијске задатке једноставним и безбедним, као што је коришћење апликације новчаника на вашем паметном телефону за бесконтактно плаћање.

„Много је сигурније банкирати и плаћати својим мобилним уређајем“, каже Цроне.

И наравно, у погледу коронавируса, онлајн банкарство ће вам помоћи да пратите препоруке за изолацију.

» Желите да сазнате више? Погледајте чланак НердВаллет-а о томе како да повећате сигурност онлајн банкарства

НердВаллет водич за ЦОВИД-19 Добијте одговоре о стимулативним проверама, олакшицама, промени путних политика и управљању финансијама. ИСТРАЖИТЕ НАШ ВОДИЧ

Које су предности интернетског банкарства?

Већина банкарских услуга се може обавити на даљину. Једина ствар коју не можете да урадите од куће је депоновање и подизање физичког новца. Ако вам је то неопходно, већина банака има велике мреже банкомата и можете користити веб локацију своје банке да пронађете оближњу машину. Наравно, обавезно оперите руке када завршите.

Ако услуге ваше тренутне банке нису прилагођене мобилним уређајима или десктоп рачунарима, можете размислити о отварању новог рачуна у банци која је паметна у технологији и која дозвољава онлајн апликације. Цроне предвиђа да ће ове врсте банака у блиској будућности доживети процват клијената јер све више људи почне да банкари на даљину и избегава филијале.

Интернет банкарство штеди време. Уместо да се возите до филијале, чекате у реду и разговарате са благајником, можете да завршите своје банкарство са неколико додира на паметном телефону.

Понекад ћете добити боље каматне стопе. Банке само на мрежи, које немају много (или ниједну) експозитуру, такође имају веће каматне стопе. Они штеде новац на оперативним режијама, омогућавајући им да уштеде пренесу на потрошаче.

» Желите да проверите рачуне са високим каматама? Погледајте НердВаллет-ову листу најбољих онлајн штедних рачуна са високим приносом

Ако сте чекали да преузмете мобилну апликацију своје банке или обиђете услуге свог рачуна са свог десктоп рачунара, сада је право време да почнете.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here