Спирит Аирлинес програм честих летача: Потпуни водич

Спирит Аирлинес опслужује око 70 дестинација у Сједињеним Државама.С., Централна Америка, Јужна Америка и Кариби. Познат је по изузетно ниским основним ценама и а ла царте накнадама за скоро све.

Године 2021, Спирит је потпуно обновио свој програм за честе летелице, Фрее Спирит, на боље. Клијенти сада зарађују бодове уместо миља, елитни статус се зарађује на основу износа потрошеног новца, а не на пређеној удаљености, откупи за наградне летове се сада заснивају на цени лета, казнена политика истека тромесечне километраже је нестала, постоје две нове кредитне картице и неколико других позитивних модификација.

Ево шта треба да знате о стицању и искоришћавању поена и програму лојалности Фрее Спирит.

Нивои елитног статуса Фрее Спирит

Програм Фрее Спирит има три статусна нивоа: Фрее Спирит, Фрее Спирит Силвер и Фрее Спирит Голд. Само придруживање програму даје вам статус Фрее Спирит. Сребрни и златни чланови зарађују више поена по лету и добијају друге корисне погодности као што су без накнаде за откуп и удруживање поена.

 • Чланови Фрее Спирит-а зарађују 6 поена за сваки потрошен долар и 12 поена за сваки долар на А Ла Смарте опцијама.

 • Чланови Фрее Спирит Силвер зарађују 8 поена за 1 УСД потрошен на летове и 16 поена за 1 УСД на А Ла Смарте опцијама.

 • Чланови Фрее Спирит Голд-а зарађују 10 поена за 1 УСД потрошен на летове и 20 поена за 1 УСД на А Ла Смарте опцијама.

Статус Квалификациони поени

У оквиру програма Спирит постоје две врсте поена: редовни Фрее Спирит поени зарађени на плаћеним летовима који се могу искористити за наградне карте и Статус Куалифиинг Поинтс, или СКП, који се рачунају у елитни статус. Сребрни и златни статус се постиже када достигнете 2.000 СКП-а и 5.000 СКП-а, респективно. СКП се могу зарадити на два начина:

 • Када резервишете путовање са Спирит-ом, зарадићете 1 СКП за сваки $1 потрошен на летове, торбе, седишта и друге додатке.

 • Ако имате одговарајућу Спирит кредитну картицу, зарадићете 1 СКП за сваких 10 УСД потрошених на свакодневне куповине.

» Сазнајте више: Ваш водич до елитног статуса на Спирит Аирлинесу

Како зарадити Фрее Спирит поене

Зарадите Фрее Спирит поене трошењем на летове и А Ла Смарте куповине

Зарађујете Фрее Спирит поене на основу количине новца потрошеног на летове Спирит, опција А Ла Смарте (куповине у вези са летовима) и вашег статуса у програму Фрее Спирит. Опције А Ла Смарте укључују куповину као што су торбе и седишта и зарадите бодове по дуплој стопи летова.

Дакле, ако купите лет за 100 долара и додате 40 долара за торбу (опција А Ла Смарте), ево како ће ваша стопа зараде изгледати за куповину од 140 долара:

Еарн рате

Слободан дух

Сребро

Злато

Лет

6

8

10

А Ла Смарте

12

16

20

Укупно зарађени поени Фрее Спирит

Лет

600

800

1,000

А Ла Смарте

480

640

800

Укупно зарађени поени

1,080

1,440

1,800

Укупан зарађени СКП

140

140

140

Са наградним летовима који почињу од 2.500, зарадити довољно поена за наградну карту може бити релативно лако.

Кредитне картице које зарађују Фрее Спирит поене

Спирит нуди следеће две кредитне картице за У.С. тржиште, које издаје Банк оф Америца.

 • Бесплатна Спирит® Травел Мастерцард® (годишња накнада: 0 УСД): Понуда на мрежи: Зарадите 10.000 бонус поена након што потрошите најмање 500 УСД на куповине у првих 90 дана од отварања налога. Картица зарађује 2 поена за 1 УСД за куповину Спирит-а и 1 поен за 1 УСД на све остало. Не постоје накнаде за трансакције у иностранству, што је импресивно за картицу без накнаде.

 • Фрее Спирит® Травел Море Мастерцард® (годишња накнада: 0 УСД увод за прву годину, затим 79 УСД): Онлине понуда: Зарадите 40.000 бонус поена + ваучер за пратећи лет од 100 УСД након што потрошите најмање 1.000 УСД на куповине у првих 90 дана од отварања налога Картица зарађује 3 бода за 1 УСД за куповину Спирит-а, 2 поена за 1 УСД за трпезарију и намирнице и 1 поен за 1 УСД за све остало.

Само Фрее Спирит® Травел Море Мастерцард® вам омогућава да зарадите СКП за свакодневну потрошњу по стопи од 10 УСД = 1 СКП. Ако тражите елитни статус са Спиритом, добијање ове картице има много смисла.

Користећи горњи пример лета, ако сте користили Фрее Спирит® Травел Море Мастерцард® за куповину од 140 УСД, зарадили бисте 14 СКП-ова. Иако ово није најбржи начин да зарадите статус, ако користите картицу за свакодневне куповине, СКП-ови ће се збрајати прилично брзо. Ево како ће стопа зараде изгледати ако користите или Фрее Спирит® Травел Мастерцард® или Фрее Спирит® Травел Море Мастерцард® за плаћање лета:

Слободан дух

Сребро

Злато

Ако је купљено са Фрее Спирит® Травел Мастерцард®

Укупно зарађени базни поени

1,080

1,440

1,800

Бонус Фрее Спирит поени зарађени кредитном картицом

280

280

280

Укупно зарађени поени Фрее Спирит

1,360

1,720

2,080

Укупан зарађени основни СКП

140

140

140

Бонус СКП-ови зарађени кредитном картицом

0

0

0

Укупан зарађени СКП

140

154

154

Ако се купи уз Фрее Спирит® Травел Море Мастерцард®

Укупно зарађени базни поени

1,080

1,440

1,800

Бонус Фрее Спирит поени зарађени кредитном картицом

420

420

420

Укупно зарађени поени Фрее Спирит

1,500

1,860

2,220

Укупан зарађени основни СКП

140

140

140

Бонус СКП-ови зарађени кредитном картицом

14

14

14

Укупан зарађени СКП

154

154

154

Зарађивање поена Фрее Спирит са другим активностима

 • Спирит има партнерства са разним трговцима који омогућавају члановима Фрее Спирит-а да зарађују и поене. Ови трговци на мало и пружаоци услуга укључују хотеле, аутомобиле за изнајмљивање, вино и животне партнере. Спиритов онлајн тржни центар укључује десетине продаваца, од којих неки нуде до 15 поена по потрошеном долару.

 • Чланови могу да зараде поене учествујући у анкетама кроз програм Поени за размишљање.

 • Уз програм Фрее Спирит Дининг, можете да зарадите поене када вечерате у хиљадама продавница и плаћате кредитном картицом повезаном са вашим налогом.

 • Спирит Цруисес нуде хиљаде поена за резервацију крстарења.

» Сазнајте више: Зарадите бонус поене уз промоције авио-компаније

Куповина додатних Фрее Спирит поена

Можете купити Фрее Спирит поене за невероватна 2.5 центи по комаду, са бонус поенима доступним током промотивних периода. Уопштено говорећи, куповина миља или поена ретко је добра идеја и треба је размотрити само у ограниченим околностима.

Како искористити Фрее Спирит поене

Искоришћавање поена за бесплатне летове

Искористите своје бодове резервисањем на веб локацији Спирит-а. Раније је Спирит имао табелу награда са вршним и ванвршним брзинама које су одговарале прелећеној удаљености. Спирит више не објављује табелу награда и уместо тога користи динамички модел цена да би одредио цену лета у поенима. Летови почињу од 2.500 поена. У марту 2021. године, купци ће моћи да резервишу летове користећи комбинацију бодова и готовине, почевши од само 1.000 поена.

Потрага за летом из Чикага за Лос Анђелес фебруара. 12 је открило следеће цене у доларима и поенима:

Иако то није директна веза, како цена лета расте, расте и број бодова потребних за наградну карту. Урадили смо математику да видимо која је вредност цент по поену.

Времена летова

7:40 а.м.

10:51 а.м.

5:05 а.м.

Цост

$42.59

$73.39

$235.38

Бодова

3,500

7,500

27,500

Цент по боду

1.2

1.0

0.9

Можете да извучете вредност од око 0.9 центи према 1.2 цента по боду од ових откупа, што одражава бољу употребу ваших поена уз карту са нижом ценом.

Искориштавање бодова покрива само трошкове авионске карте. Примењују се додатне накнаде за пртљаг, избор седишта и друге погодности. Такође, порези и државне таксе се морају платити у тренутку када резервишете.

Откупне накнаде

Нискотарифни превозници као што је Спирит наплаћују додатне накнаде за скоро сваки аспект путовања авионом. То укључује откуп бодова за наградни лет. Ако резервишете наградни лет више од 28 дана пре путовања, нема накнаде за откуп. За оне који желе да путују са 28 дана унапред или мање, мораћете да платите 50 долара да бисте искористили своје бодове.

Међутим, ако имате Фрее Спирит® Травел Море Мастерцард® или имате елитни статус (сребрни или златни), накнаде се повлаче.

Спирит Савер$ Цлуб

Одвојено од Фрее Спирит-а, Спирит Аирлинес управља програмом који назива "Спирит Савер$ Цлуб"." Чланови овог програма добијају:

 • Уштеда на седиштима, укључујући Спиритова велика предња седишта и излазне редове.

 • Снижене цене.

 • До 50% уштеде на торбама.

 • Промотивне цене за куповину А Ла Смарте.

 • Понуде са одабраним партнерима, од изнајмљивања аутомобила до трговаца вином.

Чланство кошта 69 долара.95 за 12 месеци, 99 долара.90 (уштеда од 5 долара) за 18 месеци и 129 долара.90 (уштеда од 10 долара) за 24 месеца. Ако користите погодности које нуди Спирит Савер$ Цлуб и често надоградите на Велико предње седиште, попусти би могли бити значајни.

Често постављана питања Како да сазнам свој Фрее Спирит број?

Да бисте пронашли свој Фрее Спирит број честог летача, идите на ввв.дух.цом и кликните на “Пријава” на врху странице. Ако немате своје податке за пријаву, изаберите опцију “ресетуј лозинку” и унесите адресу е-поште коју сте користили да бисте се регистровали за налог. Затим ћете добити упутства како да приступите свом налогу.

Како да се пријавим на мрежи за Спирит Аирлинес?

Када сте на веб локацији Спирит, идите на екран за пријаву на мрежи. Мораћете да унесете своје презиме и код за потврду да бисте приступили свом лету. Алтернативно, можете се пријавити и приступити детаљима лета заједно са информацијама о пријави са вашег налога. Онлајн чекирање почиње 24 сата пре поласка и завршава се један сат пре вашег лета. Пријављивање је бесплатно.

Како да добијем своју Спирит бординг карту на свом телефону?

Када се чекирате на мрежи, изаберите опцију "е-маил боардинг пасс" и унесите своју адресу е-поште. Приступите е-пошти од Спирит-а на свом мобилном уређају да бисте били сигурни да су информације тачне и да је бар код приказан. Карта за укрцавање послата е-поштом је оно што ћете морати да покажете на аеродрому Спирит и ТСА агентима.

Како да дођем до Спирит корисничке службе?

Корисничка служба Спирит-а се може добити позивом на 855-728-3555. Такође можете послати ВхатсАпп поруку на тај број тако што ћете послати поруку „Здраво“ или послати СМС на 48763. Ако бисте радије контактирали корисничку подршку на мрежи, то можете учинити на корисничкој подршци.дух.цом.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here