Преглед Скуаре ПОС система за 2021: Транспарентна плаћања, корисне карактеристике

Скуаре је изузетан систем продајних места заснован на облаку који је прилагођен мобилним уређајима, богат функцијама и ценама на једноставан начин. За малопродајна предузећа, ресторане и професионалне услуге, одличан је избор. Такође је избор НердВаллет-а за најбољи укупни ПОС систем. Нови власници предузећа, посебно, могу имати користи од Скуаре-овог брзог подешавања и лако разумљивих накнада.

Основан 2009. године, Скуаре је помогао да се уведе у еру коришћења таблета и мобилних уређаја у којима се обично налазе велике касе. Данас је то доминантан бренд са више од 2 милиона корисника.

Прихватите плаћања без бриге. Погледајте препоруке наших добављача плаћања које одговарају вашем пословању. ПОЧЕТИ

Како функционише Скуаре?

Обављање трансакције на Скуареу може да почне на многим местима: на телефону у камиону са храном, на регистру у продавници, на бежичном читачу који се носи до стола у ресторану или на вашој веб страници.

Поред пружања интерфејса трговац-корисник, Скуаре делује као процесор плаћања треће стране. То значи да шаље средства трговцима и координира трансакцију са различитим укљученим компанијама за финансијске услуге. Компанија је позната по једноставној и разумној структури накнада, која је иста без обзира на картицу која се користи.

Када се картица клијента превуче, додирне, убаци или унесе, подаци о картици се шаљу у Скуаре, који сарађује са различитим финансијским институцијама како би довршио трансакцију. Ако буде одобрен, Скуаре преноси трговцима средства, умањена за накнаду. Иако мреже кредитних картица, као што су Мастерцард и Виса, постављају стопе размене које могу да варирају у зависности од типа картице, плаћате Скуареу одређену накнаду без обзира на картицу која се користи.

Скуаре преноси средства на ваш банковни рачун следећег радног дана или, за 1.5% накнаде, одмах. Ако се пријавите за Скуаре Цард рачун — то јест, дебитну картицу са Скуаре-ом — тренутни трансфери су доступни бесплатно.

Скуаре такође може да вам помогне у управљању програмом лојалности купаца, издавању и прихватању поклон картица, постављању онлајн продавнице, омогућавању преузимања на улици, управљању вашим особљем и још много тога.

» ВИШЕ: Како одабрати ПОС систем за ваше пословање

Назад на врх

Квадратне карактеристике

Скуаре нуди бесплатну верзију свог ПОС система. Такође има плаћену верзију која кошта 60 долара месечно, под називом Скуаре Плус, која долази са додатним карактеристикама специфичним за индустрију. Додаци су доступни уз додатну накнаду (више о томе касније.)

Карактеристике основног плана
 • Управљање попустом, скенирање бар кода.

 • Могућност израде профила купаца и група купаца.

 • Могућност креирања онлине продавнице.

 • Праћење залиха и упозорења о ниским залихама.

 • Издавање и прихватање е-поклон картица (бесплатно) и физичких поклон картица (доплата за картице).

 • Извештавање о продаји.

 • Извештавање о временској карти запослених.

 • Могућност слања процена и фактура (фактуре плаћене онлајн коштају 2.9% + 30 ¢ по трансакцији).

 • Заказивање термина (бесплатно за индивидуалну употребу).

 • Понављајуће опције обрачуна.

Скуаре Плус карактеристике

Све премиум верзије

 • Извјештавање о профитној маржи.

 • Могућност одређивања вишеструких плата за запослене.

 • Неограничен скуп нивоа дозвола за запослене.

 • 24/7 телефонска подршка.

Карактеристике Скуаре Плус специфичне за малопродају

 • Способност прихватања поврата и размене купаца.

 • Штампање бар кода.

 • Управљање добављачима.

 • Приступ историји инвентара.

 • Брзи трансфери инвентара.

Карактеристике Скуаре Плус-а специфичне за ресторан

 • Приступ подацима о продаји уживо.

 • Могућност додавања тлоцрта.

 • Координација времена за оброке са више јела.

 • Упозорења за столове који су предуго отворени или столове који чекају храну.

 • Извештавање из кухиње (на пример, могућност да видите завршене карте по станици).

 • Компатибилност са софтвером за испоруку и преузимање који можда већ користите.

 • 24/7 телефонска подршка.

Скуаре Премиум је плаћена верзија која је ниво изнад Плус и долази са прилагођеним ценама и више функција; примењују се правила подобности.

Назад на врх

Колико кошта Скуаре?

За ПОС системе треба узети у обзир три трошка: софтвер, хардвер и обраду плаћања. Ево како се Скуаре слаже.

Трошкови софтвера

Скуаре нуди бесплатну верзију свог софтвера, што је реткост међу ПОС системима.

 • Основни план: Бесплатно.

 • Скуаре Плус: 60 УСД месечно.

 • Скуаре Премиум: прилагођене цене; Захтеви подобности.

Додаци укључују:

 • Управљање платним списком: Почиње од 35 УСД месечно плус 5 УСД месечно по запосленом.

 • Систем маркетинга е-поште: Почиње од 15 УСД месечно.

 • Управљајте програмом лојалности клијената: Почиње од 15 УСД месечно.

 • Управљајте састанцима, што укључује онлајн заказивање и систем подсетника путем е-поште: бесплатно за појединце, 50 долара месечно за два до пет запослених, 90 долара за шест до 10 запослених.

» ВИШЕ: Најбоље апликације за мала предузећа НердВаллет-а

Трошкови обраде плаћања

Скуаре наплаћује паушалне накнаде за обраду плаћања кредитном картицом. Они се не мењају у зависности од врсте кредитне картице која се користи. Трансакције на мрежи коштају више, што је стандардна пословна пракса да се узме у обзир повећање потенцијалне преваре у поређењу са личним куповинама.

Бесплатна верзија (без месечне накнаде)

Скуаре Плус за малопродају (60 УСД месечно)

Скуаре Плус за ресторане (60 УСД месечно)

Премиум (прилагођене цене)

Лично

2.6% + $0.10 по трансакцији

2.5% + $0.10 по трансакцији

2.6% + $0.10 по трансакцији

Прилагођене стопе

Онлине

2.9% + $0.30 по трансакцији

2.9% + $0.30 по трансакцији

2.9% + $0.30 по трансакцији

Прилагођене стопе

Трошкови хардвера

Можете да користите Скуаре са паметним телефоном или иПад-ом који већ имате. Скуаре такође прави сопствени хардвер. Чак и ако користите сопствени уређај, скоро сигурно ћете желети бар основни читач картица (осим ако не желите да унесете податке о кредитној картици ручно, што, осим што одузима много времена, кошта додатно). Ево ваших опција:

 • Магстрипе читач за иОС или Андроид телефон: бесплатно. Укључите квадрат од отприлике једног инча, који долази са утичницом за слушалице или Лигхтнинг конектором, и почните да превлачите. (Али не заборавите: трговац који превуче картицу која има чип вероватно ће бити увучен у било који спор око плаћања).

 • Бежични читач: 49 долара. Ово можете користити за прихватање чип картица, бесконтактног плаћања, Аппле Паи-а и Гоогле Паи-а. Ово изгледа као већа верзија мањег читача и прихвата те додатне врсте плаћања.

 • Окретно постоље за иПад: 169 долара. Ово има уграђену траку за превлачење и долази са бежичним читачем.

 • Терминал: 299 долара. Ово је мали, све-у-једном читач магистралних трака и конзола за бесконтактно плаћање. Разлика између овога и бежичног читача: Горња страна терминала је екран осетљив на додир, који омогућава вама и вашим клијентима да обављате трансакције без икаквих додатних уређаја, а такође штампа рачуне.

 • Регистрација: $799. Ово има уграђени екран осетљив на додир за вас и мањи екран осетљив на додир окренут клијентима. Прихвата све врсте плаћања које раде други Скуаре читачи, а можете купити додатке, попут штампача или скенера бар кода.

Назад на врх

Предности Скуареа

Транспарентна и једноставна плаћања

Са Скуаре-ом плаћате паушални проценат сваке трансакције плус паушалну накнаду. То знатно олакшава предвиђање трошкова обраде плаћања. На пример, платили бисте исту стопу за трансакцију било да је плаћена Америцан Екпресс кредитном картицом или Виса картицом. Насупрот томе, компаније за обраду плаћања које користе цене размене плус имају накнаде за трансакције које варирају у зависности од врсте картице која се користи. Скуаре није једина компанија која нуди структуру цена по паушалној стопи – и није најјефтинија – али има добре резултате у одржавању једноставних цена. Још један бонус: Нема накнада за уговор или раскид. Ако икада пожелите да промените, то вас неће коштати.

Погодан за мобилне уређаје

Скуаре нуди низ хардверских опција, у распону од четвртине читача који се укључује у ваш телефон, до регистра са два екрана осетљива на додир. Уз ту флексибилност, можете дизајнирати различита искуства плаћања. Купци могу да плате за својим столом или можете да извадите картице из свог камиона. Можете чак и да дозволите плаћања ван мреже ако ваша интернетска веза није сјајна.

Скуаре такође може да вам помогне да направите онлајн продавницу и олакшате преузимање са ивичњака.

Корисне функције и подршка уживо

Укупна понуда Скуаре-ових карактеристика је импресивна. На пример, његов систем управљања залихама вам омогућава да додате неограничене артикле и подесите обавештења о ниским залихама; такође можете управљати и креирати извештаје за више локација. Можете да скенирате и штампате бар кодове за малопродају, а за ресторане можете направити прилагодљиве тлоцрте и поставити кухињски дисплеј систем, или КДС, да бисте приказали долазне поруџбине са свих канала. Са свим нивоима претплате на Скуаре, добићете приступ подршци уживо путем телефона, е-поште или тренутних порука.

Такође имате опцију да додате одређене функције за додатне накнаде, као што је програм лојалности, који омогућава купцима да зараде награде када купују са вама. Ту је и додатак за заказивање термина, са опцијама за прихватање плаћања унапред или наплату накнада за отказивање.

Иако можда нећете користити сваку функцију у Скуаре систему, имати толико опција у једном екосистему може бити уштеда времена за мала предузећа.

Назад на врх

Цонс оф Скуаре

Постоје специјализованији ПОС системи

Скуаре нуди различите верзије свог ПОС система за ресторане и малопродају. Они долазе са карактеристикама специфичним за индустрију, као што је креатор менија или могућност штампања бар кодова. Уз то, неки други ПОС системи дизајнирани за одређену индустрију могу понудити још специфичније карактеристике које задовољавају нијансиране потребе вашег пословања.

Рецимо да желите ПОС систем за ресторан. Тост би могао бити боља опција због својих карактеристика специфичних за ресторан. На пример, омогућава вам да аутоматски шаљете поруџбине у кухињу постепено у складу са потребним временом за припрему, тако да буду готове у исто време. Тоаст КДС такође долази са подршком за стране језике, која није доступна на Скуаре КДС-у. А Тоаст хардвер је отпоран на проливање и воду.

Не ради на Виндовс радној површини или таблету

Скуаре је направио револуцију у индустрији омогућавајући трговцима да превлаче картице на својим паметним телефонима. Скуаре тренутно ради на иОС и Андроид телефонима и таблетима. Такође ради на Мац-овима и Цхромебоок-овима. Али ако сте се надали да покренете Скуаре на свом Виндовс уређају, то неће радити.

Размислите о ПОС систему Венд ако желите да користите Виндовс десктоп или таблет уређај. Венд ради на широком спектру уређаја, укључујући ПЦ, Мац, иПад и Мицрософт Сурфаце Про. Његове изванредне карактеристике га такође чине врхунским ПОС избором за малопродајне објекте.

Назад на врх

Да ли је Скуаре прави за мене?

Квадрат је добра опција, посебно за нова и мала предузећа. Нуди снажно језгро корисних функција и бројне опционе плаћене додатке који вам омогућавају да ефикасно изградите своје пословање без потребе да састављате системе различитих добављача.

Скуаре ПОС

Купујте одмах

на веб страници Скуаре-а

Назад на врх

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here