Скуаре вс. ПаиПал: који је прави за ваше пословање?

Скуаре и ПаиПал су добављачи платних услуга, или ПСП, који помажу малим предузећима да прихвате плаћања лично и онлајн. ПаиПал је можда бољи за мала предузећа са међународном базом клијената, али ако вам је цена приоритет, Скуаре може бити ваш победник.

Ево како се ове две компаније упоређују.

Прихватите плаћања без бриге. Погледајте препоруке наших добављача плаћања које одговарају вашем пословању. ПОЧЕТИ

» ВИШЕ: Најбољи ПОС системи НердВаллет-а за мала предузећа

Шта тражити у ПСП-у

Провајдери платних услуга дају малим предузећима начин да прихвате онлајн плаћања преко платног пролаза и налога трговца. Ево неколико ствари које треба имати на уму док купујете ПСП:

 • Какву структуру цена желите: размену плус, паушалну или вишеслојну. Наравно, ваша индустрија, обим продаје и приоритети ће утицати на ваш одговор.

 • Било да вам је потребан интегрисани ПОС систем. Ако продајете на мрежи, ово може бити мање важно.

 • Која је ваша индустрија? Ово може утицати на цене и друге опције.

Сазнајте више о томе како функционишу процесори плаћања.

Квадрат

Прос

 • Релативно равне цене лично. Скуаре наплаћује исту накнаду за личне трансакције картицама без обзира на то коју картицу корисник користи, и нема месечних накнада. Неке цене се могу наћи на веб страници. Поред тога, Скуаре има згодан калкулатор на својој веб страници који вам може помоћи да процените колико ће ваше предузеће платити.

 • Подршка муштеријама. Скуаре има онлајн базу знања и заједницу. Помоћ можете добити и путем е-поште (могући дводневни преокрет), ћаскања и Твитера. Ту је и телефонска подршка, иако компанија упозорава на својој веб страници, „можда ће доћи до чекања када позовете, па слободно користите нашу опцију повратног позива ако не можете да чекате на линији."

Цонс

 • За нека предузећа је мања транспарентност цена. Мала предузећа са више од 250.000 долара у трансакцијама картицама годишње не добијају нужно исте стопе као и сви остали. Морају да позову и добију понуду.

 • Не баш интернационално. Скуаре подржава плаћање картицама у само релативно неколико земаља, што би могао бити проблем за компаније које послују у иностранству.

ПаиПал

Прос

 • Транспарентне цене. Цене ПаиПал-а се могу наћи на његовој веб страници.

 • Релативна лакоћа употребе. Власници малих предузећа који желе нешто једноставно за подешавање можда ће више волети ПаиПал Паиментс Стандард, јер је експлицитно дизајниран да учини интеграцију једноставном за не-програмере.

 • Интернатионал. ПаиПал прихвата око две десетине валута.

 • Подршка муштеријама. ПаиПал има телефонску подршку од 8 ујутру.м. до 8 стр.м. Централно време од понедељка до петка. Такође има текстуалну подршку, онлајн заједницу и центар за решавање проблема трансакција или налога.

Цонс

 • Релативни трошак. ПаиПал може бити скупљи од Скуаре-а по трансакцији.

 • Мање прилагођавања. Мала предузећа која су жељна детаљног прилагођавања могу сматрати да је ПаиПал-ов приступ имплементацији исецања и лепљења одвратним.

Квадратне карактеристике

Скуаре је можда најпознатији по свом софтверу на продајном месту и белим уређајима који су прикључени на системе за плаћање, али Скуаре је такође добављач услуга плаћања. Ради са кредитним картицама, дебитним картицама, корпоративним картицама, припејд картицама и наградним картицама.

Прихватање плаћања картицама помоћу апликације Скуаре је доступно у Сједињеним Државама, Канади, Јапану, Аустралији, Ирској Републици и Уједињеном Краљевству. Међутим, не подржава обраду платних картица у другим У.С. територије, нити подржава прекогранична плаћања картицама (тј.е., не можете да примате трансакције картицама ако сте изван земље у којој сте активирали свој Скуаре налог).

Скуаре се интегрише са Вик, БигЦоммерце, ГоДадди и другим платформама за е-трговину. Интерфејс за програмирање апликација компаније такође омогућава прилагођавање. Предузећа такође могу да фактуришу клијенте дигитално и примају плаћања картицама без коришћења Скуаре ПОС-а.

Поред коришћења својих ПОС хардверских система за лична плаћања, Скуаре може да обрађује плаћања на три начина:

Онлине плаћања

Скуаре нуди услуге плаћања на мрежи које можете интегрисати у своју онлајн продавницу или мобилну апликацију. Такође можете добити бесплатну веб локацију за е-трговину, додати услуге преузимања и испоруке или продавати на друштвеним медијима.

Даљинска плаћања

Скуаре омогућава малим предузећима да креирају и шаљу дигиталне фактуре купцима, а ти купци могу да вам плате картицом или путем АЦХ-а. Такође можете послати клијентима линк за плаћање путем СМС-а или е-поште.

Ручна плаћања

Ако треба да прихватите плаћање путем телефона и унесете информације, то можете учинити са Скуаре-ом или у апликацији Скуаре или коришћењем функције виртуелног терминала компаније.

ПаиПал функције

ПаиПал омогућава малим предузећима да прихватају и обрађују плаћања лично и онлајн. Нуди две услуге пролаза за плаћање: ПаиПал Паиментс Стандард и ПаиПал Паиментс Про. Услуге ПаиПал-а раде са главним платформама за е-трговину као што су БигЦоммерце, Вик и Схопифи.

ПаиПал Паиментс Стандард

Овај производ би могао бити најбољи ако немате искуство кодирања или програмера у свом тиму, јер ћете једноставно морати да копирате и налепите линију кода или да интегришете додатак у корпу за куповину. За имплементацију било које опције потребно је само 15 минута, наводи се на веб локацији ПаиПал-а.

ПаиПал Паиментс Про

Ово је прилагодљиво решење за плаћање које такође пружа приступ виртуелном терминалу тако да можете да прихватите кредитне картице на мрежи, путем мобилног телефона или уређаја који немају екстерни читач картица. Такође, можете прихватити плаћања у 25 валута из 200 земаља, прихватити телефонска плаћања и добити поједностављене безбедносне стандарде индустрије платних картица.

» ВИШЕ: Сазнајте више о ПаиПал-овим ПОС понудама

Цене: Скуаре вс. ПаиПал

Оба провајдера имају трансакцијске и друге накнаде. Ево како се упоређују.

ПаиПал

Квадрат

Месечне накнаде

 • ПаиПал Паиментс Стандард нема месечну накнаду.

 • ПаиПал Паиментс Про је 30 долара месечно.

 • Скуаре не наплаћује месечне накнаде.

Трансакционе накнаде

 • ПаиПал наплаћује 2.99% плус 49 центи по трансакцији ако су средства из У.С. рачун. Непрофитне организације добијају снижену стопу.

 • За Америцан Екпресс картице, накнада за трансакцију је 3.5%. Међународне трансакције у другим валутама имају различите накнаде.

 • Лична плаћања преко Скуаре ПОС-а: 2.6% плус 10 центи за све типове картица.

 • Онлине или телефонско плаћање: 3.5% плус 15 центи по трансакцији.

 • Ове стопе су за предузећа која обрађују мање од 250.000 долара годишње и имају просечну величину карте испод 15 долара. Ако је ваше предузеће веће, Скуаре ће одредити прилагођене цене. Имајте на уму да су понекад прилагођене стопе више од 2.6% плус 10 центи.

Остале накнаде

 • Опционе услуге наплате које се понављају коштају 10 УСД месечно.

 • Опционе напредне услуге заштите од превара износе 10 УСД месечно плус 5 центи по трансакцији.

 • Остале накнаде, укључујући накнаде за повраћај средстава и накнаде за читач мобилних картица, налазе се на страници ПаиПал-ових трговачких накнада.

 • Онлајн фактуре коштају 2.75% по фактури.

 • Авансно плаћање термина траје 2.9% плус 30 центи.

 • Ручно унете трансакције су 3.5% плус 15 центи по трансакцији.

Сазнајте више Сазнајте више

Скуаре вс. ПаиПал: Који ПСП је прави за ваше пословање?

Скуаре може бити ваша најбоља опција ако желите прилагодљив софтвер по релативно ниској цени. Али ако је једноставно подешавање важније, можда ћете желети да користите ПаиПал.

» ВИШЕ: Најбоље апликације за мала предузећа НердВаллет-а

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here