Истисните још 20.000 миља из свог тренутног аутомобила

Наравно, сада бисте желели да набавите нови аутомобил, али цене су високе, а залихе су суве. Уместо тога, ставите мало ТЛЦ-а и проактивног одржавања у свој тренутни аутомобил и могли бисте се поново заљубити у њега.

„Ако имате аутомобил који баш и не волите, али је функционалан, било би вам боље да га се држите“ док се тржиште аутомобила не стабилизује, каже Карл Брауер, извршни аналитичар за иСееЦарс, који агрегати огласи половних аутомобила. Он напомиње да би могло проћи годину дана док не видимо пад цена и опоравак залиха.

Стручњаци са којима смо разговарали препоручују да се пројекат подели на два дела. Ако се прво позабавите одржавањем и поправкама, бићете сигурни да се аутомобил неће покварити. Затим се почастите неким надоградњама и модификацијама како бисте побољшали слику о себи – и своју слику о себи.

Планирајте одржавање

Пратите распоред одржавања вашег возила и изградите однос са сервисом или механичаром коме верујете, каже Давид Бенет, менаџер система за поправке ААА. Он додаје да ће вас већина модерних аутомобила упозорити на потребно одржавање тако што ће приказати светло на показивачу близу брзиномера.

Обављајте рутинско планирано одржавање као што су замена уља, ротација гума и замена филтера. Док је ауто у радњи, замолите свог механичара да провери каишеве и црева на пукотине и хабање. Поставите ауто на лифт и уверите се да нема цурења течности из мотора или мењача.

И не заборавите да проверите своје брисаче јер гума може да се осуши, што доводи до пругастог ветробранског стакла и несигурне видљивости.

Побољшајте вожњу

„Ако ваш аутомобил има старе или јефтине гуме, надоградња на врхунску гуму може удахнути нови живот возилу“, каже Марк Холтхофф, уредник сајта за половне аутомобиле Клипник.

Онлине продавци гума као што је Тире Рацк имају водиче за доношење одлука који олакшавају проналажење гума са карактеристикама које желите, као што су побољшане перформансе и удобност или смањена бука на путу.

Можда ваше тренутно возило има непријатан проблем као што је звецкање или вибрација, или можда имате упаљено светло контролног мотора. Пошто ћете свој аутомобил чувати још најмање годину дана, закажите састанак код поузданог механичара да га поправи.

„Није забавно живети у страху од надолазећег рачуна за поправку“, каже Холтхофф. „Али у исто време не можете у потпуности да уживате у свом аутомобилу ако је покварен.”

А ко не би желео побољшану, глаткију вожњу?

Урадите дубинско чишћење

Сада када ваш аутомобил ради као на врху, време је да унутрашњост учините привлачнијом. Бенет предлаже унајмљивање сервиса детаља који ће обавити дубинско чишћење унутрашњости и екстеријера вашег возила. Холтхофф додаје да талентовани детаљник може „вратити вашем аутомобилу некадашњи сјај.” Многи ће обавити посао у вашем дому или канцеларији.

Ако желите да уштедите новац и урадите то сами, можете да урадите следеће:

  • Окупајте своје возило и усисајте га у локалној аутопраоници.

  • Уклоните нагомилано смеће или ствари које никада не користите, као што су стари ЦД-ови или ситниш.

  • Обришите све око возачевог седишта, очистите прашину са инструмент табле и обришите пластични поклопац до мерача.

  • Ослободите се било каквог непријатног мириса. Не морате да окачите освеживач за бор са ретровизора. Уместо тога, дискретно поставите дезодоранс како бисте угушили те лоше мирисе.

Коначно, зашто се не потрошити на нови сет простирки? „Изненађује ме колико дуго људи висе на својим старим умрљаним и отрцаним простиркама када можете набавити нове за око сто долара“, каже Холтхофф.

Поправи га

Како продужавате животни век свог возила, постоји неколико начина да екстеријер поново изгледа младо:

Поправите то досадно удубљење - или удубљења - тако што ћете унајмити средство за уклањање удубљења без боје. Већина таквих услуга је мобилна и кошта око трећине онога што би аутолимарски рад наплатио, каже Едмундс.

Улепшајте завршницу тако што ћете пронаћи продавницу специјализовану за „корекцију боја“.” Користећи пуфере и специјална једињења за трљање, овај процес уклања све мале рупице и огреботине и враћа сјај вашем аутомобилу.

Промените боју тако што ћете свој аутомобил умотати у винил у боји по вашем избору. Брауер каже да завијање аутомобила, које он назива „врућа нова ствар“, не само да мења боју, већ танак слој пластике такође штити оригиналну боју. И увек га можете скинути и касније поново променити боју.

Додајте нове фелне када купујете нове гуме. Можете да видите како ће ваш аутомобил изгледати користећи онлајн алатку за визуелизацију точкова великих продаваца гума као што је Америца'с Тире.

Надоградите своју технологију

Такозвани „инфотаинмент системи“ су један од разлога зашто људи воле нове аутомобиле. Али можете надоградити технологију у свом тренутном аутомобилу, чак и ако је старији.

Додајте Блуетоотх да бисте могли да се повежете са паметним телефоном. За око 30 долара можете купити јефтин адаптер који се укључује у упаљач за цигарете. Ово ће вам омогућити да пуштате подцасте или слушате музику са свог паметног телефона.

Промените стерео у звучни систем са екраном осетљивим на додир. Иако је ово скупље, не само да ће вам омогућити да се повежете са неким популарним апликацијама за аутомобиле и прикажете упутства за навигацију, већ ће неки модели чак подржавати задњу резервну камеру.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here