На почетним картицама, награде су сада стандардне. Ево зашто

Када сте нови у стварању кредита, почетне кредитне картице не морају да се осећају као капија преко које можете да се попнете пре него што се квалификујете за нешто боље. Више него икада раније, обезбеђене картице, студентске картице, па чак и картице одређених стартупа, нуде новчане награде за повраћај новца, баш као што бисте добили са картицом дизајнираном за некога са већом кредитном историјом.

Новији производи за кредитне картице – посебно алтернативне картице које могу да користе нетрадиционалну гаранцију за утврђивање подобности – одступају од идеје да су робусне функције картице само за оне са добрим или одличним кредитом. Сада, постоје убедљиве опције које вам омогућавају да добијете кредит и истовремено зарадите награде. Ево неколико разлога за промену.

Штреберски савет: Ако имате танак кредитни фајл или га уопште немате, имајте на уму да ће чак и ако добијете одобрење за почетну картицу, ваш кредитни лимит на тој картици вероватно бити мали. Ниска потрошачка моћ значи ниску способност зарађивања награда — али неке награде су боље него никакве.

НЕРДВАЛЛЕТ-ов ВОДИЧ ЗА ВАШУ ПРВУ КРЕДИТНУ КАРТИЦУ

• Почетна страница водича

• 11 ствари које треба знати пре него што добијете своју прву кредитну картицу

• Да ли сам спреман за своју прву кредитну картицу?

• Како да се квалификујете за своју прву кредитну картицу

• 7 опција за вашу прву кредитну картицу

• Како користити своју прву кредитну картицу

• Шта је Шумерова кутија и како је читате?

Неки стартупи другачије гледају на потрошаче који су тек добили кредит

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Одређени издаваоци кредитних картица, посебно нови играчи, могу одмерити апликацију не само на основу троцифреног кредитног резултата, већ и на факторима који се не појављују у вашем кредитном извештају, као што су приход и штедња — информације које се добијају када повежете ваш банковни рачун. Петал, који је почео да нуди карте широкој публици 2018. године, је пример.

„Пре компанија као што је Петал, људи су били кажњени због кратке кредитне историје“, каже Џејсон Грос, суоснивач и извршни директор Петала. „Индустрија је изједначила „кратку“ кредитну историју са „лошом“ кредитном историјом."

Али Петал не само да олакшава приступ кредитима за новајлије; такође им сада нуди награде. У мају 2019. компанија је додала програм поврата готовине, а власници Виса® кредитне картице Петал® 2 "Цасх Бацк, без накнада" могу да зараде до 1.5% назад на све куповине. Примењују се услови.

„Такође верујемо да ако можете да покажете своју кредитну способност дељењем своје веће финансијске слике, заслужујете да будете награђени од првог дана ... због чега смо прошле године увели наш програм награђивања“, рекао је Грос у мејлу.

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Тај 1.Стопа поврата готовине од 5% је дуго била индустријски стандард, али обично само међу главним издаваоцима, и често само на картицама намењеним онима са добрим до одличним кредитима – не за кредитне почетнике.

Десерве је још једна компанија која нуди производе за оне који немају кредитну историју, укључујући Десерве® ЕДУ Мастерцард за студенте.

Као Петал, Десерве је у могућности да узме у обзир факторе осим ваших кредитних резултата — укључујући приход и уштеђевину, обезбеђене преко повезаног банковног рачуна — када процењује кредитну способност картице, која зарађује 1% готовине назад на све куповине.

» ВИШЕ: Како се пријавити за кредитну картицу на мрежи

Конкуренција се повећава

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Више стартапа је ушло у простор кредитних картица последњих година, а чини се да су награде постале улози за стол. На пример, узмите у обзир Упграде, који је покренуо кредитну картицу 2019. године, а затим, годину дана касније, програм награђивања који иде уз њу.

Надогради Виса® картицу са новчаним наградама сада нуди 1.5% готовине назад на све куповине. То није нужно „почетни“ производ сам по себи; вероватно ће вам требати барем поштен кредит да бисте га добили (обично, ФИЦО резултати од 630 или више). Али картица нуди ретку функцију која би могла бити корисна за оне који нису сигурни да ли испуњавају услове: Омогућава вам да видите за коју кредитну линију бисте се квалификовали, а да не извршите детаљну истрагу о свом кредитном извештају. (Само када се сложите са условима, почиње тешко повлачење.)

Када је у питању понуда награда, Упграде напомиње да је његова одлука заснована на потражњи потрошача. „Када смо их питали „која би била додатна функција коју бисте волели да видите у картици за надоградњу?„Одговор број 1 је увек био награда“, рекао је суоснивач и извршни директор Упграде Ренауд Лапланцхе у е-поруци. „Тако да смо га изградили!"

У међувремену, предстојећа Кс1 картица обећава стопе награда које могу да се крећу од 2 до 4 поена назад за сваки потрошен долар. Картица ће користити приход кандидата као фактор приликом процене кредитне способности, а обећава само меке кредитне упите када се пријавите.

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице НердВаллет-а без провере кредита

Чак и традиционални издаваоци нуде пут до награда

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Сигурне кредитне картице често могу бити најлакше набавити за почетнике, јер захтевају депозит као колатерал да би се смањио ризик за издаваоца картице. Међу овим опцијама, Дисцовер ит® Сецуред Цредит Цард кредитна картица је кроз историју нудила награде за повраћај новца, што је реткост за картице у тој класи.

А када говоримо о часовима, студентске кредитне картице од великих издаваоца — укључујући Дисцовер и друге — такође могу бити опције за оне који тек почињу. Многи од ових производа такође су опремљени основним програмима награђивања и другим додацима прилагођеним студентима.

Али неки традиционални издаваоци иду даље.

Размислите о партнерству Америцан Екпресс-а са Нова Цредит, најављеном 2019. То омогућава недавним имигрантима да се квалификују за Америцан Екпресс производ – укључујући картице за зараду – на основу њихове кредитне историје из одабраних земаља. Не морају нужно да имају такву историју у Сједињеним Државама.С. први.

» ВИШЕ: НердВаллетове најбоље Америцан Екпресс кредитне картице

Награде могу помоћи да се подстакну акције изградње кредита

За многе почетне картице, награде могу имати двоструку сврху: привлачење и задржавање власника картица и подстицање на понашање које им може помоћи да остваре одређене финансијске циљеве.

Као што је горе наведено, Петал® 2 "Цасх Бацк, без накнада" Виса® кредитна картица вам омогућава да зарадите 1.Стопа награде од 5%, али тек након што извршите 12 месечних плаћања на време – навика која, узгред, такође помаже у изградњи кредита. „Када смо размишљали о изради нашег програма награђивања, било нам је кључно да га повежемо са одговорним финансијским понашањем“, рекао је Грос када је програм награђивања објављен.

Саллие Мае и СоФи обе нуде кредитне картице које зарађују додатни новац поврх својих основних стопа када своје награде примените на студентски зајам. Повраћај новца зарађен на горе поменутој картици Упграде се примењује на ваш рачун за следећи месец као авансно плаћање.

Почетне картице са наградама поново замишљају како шира публика комуницира са кредитним картицама и редефинишу шта значи бити „кредитно способан“.”

„Мислим да је најважније другачије размишљати о људима који су нови у кредитирању“, каже Грос.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here