Стрипе вс. Схопифи: који је прави за ваше пословање?

Стрипе и Схопифи су популарни алати за онлајн предузећа, али производи су сами по себи различити. Стрипе је добављач услуга плаћања који омогућава малим предузећима да прихватају и обрађују плаћања на мрежи. Схопифи је, с друге стране, пре свега платформа за е-трговину. Схопифи вам даје могућност да креирате, прилагодите и управљате интернет продавницом.

Стога, право поређење лежи између Стрипе и Схопифи плаћања — Схопифи-јеве власничке услуге плаћања — која вам попут Стрипе-а омогућава да прихватите и обрадите плаћања клијената.

Схопифи Паиментс је доступан само предузећима која користе Схопифи платформу. Уз једноставан процес подешавања и конкурентне цене, услуга је идеално решење за плаћање за Схопифи кориснике. За кориснике који не користе Схопифи, Стрипе је најбоља опција за обраду плаћања на мрежи, нудећи веома прилагодљиво решење и алатке прилагођене програмерима.

Ево поделе Стрипе у односу на Схопифи Паиментс, укључујући како се упоређују у погледу цена и важних функција обраде плаћања.

Пруга за и против

Прос

 • Прилагодљиво. Стрипе је веома прилагодљив, пружајући вам више начина за прихватање плаћања, као што је имплементација унапред направљеног обрасца за плаћање, интеграција са софтвером треће стране или креирање потпуно прилагођеног решења помоћу алата за програмере.

 • Прихваћени начини плаћања. Поред стандардних кредитних и дебитних картица, Стрипе вам такође омогућава да прихватите банковна плаћања; опције купи сада, плати касније — или БНПЛ —, као и локалне и међународне начине плаћања.

 • Глобални досег. Стрипе је доступан у преко 30 земаља и подржава преко 135 валута.

 • Транспарентне цене. Стрипе не наплаћује никакве месечне накнаде или накнаде за подешавање. Онлине трансакције коштају 2 стана.9% плус 30 центи по трансакцији и личне трансакције коштају 2.7% плус 5 центи по трансакцији. Иако постоје неке нијансе у Стрипеовим ценама — као што су различите накнаде за локалне методе плаћања — трошкови су лако доступни на веб локацији Стрипе.

 • Подршка муштеријама. Стрипе нуди корисничку подршку 24/7 путем ћаскања, е-поште и телефона. Техничка подршка је такође доступна у засебној заједници за ћаскање за програмере.

Цонс

 • Технолошки фокусиран. Власници предузећа са мање технолошким знањем можда неће моћи да извуку максимум из Стрипеовог решења за плаћање. Стрипе-ов нагласак на интерфејсима апликацијских програма, или АПИ-јима и другим алатима прилагођеним програмерима може отежати подешавање и почетак рада у поређењу са једноставнијим алтернативама.

 • Ограничена функционалност за лична плаћања. Иако можете да користите Стрипе терминал за прихватање личних плаћања, Стрипе нуди веће могућности за онлајн плаћања. Власници предузећа који ће обављати значајну количину личне продаје можда ће моћи да пронађу уравнотеженије решење које одговара њиховим потребама.

Предности и недостаци Схопифи Паиментс-а

Прос

 • Интегрисан са Схопифи. Схопифи Паиментс се аутоматски интегрише са свим Схопифи претплатама. Можете почети да прихватате уплате из ваше Схопифи онлајн продавнице или система на продајном месту скоро одмах након регистрације, и можете да управљате својим поруџбинама, уплатама, распоредом исплата и филтерима за преваре на једном месту.

 • Брзо и лако подешавање. Када се региструјете за Схопифи, можете да активирате свој Схопифи Паиментс налог за неколико минута и да прилагодите своју страницу за плаћање како би задовољила своје потребе. Процес је брз и приступачан — није потребно техничко знање.

 • Транспарентне цене. Схопифи наплаћује паушалне, транспарентне накнаде за обраду плаћања, а можете смањити своје накнаде тако што ћете се одлучити за план претплате вишег нивоа. Схопифи не наплаћује додатне накнаде за коришћење Схопифи плаћања (осим ваше месечне претплате на Схопифи).

 • Подршка муштеријама. Схопифи укључује корисничку подршку 24/7 путем е-поште и ћаскања уживо са свим плановима. Уз основни Схопифи план и изнад, такође добијате телефонску подршку 24/7.

Цонс

 • Ограничена доступност. Схопифи Паиментс је доступан само Схопифи корисницима. Такође је доступан само у 17 земаља и региона, иако Схопифи има трговце у преко 100 земаља.

 • Додатне накнаде за трансакције. Ако не желите да користите Схопифи Паиментс или није доступан на вашој локацији, можете да радите са добављачем треће стране. Међутим, Схопифи ће наплаћивати додатне накнаде за трансакције поврх оних које плаћате добављачу којег одаберете.

Преглед карактеристика траке

Стрипе је провајдер платних услуга који мала предузећа могу да користе за прихватање различитих метода плаћања, укључујући кредитне картице, дебитне картице, АЦХ плаћања и дигиталне новчанике. Стрипе нуди унапред изграђена и прилагодљива решења за плаћање, са алаткама прилагођеним програмерима за предузећа која желе најнапредније нивое персонализације. Иако је Стрипе прилагођен онлајн плаћању, компанија такође нуди Стрипе Терминал, који вам омогућава да изградите продајно место за прихватање личних плаћања.

Ево неких од најважнијих карактеристика Стрипе-ових функција обраде плаћања.

Прихваћени начини плаћања

Можете да користите Стрипе да прихватите широк спектар начина плаћања, укључујући:

 • Кредитне и дебитне картице (Виса, Мастерцард, Америцан Екпресс, Дисцовер, ЈЦБ, Динерс Цлуб).

 • Дигитални новчаници (Аппле Паи, Гоогле Паи, Мицрософт Паи, ВеЦхат Паи).

 • АЦХ дебитни, АЦХ кредитни и банковни трансфери.

 • Купите сада, платите касније опције, као што су Афтерпаи и Кларна.

 • Локални и међународни начини плаћања.

Стрипе је доступан у преко 30 земаља и подржава обраду плаћања у преко 135 валута.

Имплементација

Стрипе вам даје неколико опција интеграције тако да својим клијентима можете понудити искуство плаћања које најбоље одговара вашем пословању. Ево неких од начина на које можете да прихватите плаћања користећи Стрипе:

 • Користите унапред направљен или прилагођени образац за плаћање на свом сајту.

 • Направите страницу за прихватање плаћања користећи дељени линк.

 • Користите Стрипе терминал да направите продајно место и лично прихватите плаћања.

 • Наплатите клијенте користећи прилагођене фактуре и омогућите им да плаћају на мрежи.

 • Користите унапред изграђене интеграције плаћања са платформама за е-трговину као што су Магенто и ВооЦоммерце.

Распоред пријављивања и исплата

Можете се пријавити за бесплатни Стрипе Паиментс налог на мрежи да бисте почели да прихватате плаћања за само неколико минута. Стрипе не захтева уговор или банковне податке да бисте отворили налог. Такође можете да затворите свој Стрипе налог у било ком тренутку без трошкова за отказивање.

Стрипе ради по аутоматском дневном распореду исплата, али можете подесити исплате на недељне аутоматске, месечне аутоматске или ручне.

Средства би требало да буду доступна у року од два радна дана од када је уплата извршена. Време се може разликовати у зависности од ваше банке, локације и делатности.

Преглед функција Схопифи-а

Схопифи је платформа за е-трговину која вам омогућава да креирате, прилагодите и управљате онлајн продавницом тако што ћете навести производе, примати поруџбине и прихватати плаћања. Схопифи нуди четири плана претплате, као и решење на нивоу предузећа — од којих сваки укључује приступ Схопифи Паиментс-у.

Схопифи Паиментс је Схопифи-ова власничка услуга плаћања која вам даје могућност да прихватите и обрађујете плаћања онлајн и лично. Поред Схопифи плаћања, Схопифи се интегрише са преко 100 добављача плаћања. Међутим, Схопифи ће наплатити додатну накнаду за трансакцију ако одлучите да радите са трећом страном.

Ево неких од најважнијих карактеристика Схопифи-ових функција обраде плаћања.

Прихваћени начини плаћања

Схопифи Паиментс је доступан у 17 земаља и региона и подржава плаћања у преко 130 валута. Иако постоје неке варијације у зависности од локације, можете да користите Схопифи Паиментс да бисте прихватили начине плаћања, укључујући:

 • Дебитне и кредитне картице (Виса, Мастерцард, Америцан Екпресс, ЈЦБ, Дисцовер, Ело, Динерс Цлуб).

 • Дигитални новчаници (Аппле Паи, Фацебоок Паи, Гоогле Паи, Амазон Паи).

 • ПаиПал.

 • Локални и међународни начини плаћања.

 • Ручни начини плаћања (поузећем, упутницом, банковним трансфером).

Можете да користите ручне методе плаћања да бисте својим клијентима понудили више опција плаћања, као и да снимате и управљате тим поруџбинама у оквиру свог Схопифи налога. Схопифи Паиментс, међутим, заправо не обрађује ове врсте плаћања. На пример, да бисте прихватили банковни трансфер, мораћете да сарађујете са својом банком или другим провајдером да бисте сазнали процес који ваш клијент треба да прати да би извршио ту уплату.

Имплементација

Схопифи Паиментс се аутоматски интегрише са сваком претплатом на Схопифи. Да бисте почели да примате уплате клијената, једноставно морате да активирате свој Схопифи Паиментс налог. Ево неких од начина на које можете да прихватите плаћања преко Схопифи-а:

 • Прилагодите плаћање и прихватајте плаћања директно из своје продавнице на мрежи.

 • Прихватите уплате преко Схопифи-ових додатних онлајн продајних канала, укључујући Фацебоок и Инстаграм.

 • Уградите дугме за куповину на своју постојећу веб локацију и прихватите плаћања користећи Схопифи.

 • Упарите Схопифи читач картица са иОС или Андроид паметним уређајем да бисте лично прихватили плаћања.

» ВИШЕ: Прочитајте НердВаллет-ову рецензију Схопифи ПОС-а

Пријављивање и распоред исплата

Пре него што почнете да користите Схопифи плаћања, мораћете да изаберете и да се пријавите за Схопифи претплату. Схопифи цени своје планове претплате на месечном нивоу, али не захтева уговор. Када се пријавите за претплату, можете активирати свој Схопифи Паиментс налог.

Схопифи не наплаћује додатну месечну накнаду за коришћење Схопифи плаћања. Као и претплата на е-трговину, можете престати да користите Схопифи плаћања у било ком тренутку без накнаде за отказивање.

Схопифи шаље средства на ваш банковни рачун два радна дана након што купац пошаље поруџбину у вашој продавници. Можда нећете одмах видети средства на свом рачуну јер банкама може бити потребно од 24 до 72 сата да обрађују депозите.

Схопифи вам такође даје могућност да подесите исплате по недељном или месечном распореду.

Цене: Стрипе вс. Схопифи

И Стрипе и Схопифи Паиментс имају транспарентне, фиксне структуре цена. Међутим, у поређењу ова два, Схопифи-ова цена је мало компликованија. Укупни трошкови Схопифи Паиментс-а ће зависити од тога коју претплату изаберете пошто накнаде за обраду кредитне картице варирају у зависности од индивидуалног плана.

Графикон у наставку сумира разлике у ценама између Стрипе и Схопифи.

Стрипе

Схопифи

Месечне накнаде

 • Стрипе не наплаћује никакве месечне накнаде за своју стандардну платформу плаћања.

 • Нека напреднија или прилагођена решења могу имати повезане накнаде. На пример, Екпресс верзија Стрипе Цоннецт-а (препоручена за тржишта) кошта 2 УСД по месечном активном налогу.

 • Схопифи не наплаћује никакве додатне месечне накнаде за Схопифи плаћања. Међутим, мораћете да платите месечну накнаду за претплату.

 • Планови претплате имају следеће цене:

  • Лите план: 9 долара месечно.

  • Основни Схопифи план: 29 УСД месечно.

  • Схопифи план: 79 долара месечно.

  • Напредни Схопифи план: 299 УСД месечно.

  • Схопифи Плус: Почевши од 2.000 УСД месечно или на основу понуде за предузећа са великим обимом продаје.

Трансакционе накнаде

 • 2.9% плус 30 центи по трансакцији за онлајн плаћања (кредитне и дебитне картице).

 • 0.8% по трансакцији са максимумом од 5 УСД за банковна задужења и трансфере.

 • 0.4% по плаћеној фактури, првих 25 месечно укључено бесплатно.

 • 2.7% плус 5 центи по трансакцији за лична плаћања.

 • Локални и међународни начини плаћања имају различите накнаде.

 • Лите план: 2.9% плус 30 центи по трансакцији за онлајн плаћања; 2.7% по трансакцији за лична плаћања.

 • Основни Схопифи план: 2.9% плус 30 центи по трансакцији за онлајн плаћања; 2.7% по трансакцији за лична плаћања.

 • Схопифи план: 2.6% плус 30 центи по трансакцији за онлајн плаћања; 2.5% по трансакцији за лична плаћања.

 • Напредни Схопифи план: 2.4% плус 30 центи по трансакцији за онлајн плаћања; 2.4% по трансакцији за лична плаћања.

 • Схопифи Плус: На основу цитата, разликује се у зависности од локације.

Додатних накнада

 • Додатна накнада од 1% за међународне картице или конверзију валута.

 • Накнада за повраћај средстава од 15 УСД.

 • Повезане накнаде за коришћење других Стрипе услуга као што су заштита од повраћаја средстава, премиум подршка, верификација идентификације и још много тога.

 • Прилагођена решења су доступна на основу понуде. Цене могу да варирају у зависности од фактора као што су локација и обим обраде.

 • Ако користите процесор који није Схопифи Паиментс, Схопифи ће наплатити додатну накнаду за трансакцију од 2%, 1%, 0.5% или 0.15% (на основу вашег плана) поврх накнада које плаћате свом добављачу плаћања.

 • 1% прекограничне накнаде на све продаје извршене кредитном картицом издатом у другој земљи (за У.С.-предузећа).

 • Накнада за повраћај средстава од 15 УСД.

Сазнајте више Сазнајте више

Стрипе вс. Схопифи плаћања: Што је боље за ваше пословање?

За предузећа која користе Схопифи, Схопифи Паиментс ће бити идеално решење – нудећи приступачност и лакоћу коришћења – све док је доступно на вашој локацији. За кориснике који не користе Схопифи, Стрипе је одличан за веома прилагодљиво решење за плаћање на мрежи.

Међутим, предузећа фокусирана на лична плаћања или она без техничког знања могу открити да алтернатива Стрипе као што је Скуаре може боље да задовољи њихове потребе.

» ВИШЕ: Истражите НердВаллет листу најбољих компанија за обраду кредитних картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here