Студентске кредитне картице: стварно за студенте?

Кредитну историју, као и радно искуство, може изгледати немогуће стећи осим ако је већ имате. Како да изградите добру евиденцију ако вам нико неће дати прву шансу?

Зато студентске кредитне картице изгледају привлачне. Име имплицира да све док сте студент, можете добити кредитну картицу, зар не?

Нажалост, то није тако једноставно. У ствари, "студентске" кредитне картице су нешто као мит. И даље морате да прођете кроз исти процес провере као и студенти који нису студенти, а и даље може бити тешко добити одобрење осим ако немате значајан приход.

Дакле, које су ваше опције? Хајде да погледамо.

Шта је студентска кредитна картица?

Већина студентских кредитних картица се не разликује превише од обичних картица – осим што се пласирају студентима. Издавачи картица и даље проверавају вашу кредитну историју. Они и даље желе да виде стабилан приход. И осим ако не радите пуно радно време, они захтевају да кандидати млађи од 21 године добију супотписника.

Поновимо: ако немате стална примања, морате имати најмање 21 годину да бисте добили одобрење за студентску кредитну картицу без супотписника. Осим ако успут не узмете слободно време или се вратите у школу касније у каријери, нећете моћи сами да се квалификујете за студентску кредитну картицу све док скоро не завршите факултет.

» ВИШЕ: Да ли ми је потребан супотписник за моју кредитну картицу ако сам млађи од 21 године?

Па зашто се зову "студентске" кредитне картице? На неки начин, то је повратак у дане када издаваоци кредитних картица нису били тако строго регулисани као сада. Некада су издаваоци све осим делили кредитне картице студентима када су стигли у кампус. Али новији прописи, осмишљени да заштите угрожене потрошаче, забрањују издаваоцима да пласирају кредитне картице млађим кандидатима који би могли да се нађу преплављени дуговима ако почну да користе кредитне картице прерано.

Неке картице имају посебне погодности за студенте, као што су бонуси за добре оцене или веће награде за уобичајене трошкове за студенте. Али углавном, то су нормалне кредитне картице упаковане да се допадну студентима.

Алтернативе студентским кредитним картицама

Ако немате стална примања и млађи сте од 21 године, можда ће бити примамљиво да ипак покушате и пријавите се за студентску кредитну картицу. Али свака апликација има мали утицај на ваш кредитни резултат, тако да пријављивање за картице хтели-нећете није идеално.

Међутим, постоје алтернативе.

Постаните овлашћени корисник. Ако имате члана породице са јаком кредитном историјом, можда ћете моћи да повежете кредитну картицу са налогом тог рођака. Ваше име ће бити на картици, али ће главни власник рачуна бити одговоран за плаћање рачуна. На вама је да тој особи надокнадите своје куповине.

  • Ако желите да изградите кредит, потражите издаваоца који ће пријавити активности овлашћеног корисника трима кредитним бироима који прикупљају податке који чине ваш кредитни резултат. Не раде сви издаваоци.

Користите ко-потписника. Ако не можете да се квалификујете за кредитну картицу сами, можда ћете моћи да се квалификујете са супотписником — неким ко прихвата одговорност за дуг ако га не платите. У овом случају, ви сте примарни власник налога, а не само овлашћени корисник, и ваша активност ће бити пријављена кредитним бироима. Пажљиво коришћење картице ће помоћи вашем кредитном резултату, али грешке могу да га повуку и кредитни резултат вашег супотписника доле.

  • Не дозвољавају сви емитенти супотписнике, али неколицина великих издаваоца то чини.

Користите дебитну картицу. У оним тренуцима када желите погодност пластике, дебитна картица може бити само карта. Али имајте на уму да дебитне картице — укључујући припејд картице — уопште не утичу на ваш кредитни резултат, тако да нису пут до коначног квалификовања за кредитну картицу.

  • Ако се одлучите за припејд дебитну картицу, чувајте се картица које наплаћују астрономске накнаде за активирање или поновно пуњење картице. Неке од омиљених припејд дебитних картица НердВаллет-а су овде.

Размислите о осигураној картици. За разлику од дебитних картица, обезбеђене кредитне картице пријављују кредитним бироима, тако да вам помажу да изградите кредит. Са овом врстом картице стављате депозит који је обично једнак вашем кредитном лимиту. На пример, депозит од 300 УСД обично би вам донео ограничење потрошње од 300 УСД на вашој картици. Али као и друге врсте кредитних картица, обезбеђене картице углавном нису доступне осим ако не можете да докажете да имате значајан приход, посебно ако сте млађи од 21 године.

  • Након што навршите 21 годину, обезбеђена кредитна картица може бити одличан начин да вам помогне да изградите кредит. Препоручујемо вам да изаберете издаваоца који ће вам помоћи да пређете на необезбеђену картицу. Погледајте најбоље безбедне кредитне картице НердВаллет-а.

Да сте мислили да ћете моћи да се квалификујете за студентску кредитну картицу само зато што сте студент, сигурно не бисте били једини. У неким случајевима, ваша једина опција је да сачекате док не добијете сталну плату. Тада можете почети да градите свој кредит.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here