Отписан студентски дуг за зајмопримце са инвалидитетом; Опроштај од 10.000 долара заустављен

Министарство просвете саопштило је авг. 19 да ће аутоматски отпустити савезне студентске кредите за 323.000 зајмопримаца који се квалификују као потпуно и трајно инвалиди. Њихов дуг износи 5 долара.8 милијарди.

Они који се квалификују за отпуштање кредита идентификовани су путем подударања података са Управом за социјално осигурање. Раније су појединци са савезним студентским кредитима морали да поднесу захтев за отпуштање кредита слањем документације о свом инвалидитету из У.С. Одељење за борачка питања, ССА или лекар.

„Данашња акција уклања велику баријеру која је спречила превише зајмопримаца са инвалидитетом да добију потпуну и трајну инвалиднину на коју имају право по закону“, рекао је Мигел Кардона, секретар за образовање, у саопштењу за јавност. „Ова промена смањује бирократију са циљем да процеси буду што једноставнији за зајмопримце којима је потребна подршка."

Будући зајмопримци такође неће морати да се пријаве за отпуст из инвалидитета; уместо тога, они ће бити аутоматски идентификовани на основу информација из ССА или ВА. Отпусти, садашњи и будући, неће бити подложни никаквим федералним порезима на приход, али могу бити предмет неких државних пореза.

Одељење за образовање такође више неће захтевати од отпуштених особа са инвалидитетом да дају информације о заради након што добију отпуст. У марту 2021. одељење је вратило 1 долар.3 милијарде отписа кредита за 41.000 зајмопримаца којима је одобрено отпуштање због инвалидности, али су им зајмови враћени након што нису дали информације о заради.

Опрост зајма за друге зајмопримце

Цардона, упитан о ширем опросту студентског кредита у разговору са медијима, рекао је да је „процес још у току“ јер Министарство образовања наставља разговоре са Министарством правде и Белом кућом.

Раније ове године, председник Џо Бајден је затражио од Кардоне и Одељења за образовање да истраже да ли би могао да отплати дуг за студентски зајам извршном наредбом. Неке демократе су натерале Бајдена да откаже дуг до 50.000 долара по зајмопримцу, али председник је рекао да је отворен за отплату само до 10.000 долара по зајмопримцу.

Иако Бела кућа још увек чека на Кардону, председница Представничког дома Ненси Пелоси је сугерисала да Бајден нема моћ да откаже студентски дуг извршном наредбом.

„Може да одложи. Он може да одложи. Али он нема ту моћ“, рекла је Пелоси на конференцији за новинаре крајем јула. „То мора да буде акт Конгреса.”

Било је доста говора о опросту студентског кредита за све зајмопримце, али ни Бајденова администрација ни Конгрес нису направили никакве конкретне планове за широко отказивање.

Без обзира на то, Одељење за образовање је пружило олакшање другим зајмопримцима кроз одбрану зајмопримца до отплате — лек за зајмопримце које су превариле њихове школе — од почетка нове администрације:

  • У марту је министарство објавило да ће продужити потпуну олакшицу зајмопримцима одобреним за отказивање дуга за одбрану зајмопримца, који је укупно износио милијарду долара дуга зајма за 72.000 зајмопримаца. Претходна администрација је овим зајмопримцима одобрила делимичне олакшице.

  • У јуну је одељење поништило дуг за 18.000 зајмопримаца који су похађали ИТТ Тецхницал Институте, профитни ланац школа који је затворен 2016. године, уз помоћ од 500 милиона долара.

  • У јулу, одељење је исплатило 55 долара.6 милиона за 1.800 нових потраживања за одбрану зајмопримца.

  • У августу је одељење објавило да се ретроактивно одрекло камате на студентске кредите за 47.000 садашњих и бивших припадника активне службе. Будући чланови службе ће такође аутоматски имати користи од ове погодности камате на студентски зајам.

Ваше опције када се настави исплата савезног студентског кредита

За огромну већину зајмопримаца којима нису отплаћени савезни студентски зајмови, исплате се настављају на крају периода одлагања 2. фебруара. 1.

За оне који су у финансијским потешкоћама, период пре краја стрпљења може се користити као пробни период. Одвојите свој месечни рачун за студентски кредит да бисте стекли навику да плаћате, али и да бисте видели да ли сте у стању да у потпуности платите свој рачун за кредит.

Ако имате проблема са одлагањем тих уплата или ако већ знате да ћете имати проблема са плаћањем до фебруара. 1, контактирајте свог сервисера пре него што се плаћања наставе да бисте пронашли опцију отплате која вам одговара. Затим, када се ваша плаћања наставе, прећи ћете директно на тај план отплате. Отплата заснована на приходима смањује уплате на проценат вашег расположивог прихода, чак и на 0 долара.

Зајмопримци који су уверени да ће моћи да наставе са исплатама у фебруару. 1 би требало да размотри плаћање током коначног продужења одрицања. То ће помоћи бржем отплати кредита, као и смањењу укупне камате плаћене на кредите.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here