Корисничка служба студентског кредита: шта ваш сервисер може да уради

Пронађите најновије

  • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

  • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

  • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

  • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Када отплаћујете дуг за факултет, праћење плаћања је бр. 1 правило. Али ако вам је потребна помоћ успут, ваш савезни сервисер студентских кредита је ваш главни извор за корисничку подршку за студентске зајмове.

Ево шта вам тим за корисничку подршку вашег сервисера може помоћи да останете на правом путу.

» ВИШЕ: Сервисери студентских кредита: ко су и шта раде

1. Сервисери прикупљају и прате ваша плаћања

Савезна влада склапа уговоре са осам компанија за сервисирање студентских кредита да прикупљају и управљају свим месечним уплатама тих зајмопримаца. Дакле, када сваког месеца плаћате рачун за савезни зајам, га не шаљете директно влади, већ некој од ових компанија.

Ваш сервисер ће вас контактирати након што ваш први савезни зајам буде исплаћен, и најбоље је да се одмах региструјете за налог на његовом веб-сајту. Можете да ступите у контакт са свим контакт центрима за кредитне услуге тако што ћете позвати 1-800-4-ФЕД-АИД. Можете почети да водите рачуна о томе колико сте извадили и колико се интересовања повећава док сте у школи. Када дипломирате, пријавите се за аутоматска месечна плаћања преко свог сервисера тако да је мања вероватноћа да ћете заостати.

Осам савезних сервисера за студентске кредите

Сазнајте више о сваком од савезних сервисера за кредите, укључујући шта могу да ураде и како да контактирате.

ФедЛоан Сервицес

Нелнет

Навиент

МОХЕЛА

Едфинанциал Сервицес

ОСЛА

Велики Језера

Граните Стате Манагемент & Ресоурцес Сервис студентских кредита — ГСМР

2. Сервисери вам помажу да изаберете план отплате који вам одговара

Када завршите сесију саветовања за излазак из савезног зајма на последњој години факултета, имаћете прилику да изаберете план отплате студентског кредита, који одређује износ који сте дужни да плаћате сваког месеца за своје кредите. Многи студенти нису свесни многих могућности отплате савезне владе, па се држе стандардног плана отплате. Стандардни план дели ваш укупни биланс на 120 фиксних плаћања током 10 година, а ако имате много дугова, то може бити тешко да приуштите као нови дипломирани.

Сервисери студентских кредита могу вам помоћи да се упишете у један од владиних планова отплате заснованих на приходима, који везују исплату кредита са вашим приходом како би ваша плаћања била приступачнија. Од вас ће се тражити да попуните пријаву и поново потврдите свој приход сваке године да бисте остали квалификовани. Ваш сервисер ће радити са вама — бесплатно — како би се уверио да су сви ваши документи у реду.

3. Када дате упутства сервисеру, они прилагођавају ваша плаћања

Једном када почнете да зарађујете довољно новца да платите додатно за своје кредите, можда ћете желети да прво отплатите одређене зајмове - попут оних са највишим каматама, што ће вам помоћи да уштедите новац на дуге стазе. Неки сервисери ће аутоматски применити додатну уплату на све ваше кредите у одређеној групи за обрачун, али можете да их позовете, пошаљете е-поштом или напишете писмо са упутством да уместо тога примењују додатну уплату на одређени кредит.

» ВИШЕ: Шта вам савезне компаније за пружање студентских кредита можда неће рећи

Федерални прописи захтевају од вашег сервисера да примени додатна плаћања прво на накнаде за кашњење, затим на обрачунате камате и, на крају, на главницу, или првобитни износ кредита који сте подигли. Ако допринесете више од заказаног износа, смањићете и укупно стање и камату коју плаћате током времена, па укључите мало више него што је потребно када будете могли.

» ВИШЕ: Како брзо отплатити студентске кредите

4. Сервисери обрађују ваше захтеве за одлагање или одлагање

У једном 10-годишњем року отплате, могу постојати периоди када не можете да приуштите плаћање кредита; могли бисте изгубити посао, разбољети се или одлучити да се придружите Мировном корпусу. Без обзира шта вас спречава да платите рачун, позовите свог кредитног сервисера и обавестите га што је пре могуће.

Пре него што почнете да заостајете, имаћете могућност да се пријавите за одлагање или отказивање, привремена одлагања плаћања током периода финансијских потешкоћа.

» ВИШЕ: Одлагање вс. стрпљење: Што је исправно за ваше студентске кредите?

Одлагање ће вам уштедети више новца, јер се на субвенционисане кредите не обрачунава камата док су одложени. Сви ваши савезни зајмови ће наставити да прикупљају камату током одлагања, али то је добра опција за зајмопримце који се не квалификују за одлагање. Ваш сервисер ће вам помоћи да одредите за који имате право и како да га добијете.

5. Сервисери су ваша прва тачка контакта ако сте заинтересовани за опрост кредита

Дипломци који раде пуно радно време за владу или за непрофитне организације треба да питају своје службенике о програму опроста зајмова за јавне услуге (ПСЛФ). Уплатите 120 на време ка директним федералним зајмовима као запослени у јавној служби, а преостали износ ће вам бити опроштен ако и даље радите у јавном интересу у тренутку опроста.

Да бисте били сигурни да сте на правом путу да добијете бенефиције, ваш сервисер може да вам помогне да утврдите да ли ваши кредити испуњавају услове, да ли имате квалификовани план отплате и да ли сте правилно попунили образац за потврду о запослењу. ФедЛоан Сервицинг управља ПСЛФ програмом за владу, тако да ће ваши кредити бити пребачени том сервисеру ако већ не радите са њим.

Ускоро долазе промене у сервисирању

Одељење за образовање планира да промени пејзаж сервисирања студентских кредита потписивањем нових уговора о сервисирању са пет компанија како би на крају преузело све сервисирање кредита. То значи да ће се ваш сервисер кредита вероватно променити.

ФедЛоан Сервицес, Граните Стате (ГСМР), Греат Лакес, Навиент и Нелнет би требало да наставе са сервисирањем кредита до децембра 2021. Планирано је да Едфинанциал и МОХЕЛА наставе са сервисирањем кредита до марта 2022. ЦорнерСтоне је у октобру 2020. најавио да ће превремено раскинути уговор и да су зајмови пребачени на ФедЛоан Сервицинг.

Сви кредити које сервисирају ФедЛоан и ГСМР биће пренети након што уговори истеку децембра. 31, 2021. Оба сервисера су у јулу 2021. наговестила да неће тражити да продуже своје уговоре са Одељењем за образовање.

Пре истека уговора о сервисирању, зајмопримци треба да ураде следеће:

  • Преузмите и сачувајте историју плаћања са свог налога на мрежи или затражите копију од свог сервисера.

  • Ажурирајте своје контакт информације својом најновијом адресом, бројем телефона и адресом е-поште.

Бићете обавештени када дође до преноса сервисирања кредита, а ви ћете управљати плаћањима са новим сервисером. Сви сервисери испоручују исте опције и програме, али корисничка служба може да се разликује од једне до друге.

Шта да радите ако нисте задовољни својим сервисером

Улога вашег сервисера је да вам помогне. Али ако имате проблем са компанијом који имате проблема да решите, прво контактирајте највишу особу за корисничку подршку компаније, која се често назива омбудсман.

Ако то не помогне, можете да поднесете жалбу Федералној групи омбудсмана за студентску помоћ Сједињених Држава.С. одељење за образовање. Пре него што пошаљете имејл или позовете канцеларију, прво прочитајте шта група омбудсмана може да уради, а затим уверите се да имате основне информације које су вам потребне тако што ћете попунити контролну листу информација омбудсмана за савезну студентску помоћ.

Имајте на уму да вам увек постоје ресурси ако вам је потребна помоћ у отплати савезних зајмова. Уместо да игноришете проблем, радите са вашим сервисером и У.С. Одељење за образовање, ако је потребно, да поврати добру репутацију и посвети се извлачењу из дугова.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here