Одлагање студентског кредита вс. Трпљење: Која пауза плаћања је боља?

Ако су вам потребна решења за студентски дуг:

 • Пронађите помоћ: Опције за легитимне ресурсе помоћи и организације за студентску позајмицу за контакт.

 • Паузирајте исплате: Сазнајте разлике између одлагања студентског кредита и одлагања.

 • Изађите из задане обавезе: Сазнајте о последицама и лековима за неплаћање студентског дуга.

 • Прогласите банкрот: Истражите како отплатити студентски дуг у стечају.

Одлагање и одлагање могу да одложе плаћање студентског кредита када их не можете приуштити. Главна разлика је у томе што уздржавање увек повећава износ који дугујете, док одлагање може бити бескаматно за одређене врсте савезних зајмова.

Када разматрате одлагање у односу на стрпљење, прави избор ће зависити од ваше личне ситуације:

 • Одлагање: Генерално боље ако имате субвенционисане савезне студентске зајмове или Перкинсове кредите и ако сте незапослени или се суочавате са значајним финансијским потешкоћама.

 • Стрпљење: Генерално боље ако се не квалификујете за одлагање и ваш финансијски изазов је привремен.

Иако вам обе опције могу помоћи да избегнете неизвршење студентског кредита, ниједна није добро дугорочно решење. Ако не очекујете да ће се ваша финансијска ситуација побољшати, размислите о томе да се упишете у план отплате заснован на приходима уместо да паузирате отплату.

» ВИШЕ: Када узети у обзир адвоката за студентске кредите

Која је разлика између одлагања и стрпљења?

Ево како се у неким кључним областима упоређују одлагање и стрпљење за савезне студентске зајмове.

Одлагање

Трпљење

Дужина

Дужина варира у зависности од врсте одлагања; неки трају три године, док су други доступни све док се квалификујете.

Не више од 12 месеци у исто време, без утврђеног максимума за већину савезних зајмова.

Квалификације

Везано за квалификујући догађај као што је незапосленост или уписан у школу најмање пола радног времена.

Конкретан квалификациони догађај обично није потребан.

Процес пријављивања

Различити одлагања имају различите облике. Пошаљите исправну и сву потребну документацију вашем сервисеру за студентске кредите.

Постоји један образац за „опште стрпљење“, мада сервисери могу да дају уздржавање и преко телефона.

Обрачун камате

Камата се не обрачунава на субвенционисане савезне студентске зајмове и Перкинс кредите.

Камата се обрачунава на све кредите.

Доступност

Ваш сервисер мора да вам одобри одлагање ако испуњавате његове критеријуме подобности и имате на располагању време одлагања.

Обично је одлука вашег сервисера да ли ће вам одобрити стрпљење, иако је стрпљење у неким случајевима обавезно.

Кредитни утицај

Одлагање студентског кредита нема утицаја на ваш кредит.

Одлагање студентског кредита нема утицаја на ваш кредит.

Ако нисте сигурни коју врсту федералних студентских зајмова имате, пријавите се на свој студентаид.гов аццоунт. Потражите зајмове са ознаком „Перкинс“ или „субвенционисани“ да идентификујете који неће акумулирати камату током одлагања.

Ако сте пропустили плаћања, али ваши зајмови још нису каснили, и одлагање и одлагање могу да се примењују ретроактивно да бисте могли да надокнадите.

Шта је боље: одлагање или стрпљење?

Ако требате да направите паузу у плаћању, одлагање студентског кредита је боља опција од стрпљења. Али мораћете да се квалификујете за одлагање. То можете учинити на основу следећег:

 • Похађање школе најмање пола радног времена.

 • Бити незапослен.

 • Примање државне или савезне помоћи — на пример, преко Програма додатне помоћи у исхрани или привремене помоћи за породице у потреби.

 • Зарађивати месечни приход мањи од 150% од смерница за сиромаштво ваше државе.

 • Бити на активној војној дужности или у Мировном корпусу.

 • На лечењу од рака.

Одлагање студентског зајма такође има смисла ако имате субвенционисане савезне студентске зајмове или Перкинс кредите. Ови кредити не акумулирају камату током одлагања, тако да ће износ који дугујете када се одлагање заврши бити исти као када почиње. То је прави одмор од ваших зајмова.

Ако се не квалификујете за одлагање и очекујете да ће ваши финансијски изазови бити привремени, стрпљење може имати смисла за вас.

» ВИШЕ: Отказивање студентског кредита: шта је то и ко може имати користи

Размотрите овај пример: били сте у несрећи и морате да платите велики медицински рачун. Тренутно немате довољно новца да покријете овај неочекивани трошак и друге трошкове, али ћете ускоро. Не постоји одлагање за ову ситуацију, али можете привремено да ставите своје зајмове у мировање.

Стављање ваших зајмова у стање мировања омогућило би вам да новац од уплате студентског кредита ставите на своје друге рачуне, а затим наставите са отплатом. Чак и са додатним трошковима камата, уздржавање би и даље вероватно било јефтиније од других опција, попут узимања зајма до дана исплате или личног зајма.

Одлагање вс. одрицање за приватне студентске кредите

Већина приватних зајмодаваца има програме одлагања ако сте у војсци или сте уписани у школу. Они који нуде стрпљење обично то чине најмање 12 месеци укупно.

Ипак, упркос различитим називима, одлагање и одрицање делују на исти начин за приватне студентске зајмове: камате се увек акумулирају, а ви сте увек одговорни за плаћање. Ако ваш зајмодавац нуди опцију плаћања камата док сте у школи, то је добар начин да спречите да камата расте.

Ако не можете да приуштите своје приватне студентске зајмове, а ваш зајмодавац не нуди одлагање или уздржавање, позовите и објасните своју ситуацију. Ваш зајмодавац може да обезбеди другачију врсту привремене олакшице, на пример да вам дозволи да плаћате само камату или привремено смањите каматну стопу.

Израчунајте цену одлагања у односу на. трпељивост

Трпљење увек повећава износ који дугујете, као и одлагање ако имате несубвенционисане кредите. Погледајте колико би ове опције могле да додају вашем стању.

Уместо тога, размислите о отплати на основу прихода

Ако расправљате о одлагању вс. стрпљивост јер не можете да приуштите дугорочну исплату савезног студентског кредита, уместо тога пријавите се за отплату засновану на приходу.

Планови засновани на приходима везују месечне исплате са вашом зарадом, а исплате могу бити само 0 долара ако сте незапослени или недовољно запослени. И док мање плаћање такође може узроковати раст камата, отплата заснована на приходима има додатну корист од опроста након 20 или 25 година отплате.

» ВИШЕ: Израчунајте своје уплате на основу плана заснованог на приходима

Опције отплате федералних и приватних кредита у неизмиреним обавезама

Отплата заснована на приходу, одлагање и отказивање више нису опције након што савезни студентски зајмови не испуне. Ове кредите можете вратити на добру репутацију са опцијама као што су санација и консолидација кредита. Међутим, то није случај са приватним зајмовима.

Опције опоравка су ограниченије када приватни студентски зајмови не испуњавају услове. Можда ћете морати да радите са адвокатом за студентске зајмове на поравнању студентског кредита или чак да поднесете захтев за банкрот ако нећете моћи да отплатите свој дуг у потпуности.

Адвокат вам такође може помоћи да схватите да ли је рок застарелости ваших студентских кредита истекао, што би елиминисало могућност да будете тужени због вашег доспелог дуга.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here