Опрост студентског кредита за наставнике: како га добити

Подучавање је племенита професија, али се обично не сматра најпријатнијим послом. Ипак, нуди једну предност коју многе друге каријере немају: опрост студентског кредита.

Ако сте наставник, постоје три програма - Опрост зајам за наставнике, Опрост зајам за јавне службе и отказивање наставника за Перкинс кредите - који могу опростити неке или све ваше савезне студентске зајмове. Ови програми се не односе на приватне кредите; ако имате приватне зајмове, питајте свог зајмодавца о флексибилним опцијама отплате.

» ВИШЕ: Које су шансе да добијем опрост студентског кредита?

Ево шта треба да знате о опроштењу савезних студентских кредита.

Опрост зајам за учитеље

На први поглед

  • Предавати са пуним радним временом пет узастопних година у квалификованој основној или средњој школи са ниским примањима да бисте били квалификовани.

  • Зајмопримци са федералним директним и Стаффорд кредитима се квалификују.

  • До 17.500 долара може бити опроштено наставницима математике или природних наука у средњим школама или наставницима специјалног образовања који су предавали на основном или средњем нивоу.

  • До 5.000 долара опроштено висококвалификованим наставницима основног или средњег образовања са пуним радним временом који нису предавали математику, науку или специјално образовање.

Најбоље за: Квалификоване наставнике који немају велики износ дугова. Програм је мање великодушан од Опроста зајмова за јавне службе - више о томе у наставку - али нуди опрост брже.

Како да га добијете: Проверите да ли школа у којој предајете испуњава услове у Каталогу ниских примања за отказивање наставника. Тачан износ који ће вам бити опроштен зависи од предмета и нивоа разреда које предајете. Наставници математике, науке и специјалног образовања у средњим школама могу добити до 17.500 долара опроштено; наставници основних школа и наставници средњих школа који предају друге предмете могу добити до 5.000 долара опроштено.

Да бисте се пријавили, попуните Пријаву за опрост зајам за наставнике и пошаљите је свом сервисеру за кредит на крају ваше пете узастопне наставне године. Ваш надзорник, службеник за људске ресурсе или директор ће морати да попуне део обрасца. Ако сте радили у више квалификованих школа током петогодишњег периода, требаће вам по једна особа из сваке да попуните тај одељак.

Опрост зајма јавних служби

На први поглед

  • Радите за владу или непрофитну организацију (укључујући јавне школе и приватне непрофитне школе) најмање 10 година да бисте испунили услове.

  • Зајмопримци са федералним директним зајмовима испуњавају услове. Ако имате друге врсте савезних студентских кредита, можете да их обједините да бисте испунили услове.

  • Опроштено вам је 100% вашег преосталог дуга савезног студента након што извршите 120 уплата на време. Оне не морају бити узастопне исплате – и даље испуњавате услове ако сте имали периоде одлагања или одлагања, на пример.

Најбоље за: Наставнике који имају много дугова или желе да преузму други посао без да буду дисквалификовани из опроста зајма. На пример, наставник може да пређе на административну улогу у својој школи или у некој другој непрофитној организацији и да се и даље квалификује за опрост зајма у јавној служби.

Да бисте уштедели највише новца кроз опроштај кредита за јавне услуге, извршите својих 120 уплата на плану отплате заснованом на приходу.

Како то добити: Пошаљите образац за потврду о запослењу од сваког од послодаваца које сте имали док сте уплаћивали 120 уплата ФедЛоан Сервицинг, компанији која надгледа ПСЛФ програм. Најлакше је то урадити кад год промените посао, али формуларе можете попунити и ретроактивно. Ако ФедЛоан Сервицеинг већ није ваш сервисер, Министарство образовања ће му пренети ваше кредите.

Након што извршите 120 квалификованих уплата, поднећете захтев за опрост зајма за јавне услуге. Апликација још није доступна јер је програм ПСЛФ почео 2007. године, што значи да ниједан зајмопримац не испуњава услове за опрост кроз њега најмање до октобра 2017.

Перкинс отказивање кредита

На први поглед

  • Да бисте испунили услове, радите пуно радно време у квалификованој јавној или непрофитној школи која се налази у Каталогу ниских примања за отказивање наставника; или предају специјално образовање, математику, науку, страни језик, двојезично образовање или неки други предмет који има дефинисан недостатак наставника.

  • Квалификују се само зајмопримци са савезним Перкинс кредитима.

  • Опроштено вам је до 100% ваших федералних Перкинс кредита.

Најбоље за: Наставнике са савезним Перкинс кредитима. Међутим, овај ионако мали програм се гаси: зајмопримци на основним студијама неће моћи да узму Перкинс кредите након септембра. 30. 2017., а дипломирани зајмопримци имају само до септ. 30. 2016. за коришћење програма.

Како то добити: поднесите пријаву преко колеџа или универзитета који је првобитно доделио ваше Перкинс кредите. Након ваше прве и друге године на позицији квалификованог наставника, 15% вашег стања биће опроштено; 20% ће бити опроштено након ваше треће и четврте године; а преосталих 30% након ваше пете године.

Ако испуњавате услове за отказивање Перкинс кредита, такође имате право на одлагање кредита током година у којима радите да бисте се квалификовали. Обратите се канцеларији за финансијску помоћ ваше школе да бисте се пријавили.

Комбиновање програма опроста кредита

Ако испуњавате услове за више програма опроста студентских зајмова, можете искористити више од једног – само не у исто време.

На пример, ако испуњавате услове и за опрост зајам за наставнике и за опрост зајма за јавне службе, мораћете да радите на квалификационој позицији 15 година (пет за опрост зајам за наставнике и додатних 10 за ПСЛФ) да бисте добили опроштај кроз оба програма.

Ако имате много дугова, могло би бити вредно пренети Опрост зајам за наставнике и добити потпуни опроштај преко ПСЛФ-а. Али без обзира да ли користите предности више програма или не, донесите одлуку која је најбоља за вас на основу стања вашег студентског кредита, количине времена које планирате да предајете и типова позиција које желите да имате током своје каријере, каже Алиса Пикард, директорка високог образовања у Америчкој федерацији наставника.

Следећи кораци

Постоје и бројни државни и градски програми који нуде опрост зајмова за наставнике. Проверите базу података о финансирању Америчке федерације наставника за више информација о овим могућностима.

Друге опције отплате

Ако можете приуштити стандардни 10-годишњи савезни план отплате кредита, држите га се да бисте отплатили своје кредите брже и са мање камата него са другим савезним плановима.

Али ако вам је тешко да отплаћујете савезне зајмове и желите да се квалификујете за опрост зајма, размислите о плану отплате заснованом на приходу. Овај план поставља вашу месечну уплату на проценат вашег дискреционог прихода, а рок кредита се повећава са стандардних 10 година на 20-25 година. Сваки преостали износ кредита се опрашта на крају рока, али се сматра опорезивим приходом.

Ако желите да уштедите на укупним трошковима зајма и имате јак кредит, као и сталан приход, размислите о рефинансирању студентског зајма код приватног зајмодавца. Ваш тренутни зајам ће бити замењен новим зајмом са нижом каматном стопом и новим роком; што је краћи рок, више ћете уштедети. Ова опција је добар избор за оне са приватним зајмовима или савезним студентским кредитима — и зајмопримце који не планирају да користе план отплате заснован на приходу, савезне програме опроста зајма или друге заштите. Размотрите све опције и упоредите понуде пре рефинансирања.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here