Рехабилитација студентског кредита: шта је то и када га користити

Пронађите најновије

  • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

  • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

  • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

  • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Рехабилитација студентског кредита је јединствена прилика за зајмопримце да извуку савезне студентске зајмове након неиспуњења обавеза. Приватни студентски кредити не испуњавају услове за рехабилитацију.

Рехабилитација траје дуже од консолидације студентског кредита, што је друга примарна опција за опоравак. Али рехабилитација је генерално бољи избор јер:

  • Уклања подразумевану вредност из вашег кредитног извештаја. Ово ће побољшати ваш кредитни резултат, иако ће закашњела плаћања која доводе до неизвршења обавеза остати.

  • Елиминише додатне трошкове прикупљања. Рехабилитирани федерални директни зајмови подлежу трошковима наплате, али те накнаде се не капитализују, нити додају на стање вашег кредита.

Своје кредите можете реконструисати само једном, па се уверите да имате план да наставите да плаћате када изађете из неизмирених обавеза.

» ВИШЕ: Неплаћање студентског кредита: шта је то и како се опоравити

Санација студентског кредита вс. консолидација

Можете се консолидовати након неиспуњења обавеза једноставним пристанком да отплатите свој нови зајам према плану заснованом на приходу. Ово чини консолидацију добром опцијом за брзо решавање подразумеваних вредности - на пример, ако се враћате у школу и треба вам приступ савезној помоћи за студенте.

Али за разлику од рехабилитације, консолидација неће уклонити подразумеване вредности из вашег кредитног извештаја. Такође, обједињавање ван подразумеваних вредности може додати трошкове прикупљања до 18.5% вашег стања на стање вашег новог кредита, повећавајући износ који дугујете и враћате.

Како санирати студентске кредите

Пратите ове кораке да бисте обновили студентске кредите:

  1. Контактирајте свог савезног носиоца студентског кредита. Ово може бити сервисер, агенција за наплату или друга компанија, у зависности од ваших кредита и колико дуго су били у неплаћању. Пријавите се на свој студентаид.гов налог ако нисте сигурни коме да се обратите.

  2. Сагласите се са износом плаћања. Плаћања за рехабилитацију морају бити „разумна“, што обично значи 15% вашег дискреционог прихода. Али ако не можете да приуштите тај износ, можете затражити алтернативно плаћање на основу ваших укупних финансија. Алтернативне исплате могу бити само 5 долара месечно.

  3. Потпишите споразум о рехабилитацији. Морате да поднесете писмени споразум за санацију ваших зајмова који нису уплаћени. Немојте почети да плаћате док званично не започнете овај процес; можда се не рачунају у рехабилитацију.

  4. Плати по потреби. Рехабилитација студентског кредита захтева од вас да извршите девет на време – у року од 20 дана од датума доспећа – у периоду од 10 месеци. Плаћања такође морају бити добровољна. На пример, новац заплењен од повраћаја пореза не би се рачунао као плаћање. Имајте на уму да се месеци проведени у тренутном аутоматском режиму за зајмопримце федералних студентских кредита рачунају у рехабилитацију студентског кредита.

Калкулатор санације студентског кредита

Шта се дешава након санације студентског кредита

Након рехабилитације студентског кредита, ваш зајам се обично додељује или продаје новом сервисеру. Све активности наплате се заустављају — иако се кажњавање плате завршава тек након што извршите пет уплата за рехабилитацију — и ви ћете поново добити приступ савезној студентској помоћи и опцијама отплате, као што су одлагање, отплата и отплата на основу прихода.

» ВИШЕ: Како се вратити у школу са неплаћеним студентским кредитима

Пошто вам је дозвољено да рехабилитујете студентски кредит само једном, имајте стратегију да приуштите своја плаћања након рехабилитације. Ако сте првобитно заостајали јер су плаћања била прескупа, одабир плана отплате заснованог на приходима ће вероватно бити ваш најбољи избор. Ваш нови сервисер ће вам дати ову опцију када поново почнете да отплаћујете.

Ако ваш план не функционише и ваш санирани зајам поново не испадне, једина опција ће бити да га консолидујете из неизмирених обавеза — под претпоставком да је то ваш први пут да консолидујете тај зајам. Ако није, ваш преостали избор је да додате још један зајам у консолидацију или да платите пуни износ.

Ако достигнете ту тачку, ваш носилац кредита може се намирити за мање него што дугујете. Подношење захтева за банкрот такође би могло имати смисла. Али ниједна од ових опција не гарантује да ће вам уштедети новац или се решити кредита.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here