Сервисери студентских кредита: ко су и шта раде

Пронађите најновије

  • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

  • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

  • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

  • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Федерални сервисер студентских кредита је посредник између вас и савезне владе која вам је позајмила новац за колеџ. Упознавање са својим сервисером је тајно оружје у борби да се решите својих кредита.

Сервисери студентских кредита прикупљају ваше рачуне за студентски зајам и прате да ли их плаћате на време. Они такође помажу зајмопримцима да промене планове отплате, сертификују за програме опроста и пријаве се за одлагање плаћања кредита.

» ВИШЕ: Како да промените сервисера за студентске кредите

Посао вашег сервисера је да помогне да ваши кредити буду у добром стању тако што ће вам пружити подршку и ресурсе који су вам потребни. Али оне су такође приватне компаније, што значи да могу понудити изборе који нису најбољи за зајмопримца. Морате да будете сопствени заступник тако што ћете знати своје опције отплате и постављати питања.

» ВИШЕ: Шта вам савезне компаније за пружање студентских кредита можда неће рећи

Како пронаћи свог савезног сервисера студентских кредита

Ако ваша исплата кредита није почела или нисте сигурни ко је ваш сервисер, пријавите се на Ми Федерал Студент Аид да бисте сазнали. Мораћете да направите ФСА ИД да бисте се пријавили. Тада можете да видите свог сервисера, видите детаље о кредиту, да се пријавите за директан консолидациони зајам или да се пријавите за план отплате заснован на приходу.

Познавање имена вашег сервисера студентских кредита — и осећај угодности да контактирате компанију — је први корак ка добијању кредита. Можете да ступите у контакт са свим контакт центрима за кредитне услуге тако што ћете позвати 1-800-4-ФЕД-АИД.

Сви сервисери нуде сличну помоћ и услуге. Али ако имате проблема са својим, можда бисте желели да направите промену. Постоји само неколико начина да се то деси. Одаберите циљ у наставку да бисте одредили најбољу опцију

Шта раде сервисери студентских кредита

Прикупите и пратите своја плаћања

Сервисери управљају студентским кредитима у име савезне владе и приватних зајмодаваца. Дакле, иако можда имате савезни студентски зајам, радићете са приватном компанијом да бисте га отплатили.

Ваш сервисер ће вас контактирати када вам први савезни зајам буде исплаћен. Региструјте се за налог на његовој веб страници одмах, тако да можете да пратите колико сте подигли и колико камата се повећава док сте у школи. Такође можете да користите свој онлајн налог да бисте исплатили камату која је настала пре него што се капитализује или је додата вашем укупном стању на крају грејс периода.

Шест месеци након што напустите школу стићи ће вам први рачун. Пријавите се за аутоматске месечне уплате тако да је мања вероватноћа да ћете каснити са својим кредитима. Али будите сигурни да имате довољно новца на свом банковном рачуну сваког месеца да покријете трошкове.

Помозите вам да изаберете или промените планове отплате

Ваш сервисер ће вас ставити на 10-годишњи стандардни план отплате студентског кредита осим ако не изаберете други током сесије саветовања о изласку у време када напустите школу. Стандардни план дели ваше стање на 120 фиксних плаћања. Али то може бити тешко приуштити ако имате много дугова.

Сервисери студентских кредита могу вам помоћи да схватите да ли испуњавате услове за један од владиних планова отплате заснованих на приходима, који ограничавају ваше рачуне на проценат вашег прихода. Погледајте шта бисте платили на плану прихода користећи владин алат за процену отплате.

Ако одлучите да промените, ваш сервисер ће обрадити вашу пријаву и годишњу рецертификацију прихода, коју морате да поднесете да бисте остали квалификовани.

Прилагодите отплату зајма

Једном када почнете да зарађујете довољно новца да платите додатно за своје кредите, можда ћете желети да прво отплатите одређене зајмове - попут оних са највишим каматама, што ће вам помоћи да уштедите новац на дуге стазе. Ако допринесете више од планиране уплате, смањићете и ваш укупни биланс и камату коју плаћате током времена, тако да укључите мало више него што је потребно када будете могли.

Позовите, пошаљите е-пошту или напишите свом сервисеру писмо са упутством како да примени додатни новац. У супротном, они могу применити додатне уплате на ваш рачун за следећи месец.

Обрадите ваше захтеве за одлагање или уздржавање

Током вашег рока отплате, могу постојати периоди када не можете да приуштите рачун за кредит. Позовите свог кредитног сервисера да га обавестите што је пре могуће. Можете поднети захтев за одлагање или одлагање, привремена одлагања плаћања током периода финансијских потешкоћа.

Помозите вам да сертификујете за опрост зајма

Можда имате право на опрост студентског кредита ако радите у одређеним областима у одређеном временском периоду. Да бисте били сигурни да сте на правом путу да добијете бенефиције, ваш сервисер може да вам помогне да утврдите да ли ваши кредити испуњавају услове, да ли сте на квалификованом плану отплате и да ли сте правилно попунили све формуларе за сертификацију.

Подношење захтева за програм опроста студентског кредита може значити промену сервисера. Програм опроста зајмова за јавне услуге, на пример, опрашта преостали износ ваших зајмова након што извршите 120 уплата док радите у непрофитној организацији или за владу.

ФедЛоан Сервицинг управља програмом опроста зајмова у јавној служби за владу, тако да када започнете процес потврђивања своје подобности, ваши зајмови ће бити пребачени на ФедЛоан Сервицинг ако већ не радите са њим. Сазнајте више о опцијама опроштаја и како се пријавити.

Ускоро долазе промене у сервисирању

Одељење за образовање планира да промени пејзаж сервисирања студентских кредита потписивањем нових уговора о сервисирању са пет компанија како би на крају преузело све сервисирање кредита. То значи да ће се ваш сервисер кредита вероватно променити.

Планирано је да ФедЛоан Сервицес, Греат Лакес, Навиент и Нелнет наставе са сервисирањем кредита до децембра 2021. Предвиђено је да Едфинанциал, Граните Стате (ГСМР) и МОХЕЛА наставе са сервисирањем кредита до марта 2022. ЦорнерСтоне је у октобру 2020. најавио да ће се уговор превремено окончати и да су зајмови пребачени на ФедЛоан Сервицинг.

Пре истека уговора о сервисирању, зајмопримци треба да ураде следеће:

  • Преузмите и сачувајте историју плаћања са свог налога на мрежи или затражите копију од свог сервисера.

  • Ажурирајте своје контакт информације својом најновијом адресом, бројем телефона и адресом е-поште.

Бићете обавештени када дође до преноса сервисирања кредита, а ви ћете управљати плаћањима са новим сервисером. Сви сервисери испоручују исте опције и програме, али корисничка служба може да се разликује од једне до друге.

Ево како да сазнате ко је ваш сервисер шта они могу да ураде за вас.

Осам савезних сервисера за студентске кредите

Сазнајте више о сваком од савезних сервисера за кредите, укључујући шта могу да ураде и како да контактирате.

ФедЛоан Сервицес

Нелнет

Навиент

МОХЕЛА

Едфинанциал Сервицес

ОСЛА

Велики Језера

Граните Стате Манагемент & Ресоурцес Сервис студентских кредита — ГСМР

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here