Оптерећење плате студентског кредита: како неизвршење може да вам уништи плату

Пронађите најновије

  • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

  • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

  • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

  • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Гаранција на плате студентског кредита функционише овако: подразумевано плаћање ваших савезних студентских кредита и влада може узети до 15% ваше плате. За некога ко обично носи кући 2.000 долара сваког месеца, то износи 300 долара са гарнирањем.

Као део првог закона о помоћи у вези са коронавирусом, влада је паузирала одбијање плата и друге активности наплате за већину савезних студентских кредита од 13. марта 2020. Мораторијум је продужен на комерцијалне ФФЕЛ зајмопримце 30. марта 2021. Те заштите су продужене до јануара. 31, 2022.

» ВИШЕ: Ови зајмопримци федералног студентског кредита не добијају олакшице

Министарство образовања је саопштило да ће вратити сав новац заплијењен између 13. марта 2020. и краја периода олакшица. Али ако су вам плате и даље кажњене, разговарајте са својим одељењем за људске ресурсе о својој ситуацији.

Ако сте се суочили са запленом на плате студентског кредита пре него што је олакшица ступила на снагу – или бисте могли када се заврши – немојте паничарити; имате опције које су далеко мање болне од 15% поготка ваше плате.

» ВИШЕ: Како изаћи из кашњења студентског кредита

Како зауставити заплену на плате студентског кредита

Идеално време да предузмете акцију је када почнете да пропуштате плаћања студентског кредита. У том тренутку, ваш сервисер за кредите може вам помоћи да истражите друге опције отплате, укључујући планове засноване на приходу који ограничавају вашу месечну уплату, и одлагање или отплату, који потпуно заустављају отплату.

» ВИШЕ: Одлагање у односу на. стрпљивост: Што је право за вас?

Једном када ваши зајмови буду у неизмиреним обавезама — скоро девет месеци закашњења за већину савезних зајмова — те опције су ван употребе док ваш кредит не буде у добром стању. Можете да санирате своје кредите да бисте изашли из неплаћања (више о томе у наставку). Такође имате кратак прозор да консолидујете своје савезне зајмове (комбинујући их у један кредит са сопственом каматном стопом) пре него што Одељење за образовање, преко приватне агенције за наплату, крене да украси ваше плате.

Агенција за наплату која се бави вашим савезним кредитима ће вас обавестити поштом пре него што почне да вам одузима плате. Обавештење служи као ваше 30-дневно упозорење. За то време можете зауставити процес преговарањем о аранжманима плаћања са агенцијом. Кључ: Мора да прими вашу прву уплату у том периоду од 30 дана.

Ако не можете да извршите уплату у том периоду, затражите саслушање за жалбу на заплену. Да бисте спречили почетак заплене на плате студентског кредита, морате затражити саслушање у писаној форми у року од 30 дана од датума на обавештењу о наплати. И даље можете да уложите жалбу након што започне кажњавање, али агенција за наплату ће наставити да узима до 15% ваше плате док се случај прегледа, што може да потраје два до три месеца.

Саслушање звучи застрашујуће, али то није ништа више од дугачког формулара у којем су наведени ваши приходи, дугови и трошкови. Циљ је зауставити или смањити украсе.

Контактирајте агенцију за наплату која управља вашим кредитом да бисте разговарали о аранжманима плаћања или добили детаље о захтеву за саслушање. Нисам сигуран кога да позовем? Пријавите се на свој студентаид.гов налог да бисте сазнали ко управља вашим кредитом и како да дођете до њих.

Саслушања о одузимању плате се не одржавају док су активности наплате обустављене.

» ВИШЕ: Колико кошта наплата неисплаћених студентских кредита?

Рехабилитирајте свој кредит

Санација кредита је само једнократна картица за „излазак из неизмирених обавеза“. Смањује трошкове наплате и зауставља активности као што су заплена студентског кредита и задржавање повраћаја пореза и плаћања социјалног осигурања. Ево како рехабилитација функционише:

Шта ћете платити: Агенција за наплату одређује месечну уплату, обично 15% вашег дискреционог прихода. Ако не можете да приуштите тај износ, можете затражити алтернативну уплату, која би могла бити чак 5 долара месечно.

Информације које треба да обезбедите: Мораћете да обезбедите документацију, као што су копије платних листова и рачуна, и да попуните детаљан образац да бисте лакше одредили алтернативни износ. Све плате заплењене због неиспуњених студентских кредита ће се сматрати међу вашим трошковима.

Шта треба да урадите: Уплатите девет уплата уговореног износа у року од 10 месеци и ваши кредити се повуку из кашњења.

Када ће кажњавање плате престати: Било какво кажњавање плате ће се завршити након ваше пете квалификоване исплате за рехабилитацију.

Шта се даље дешава: Поново ћете моћи да паузирате отплату или изаберете план који вам одговара, укључујући неколико опција заснованих на приходу које би могле да смање месечну уплату на 0 УСД.

Када изађете из задане вредности, водите рачуна да останете напољу. Плаћајте сваког месеца. Поново потврдите свој приход сваке године ако сте на плану заснованом на приходу. И позовите свог кредитног сервисера ако наиђете на невоље. Ако други пут извршите подразумевано подешавање, имаћете мање опција.

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавила Тхе Ассоциатед Пресс. 

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here