Студентски кредити су на чекању — да ли ипак треба да платите?

Пронађите најновије

  • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

  • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

  • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

  • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Плаћања су тренутно обустављена, без камате, за већину зајмопримаца савезних студентских кредита до јануара 2022. Ова политика се не примењује на приватне студентске кредите.

» ВИШЕ: Федерални студентски кредити су паузирани до јануара. 31, 2022

Зајмопримци и даље могу да изврше плаћања како би смањили свој дуг током овог периода обустављених плаћања, који се зове одрицање. Према последњим савезним подацима, укупно 500.000 зајмопримаца (око 1.16% од свих 42.9 милиона зајмопримаца федералног зајма) наставило је да плаћа током паузе.  Обратите се свом сервисеру ако имате додатних питања.

Немојте погрешити: ово је пауза у плаћању, а не опрост. Ваш дуг ће вас чекати када отплата почне на крају отплате, осим ако се политика поново не промени. Иако је Бајденова администрација рекла да планира да се заложи за убрзани опрост од 10.000 долара за све федералне зајмопримце, мали број посматрача верује да би такав закон могао брзо да се изнесе у Конгрес.

До тада, ево како да одлучите шта даље.

Ако желите да паузирате плаћања

Не морате ништа да урадите да бисте добили стрпљење да зауставите плаћање студентског кредита. Камате неће наставити да се прикупљају, као што би иначе.

Стрпљење би вам могло дати простора за дисање да се позабавите другим финансијским проблемима.

Неопходна сазнања за матуранте 2021. Погледајте НердВаллет и Инцептиа водич за кретање новца и каријере након факултета. ПРЕУЗМИТЕ БЕСПЛАТНО

Ако сте без посла или радите скраћено радно време, отпуштање може да ослободи готовину за плаћање станарине и комуналија или рачуна за намирнице. Чак и ако ваша плата није погођена, уздржавање би вам могло помоћи да преусмерите нешто новца на изградњу фонда за хитне случајеве или да платите још један, хитнији дуг.

Обично се уздржавање додељује по дискрецији сервисера и камата ће наставити да расте. У овом случају, Одељење за образовање је наложило свим сервисерима да аутоматски ставе све кредите у отплату без камате.

Ако касните са отплатом студентског кредита (или касните)

Плаћања се аутоматски обустављају за све зајмопримце, укључујући оне који су каснили више од 31 дана пре 13. марта 2020. или су каснили више од 31 дан убрзо након тога. То значи да су зајмови у застоју и да неће каснити.

Закашњење савезних зајмова се дешава када плаћање касни 270 дана, што шаље ваш зајам на наплату и излаже вас оштећеном кредиту, кажњеним платама и заплењеним повраћајима пореза.

За зајмопримце у санацији кредита, сваки месец првобитног периода отплате и продужење до јануара 2022. такође би се рачунао у девет месеци потребних за санацију.

За оне са савезним студентским кредитима у кашњењу, све активности наплате су суспендоване све док траје одлагање. Можете добити повраћај средстава за све принудне уплате студентског кредита извршене од 13. марта 2020. Ако вам је повраћај пореза заплењен пре 13. марта 2020., неће бити враћен.

Ако су ваши кредити већ били у отплати, свака камата која је већ наплаћена ће и даље бити додата главници вашег кредита када отплата почне, али током тренутног одрицања неће се обрачунавати нова камата.

Ако тражите опрост зајма у јавној служби

Аутоматско стрпљење неће поништити ваш напредак ка опросту зајма за јавне услуге или ПСЛФ. Све док још увек радите са квалификованим послодавцем, месеци проведени у стрпљивости ће се рачунати у ПСЛФ.

Плаћање током аутоматског одлагања неће вас унапредити у плаћању. Ви сте у истом чамцу без обзира да ли плаћате или не.

У нормалним околностима рачунају се само пуне уплате. Такође нећете изгубити кредит за уплате које сте већ извршили.

Ако желите да наставите са плаћањем

Зајмопримци би можда желели да наставе да плаћају федералне зајмове ако желе брже да отплате дуг.

Ако наставите да плаћате, нећете плаћати никакву нову камату на своје зајмове током периода одлагања. Ова каматна стопа од 0% ће вам уштедети новац у целини, иако ваша уплата неће бити нижа.

Пун износ ваше уплате ће бити примењен на главницу вашег кредита када се исплате све камате обрачунате пре 13. марта.

Одлука да ли ћете извршити уплату током овог периода зависиће од ваше првобитне стратегије отплате:

  • Они који се придржавају стандардног рока отплате (обично 10 година) могли би да размотре плаћање. Вероватно нећете имати много неизмирених камата и додатна плаћања могу да вам помогну да отплатите главницу током паузе. Да бисте сачували вашу флексибилност, предлажемо да отворите штедни рачун и извршите те месечне уплате, а затим извршите паушалну уплату на име вашег кредита са највишом каматом када отплата почне.

  • Зајмопримци који су укључени у отплату засновану на приходу или планирају да то ураде, не би требало да се труде да сада плаћају ако је крајњи план да плате док кредити не буду опроштени — обично 20 или 25 година. Ако желите да отплатите своје кредите раније, плаћање сада би вам могло помоћи да смањите укупну камату коју дугујете поврх главнице.

  • Зајмопримци који траже опрост зајма за јавне услуге не морају да плаћају најмање до фебруара. 1, 2022. Месеци аутоматског трпљења рачунаће се у 120 исплата потребних за опрост.

Контактирајте свог кредитног сервисера са било каквим питањима о наставку или поновном покретању плаћања током периода чекања.

Ако су вам се приходи променили

Ако доживите промену у приходима, а и даље желите да наставите са својим исплатама, најбољи начин да смањите плаћање на нешто приступачније је да се пријавите за отплату засновану на приходу. Добићете нову уплату која се заснива на величини ваше породице и проценту дискреционог прихода, а биће на снази чак и након истека олакшице. Можете се пријавити онлајн на студентаид-у.гов.

Ако сте већ уписани у план заснован на приходима, обавезно ажурирајте свој приход ако се променио због економске кризе.

Ако имате ФФЕЛ кредите

Ако имате федералне зајмове за породично образовање (ФФЕЛ), имате право на бескаматну отплату само ако је влада власник зајмова. Ово неће бити већина зајмопримаца ФФЕЛ-а — већина зајмова из програма који сада не постоји комерцијално се држи.

Можете сазнати ко је власник ваших кредита тако што ћете се пријавити на студентаид.гов користећи ваш ФСА ИД.

Једини начин да добијете одрицање од комерцијалних ФФЕЛ кредита је да консолидујете свој дуг у нови директни зајам. Али постоје недостаци консолидације:

  • Ваш рок отплате ће бити продужен.

  • Ваша каматна стопа ће се мало повећати.

  • Свака неплаћена камата ће се капитализирати и додати укупном износу који дугујете.

Привремена бескаматна плаћања можда нису вредна тих додатних дугорочних трошкова.

Осим тога, ако већ плаћате на основу плана отплате засноване на приходу (ИБР), те претходне уплате се више неће рачунати у опрост. Мораћете да почнете све изнова.

Консолидација може имати смисла ако имате ФФЕЛ кредите и желите да се квалификујете за опрост зајма за јавне услуге. У супротном, држите се својих тренутних кредита.

Ако сте доживели промену прихода, можете се уписати у ИБР или се поново сертификовати раније, ако сте већ на овом плану. ИБР ће и даље узети у обзир приходе вашег супружника. Ваши кредити такође испуњавају услове за одлагање незапослености, што може имати смисла ако сте изгубили посао, али очекујете да ћете ускоро поново почети да радите.

Како радити са својим сервисером

Ако желите да поново покренете плаћања током аутоматског одлагања, контактирајте свог сервисера студентских кредита — то је приватна компанија која управља плаћањем ваших савезних зајмова. Али не морате ништа да урадите да бисте добили отплату или камату од 0%.

Да бисте сазнали који је сервисер за кредите ваш, пријавите се на студентаид.гов са вашим ФСА ИД.

Можете ступити у контакт са свим контакт центрима кредитних сервисера позивом на 1-800-4-ФЕД-АИД.

За додатне информације посетите студентаид.гов/цоронавирус за будуће детаље.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here