Пореске погодности куповине, поседовања и продаје куће

Пореске олакшице при куповини куће

Порески закон издваја неколико погодности за куповину куће.

Хипотекарни поени: Са изузетком веома великих кредита, можете одбити бодове које сте платили када сте добили хипотеку. У неким случајевима, можете одбити цео износ у једној пореској години; у другим ситуацијама, можете подједнако одузимати бодове сваке године током трајања кредита.

» ВИШЕ: Поени за попуст на хипотеку: Шта треба да знате

Трошкови селидбе: Пореске олакшице за трошкове селидбе су ограничене. Само активним припадницима оружаних снага дозвољено је да одбију трошкове селидбе. Пресељење мора бити због трајне промене места због војног наређења.

Пореске погодности поседовања куће

Постоји много пореских олакшица за поседовање куће. Они су поклон пореског закона који наставља да даје.

Одбитак камата на хипотеку: Одбитак пореза на камату на хипотеку је дизајниран да учини власништво над кућом приступачнијим смањењем вашег пореског рачуна. Постоје ограничења за одбитак, у зависности од тога колико сте позајмили и када сте купили кућу.

» ВИШЕ: Пореске олакшице за власнике кућа

Користите НердВаллетов калкулатор одбитка камата на хипотеку да сазнате шта ова пореска олакшица значи за вашу следећу хипотеку.

» ВИШЕ: Одбици по појединим појединостима: шта су и како смањују порезе

Одбитак пореза на имовину: ИРС вам омогућава да ублажите бол због плаћања имовине и других државних и локалних пореза. Можете смањити свој опорезиви приход до 10.000 УСД (5.000 УСД ако се венчате одвојено) у одбитним порезима на имовину, државним и локалним порезима на приход и порезима на промет које плаћате.

» ВИШЕ: Када је дуг за власнички капитал — и није — опорезован

Дуг за власнички капитал: Камата плаћена на власнички дуг може се одбити само ако се новац користи „за куповину, изградњу или значајно побољшање дома пореског обвезника који обезбеђује зајам“, према пореској управи. Дакле, камата се може одбити ако се капитални дуг користи за, рецимо, додатак на кућу. Али се не може одбити ако се дуг користи за отплату дугова по кредитној картици или за куповину куће за одмор.

» ВИШЕ: Колико вреди моја кућа?

Трошкови кућне канцеларије: Можете да одбијете трошкове за своју кућну канцеларију ако сте самозапослени и део свог дома користите искључиво и редовно као главно место пословања или за упознавање клијената и клијената.

» ВИШЕ: Порески олакшице за самозапошљавање

Порески кредити за обновљиву енергију: Можете затражити порески кредит на трошкове куповине и инсталирања предмета који производе електричну енергију користећи сунце, ветар или гориве ћелије. Кредит је доступан и за соларне бојлере и геотермалне топлотне пумпе.

Медицински неопходна побољшања дома: Приликом израчунавања одбитних медицинских трошкова, можете укључити трошкове побољшања дома или инсталирања медицинске опреме у вашем дому. Опрема или побољшања морају бити од користи вама, вашем супружнику или члановима породице који живе са вама.

» ВИШЕ: Како затражити медицинске трошкове на порез

Хипотекарни кредитни сертификат: Неке државне агенције за стамбено финансирање нуде хипотекарне кредитне сертификате кроз своје програме за купце куће. Сертификати дају кредит на вашем савезном пореском рачуну до 2.000 долара годишње. Ово је кредит, а не одбитак — кредит можете користити за смањење пореза, чак и ако користите стандардни одбитак и не наводите ставке.

Пореска олакшица при продаји куће

Када продате кућу, капитална добит је разлика између цене коју сте платили за њу и цене за коју сте је продали. Овај капитални добитак се третира као опорезиви приход. Пореска олакшица долази у облику искључења које омогућава већини продаваца да избегну плаћање овог пореза на капиталну добит.

Капитални добици: Ако сте поседовали кућу довољно дуго, дозвољено вам је да искључите до 500.000 долара овог капиталног добитка као прихода, тако да не морате да плаћате савезни порез на доходак на њу. (Изузимање је ограничено на 250.000 долара за венчане пореске обвезнике који поднесу одвојено.)

» ВИШЕ: Продајем своју кућу? Избегавајте порезе на капиталну добит

Пореске олакшице за власништво над кућом

Хипотекарна камата

За куће купљене пре дец. 15. 2017. можете одбити камату коју плаћате на хипотекарни дуг до 1 милион долара (500.000 долара ако се венчани подносе одвојено). За куће купљене дец. 15. 2017. или касније, можете да одбијете камату коју плаћате на хипотекарни дуг до 750.000 УСД (375.000 УСД ако се венчани подносе одвојено).

Одбитак камата на хипотеку за друге куће

Можете да одбијете камату коју плаћате на хипотекарни дуг до 750.000 долара (375.000 долара ако се венчате одвојено) на свој примарни и други дом.

Порез на имовину

Можете да одбијете до 10.000 долара (5.000 долара ако се венчате засебно) за државни и локални порез на приход, промет и порез на имовину.

Кућни дуг

Одбитак за камату на дуг за власнички капитал примењује се само када се зајам користи за куповину, изградњу или значајно побољшање куће, према ИРС-у.

Трошкови селидбе

Само активни припадници оружаних снага могу одбити трошкове селидбе.

Искључење капиталних добитака

Мора да сте били власник куће и користили сте је као своју примарну резиденцију током најмање две од пет година пре датума продаје. Не можете користити ово искључење у две године пре продаје куће.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here