Порески дуг: 3 корака за решавање дуга код пореске управе,

Можете избећи многе ствари у животу - судове у судоперу, замену уља, рад у дворишту - али једна ствар која је неизбежна је порески дуг.

Преко 18 милиона Американаца дуговало је порез у септембру 2014, према најновијим подацима пореске управе. У међувремену, процењује се да се око 10 милиона суочава са пореским казнама сваке године, утврдила је ИРС.

Ево три савета који ће вам помоћи да решите свој порески дуг како бисте смањили казне и правилно решили своју обавезу.

Време је за уништавање дугова. Пријавите се да бисте повезали и пратите све, од картица до хипотека на једном месту. Почети

1. Пријавите своје порезе - чак и ако не можете да платите

Ако имате баланс након што сте збројили бројеве, уверите се да још увек архивирате. Игнорисање ваших пореза ће погоршати ситуацију, каже Мајкл Кеј, сертификовани финансијски планер из Њу Џерсија.

„Мораћете да платите свирачу. Не постоје добре алтернативе“, каже Кеј. „Казне за неподношење могу да постану кривичне, тако да апсолутно пријавите, чак и ако немате новца.”

Ако не поднесете пријаву до рока, могли бисте се суочити са месечном казном од 5% неплаћеног пореза, до максимално 25% вашег стања, што ће ваш порески дуг учинити много горим.

Можете поднети захтев за проширење ако вам је потребно више времена за архивирање. Али ипак би требало да платите што је више могуће од свог процењеног пореза до годишњег априлског рока да бисте избегли камате и казне.

2. Направите план плаћања, одложите плаћање или се поравнајте

Ако не можете у потпуности да платите порез у року од 120 дана, пореска управа такође нуди опције које ће вам помоћи да управљате својим стањем:

Затражите план плаћања

Дугорочни план плаћања, познат и као уговор на рате, је најбољи ако вам је потребно више од 120 дана да решите стање. Имајте на уму да ови планови плаћања могу додати казне и камату на ваш дуг и доступни су само ако дугујете мање од 50.000 долара, укључујући казне и камате.

Одлагање плаћања

Можете привремено одложити плаћање пореског дуга ако докажете да би вас плаћање дуга спречило да приуштите своје основне животне трошкове. Међутим, на крају ће пореска управа покуцати на ваша врата ради плаћања, а дуг ће наплаћивати камате и казне.

Помирите се са мање него што дугујете

Приступ „компромисне понуде“ може вам помоћи да решите дуг код пореске управе за мање него што сте првобитно дуговали. Мораћете да докажете да би плаћање дуга изазвало финансијске потешкоће да бисте се квалификовали. Овај облик пореских олакшица може вам помоћи да управљате неприуштивим пореским оптерећењем.

3. Додирните стручњака за помоћ

Порески дуг може бити незгодан. Кеј саветује да се консултујете са сертификованим рачуновођом или финансијским планером како бисте били сигурни да ћете решити своју пореску ситуацију на најбољи могући начин.

„Када је у питању припрема пореза и рад са пореском управом, апсолутно би требало да радите са ЦПА од првог дана“, каже Кеј. „Што се тиче финансијског тренера или планера, то би могло бити од помоћи за (људе) да виде које могућности имају у погледу тока новца. Понекад помаже да се то изложи и види шира слика.”

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here