Порески ефикасно улагање: Задржите више свог новца

Нико не ужива да пребацује новац пореској управи, али сви су одговорни за плаћање пореза. Коришћење предности пореско ефикасних опција улагања може вам помоћи да искористите предности одређених пореских олакшица, посебно ако спадате у виши порески разред.

Овде истражујемо нека разматрања која можете имати на уму да бисте потенцијално смањили своје пореско оптерећење.

Изаберите пореско ефикасне рачуне за своју имовину

Редовни брокерски рачуни вам неће помоћи да минимизирате порезе – иако се у њима могу држати пореско повољне инвестиције како би се смањиле последице пореза (више о томе у наставку) – али рачуни за пензионисање, 529 и здравствени штедни рачуни, или ХСА, могу да обезбеде порез Предности.

  • 401(к)с и традиционални ИРА. Ови рачуни за пензионисање вам омогућавају раст са одложеним порезом. Доприноси на рачун 401(к)с и традиционалним ИРА су пре опорезивања, тако да имате користи од тренутних пореских олакшица и раста одложеног пореза, али ћете бити одговорни за плаћање пореза на приход на дистрибуцију у будућности.

  • 529с. Иако се доприноси можда не могу одбити, зарада расте без пореза, а повлачења су ослобођена пореза када се користе за квалификоване трошкове образовања.

  • Ротх ИРАс и Ротх 401(к)с. Ротхс су рачуни ослобођени пореза. Доприноси се дају са доларима након опорезивања, тако да нема тренутног одбитка пореза. Међутим, рачун расте без пореза, а будуће дистрибуције су такође ослобођене пореза. Ако вас приход чини неподобним за Ротх ИРА, размислите о томе да уђете преко бацкдоор Ротх ИРА.

  • Здравствени штедни рачуни или ХСА. За оне који користе план здравственог осигурања са високим одбитком, коришћење ХСА пружа троструке пореске предности - доприноси се одбијају, ваш рачун расте са одложеним порезом, а повлачења су ослобођена пореза када се користе за квалификоване медицинске трошкове.

  • Неопозиви трустови. Уклањање имовине са ваше личне имовине успостављањем неопозивог труста може вас заштитити од последица пореза на имовину и поклона.

Већина рачуна за пензионисање има ограничење годишњег доприноса, али уштеда колико можете или максимално коришћење ових рачуна може да обезбеди део ваших инвестиција са одложеним или ослобођеним пореза.

Које инвестиције где ставити

Важно је водити рачуна о томе које врсте инвестиција стављате у одређене типове рачуна. Смештање ваших активнијих или мање пореско ефикасних инвестиција у пензионе рачуне штити их од пореза на капиталну добит. А стављање ваших мање активно тргованих или пореско ефикаснијих улагања у опорезиве брокерске рачуне смањује вашу пореску обавезу јер би ова имовина требало да генерише мање капиталне добити и да помогне да се смањи утицај пореза на тај рачун.

Упозорење: Ваша стратегија локације имовине треба да функционише руку под руку са одговарајућом стратегијом расподеле средстава.

Идентификујте пореско ефикасне инвестиције

Неке инвестиције су пореско повољније од других. Опет, промишљено разматрање инвестиција које се користе у оквиру сваког налога игра кључну улогу у улагању ефикасном од пореза.

Заједнички фондови вс. индексни фондови и фондови којима се тргује на берзи

Инвеститори често купују заједничке фондове да би добили приступ разноврсној мешавини хартија од вредности, као што су акције, обвезнице или обоје, преко једног инвестиционог средства. Међутим, активни заједнички фондови често тргују у различитим позицијама и ван њих. Док активно трговање може помоћи фонду да заради новац, висок промет такође може да генерише опорезиву капиталну добит која се преноси на вас, инвеститора. (Постоје неки активни заједнички фондови којима се намерно управља да смање пореске обавезе инвеститора, али додатне пореске олакшице често долазе са вишом ценом.)

Пасивно управљани заједнички фондови, као што су индексни фондови, често опонашају основни референтни индекс и генерално су порески ефикаснији од активних заједничких фондова јер индексни фондови обично купују и држе своје позиције и стога имају мањи промет.

Фондови којима се тргује на берзи, или ЕТФ-ови, попут њихових колега заједничких фондова, такође нуде приступ широком избору хартија од вредности у једној инвестицији. Слично пасивним или индексираним заједничким фондовима, већина ЕТФ-ова симулира основни референтни индекс, али ЕТФ-ови су структурирани другачије од заједничких фондова, што их чини ефикаснијим од пореза због нижег промета, а истовремено избегавају расподелу капиталне добити на појединачне хартије од вредности унутар фонда.

» Која је права за вас? ЕТФс вс. индексни фондови

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Сазнајте више Сазнајте више

Накнаде

$0

по трговини за онлајн У.С. акције и ЕТФ-ови

Накнаде

$0

по трговини

Накнаде

$0

по трговини

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Промоција

Узми 100 долара

када отворите нови Фиделити налог који испуњава услове са 50 долара или више. Користите код ФИДЕЛИТИ100. Ограничено време понуда. Примењују се услови.

Промоција

5 до 1000 долара

на бесплатним залихама за кориснике који се пријаве преко мобилне апликације

Промоција

Узмите 600 долара или више

када отворите и финансирате Е*ТРАДЕ рачун са кодом: БОНУС21

Муниципалне и трезорске обвезнице

Општинске обвезнице су генерално ослобођене федералних пореза, а куповина муниса без пореза у држави у којој живите такође може обезбедити државно и локално ослобађање од пореза. Пошто друге обвезнице можда нису толико ефикасне као опорезиве општинске обвезнице, има смисла држати општинске обвезнице на опорезивим брокерским рачунима док друге обвезнице стављате на рачуне са повољнијим порезима.

Трезорске обвезнице такође имају неке пореске предности јер су приходи од камата на државном и локалном нивоу ослобођени пореза. Међутим, ви ћете бити одговорни за порезе на савезном нивоу, а зарађена камата се опорезује по стопама пореза на доходак, а не по нижим стопама капиталне добити.

Остале инвестиције

Друге класе имовине или врсте инвестиција такође могу бити од користи на пореском фронту.

  • Некретнина. Улагање у некретнине је популарно јер можете искористити предности пореских олакшица и отписа, повољан порески третман на капиталну добит и потенцијално неке друге подстицаје.

  • Осигурање живота. Приходи од животног осигурања, како трајног тако и ороченог, обично се исплаћују без пореза на доходак. Полисе трајног животног осигурања акумулирају новчану вредност док одлажу порезе, а осигураници могу да позајмљују до основице трошкова, или суме уплаћених премија, своје полисе животног осигурања без да подлежу било каквом плаћању пореза.

  • Ануитети. Као инвестициони производи које продају осигуравајућа друштва, ануитети имају користи од одложеног раста пореза до почетка расподеле.

Користите пореско ефикасне стратегије улагања

Осим локације имовине и одабира улагања, можете користити друге стратегије у покушају да смањите своје пореско оптерећење.

Управљање капиталним добицима

Ако размишљате да продате инвестицију, посебно ону која је остварила добит, обратите пажњу на дужину времена током које сте држали инвестицију и величину те добити. Ви ћете бити одговорни за порезе на капиталну добит на добит, а те пореске стопе се одређују дужином времена у коме сте поседовали инвестицију.

Порез на краткорочну капиталну добит се примењује када се продаје инвестиција која се држи мање од једне године; ови добици се опорезују по уобичајеним стопама пореза на доходак до 37%. Инвестиције које се држе годину дана или дуже покрећу дугорочни порез на капиталну добит, који износи 0%, 15% или 20% у зависности од вашег статуса пријаве и нивоа прихода. Ако можете да сачекате ту годину дана пре него што продате инвестиције са капиталним добицима, вероватно ћете платити нижу пореску стопу.

Ако су неке од ваших инвестиција генерисале губитак за годину, ти губици би могли бити корисни да надокнаде ваше добитке. Продаја изгубљених инвестиција које више не желите да држите и хватање њихових губитака омогућава вам да надокнадите сваки порез на капиталну добит који бисте могли да дугујете на друге инвестиције продате за добитак те године. Убирање пореских губитака може бити ефикасан начин да смањите свој порески рачун, али постоје правила којих треба да будете свесни, као што је избегавање продаје у прању (када продате хартију од вредности да бисте преузели губитак, а затим купите исту, или веома сличну, сигурност назад у року од 30 дана).

» ВИШЕ: Како смањити порез на капиталну добит

Као што је горе поменуто, заједнички фондови могу покренути расподелу капиталне добити која вам се прослеђује, обично у децембру. Како менаџери фондова тргују, уређују и додају на различите позиције, фонд може да генерише капиталне добитке и расподелу прихода. Понекад ће фонд имати довољно губитака да надокнади добитке, али у другим случајевима, сви преостали добици морају бити распоређени на акционаре и опорезују се за њих. Компаније заједничких фондова објављују процене расподеле капиталне добити до краја године. Ако су ове дистрибуције капиталних добитака значајне, можете размислити о продаји тог фонда и преласку у други заједнички фонд или ЕТФ пре него што дистрибуција дође.

Давање у добротворне сврхе

Давање другима такође може да се врати путем пореског одбитка. Новац дониран у добротворне сврхе може смањити ваш опорезиви приход, али поклањање високо цењених тржишних хартија од вредности, некретнина или приватних пословних интереса може пружити још веће пореске предности. То је зато што би те високо цењене хартије од вредности генерисале велике капиталне добитке да сте их уместо тога продали. Поклањањем ових цењених хартија од вредности уместо новчаних донација, добијате порески одбитак и такође ћете имати користи од избегавања пореза на те капиталне добитке.

» Осећајте се филантропски: Размислите о добротворним давањима и пореским стратегијама

У пензији, пензионери са традиционалним ИРА морају на крају узети потребне минималне дистрибуције, или РМД, од своје ИРА и платити порез савезној влади. За неке појединце, узимање РМД-а може произвести негативан порески ефекат преласка у виши порески разред.

Појединци којима ове дистрибуције нису потребне за покривање дневних трошкова живота и радије не би били погођени додатним порезима могу искористити квалификоване добротворне одбитке. КЦД-ови вам омогућавају да дате своје РМД-ове директно у добротворне сврхе (до 100.000 долара сваке године), а можете смањити свој опорезиви приход за поклоњени износ заузврат.

Стварање пореске диверсификације и флексибилности

Други начин управљања порезима у пензији је уградња флексибилности у ваше инвестиције. Користећи Ротх ИРА рачуне, КЦД, одложену компензацију и друга возила са различитим пореским третманима, можете процијенити своју пореску ситуацију сваке године, стратешки повлачећи приход и доносећи порезно ефикасне одлуке како бисте смањили своје пореско оптерећење.

Како започети

Ако се бавите улагањем уз одмеравање пореских последица, или желите друго мишљење како бисте били сигурни да ћете максимизирати пореске олакшице, консултовање финансијског саветника и пореског саветника може помоћи. Они могу проценити вашу ситуацију и обавестити вас о томе да ли треба извршити било какве промене да би се побољшала пореска ефикасност ваших инвестиција.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here