Сакупљање пореских губитака: Претворите губитке улагања у пореске олакшице

Ако сте ове године имали неколико инвестиција на југ, ови неуспешници би могли бити од користи када дође време да се помирите са Пореском управом. Кроз стратегију која се зове прикупљање пореских губитака, инвестиције које су у минусу могу бити ваша карта за нижи порез - до 3.000 долара годишње.

Шта је убирање пореских губитака?

Сакупљање пореских губитака је начин да смањите свој порески рачун продајом инвестиција са губитком како бисте те губитке одбили од ваших пореза. Одбијање тих губитака може надокнадити неке или све порезе на капиталну добит који можда дугујете на друге инвестиције које сте продали за профит.

Предности сакупљања пореских губитака

Убирање пореских губитака помаже свакодневним инвеститорима да минимизирају оно што плаћају у виду пореза на капиталну добит тако што ће надокнадити износ који морају да траже као приход.

У суштини, ви „жњете“ инвестиције да бисте их продали са губитком, а затим користите тај губитак да смањите или чак елиминишете порезе које морате да платите на добит коју сте остварили током године.

Не морате да будете играч са великим портфолиом да бисте имали користи од годишње жетве портфеља. Инвеститори који немају инвестициону добит коју би минимизирали могу искористити губитке да надокнаде порезе које плаћају и на свој уобичајени приход.

Треба знати правила прикупљања пореских губитака

Нећете наћи никакву конкретну референцу на „убирање пореских губитака“ у 45.000 речи које пореска управа посвећује приходима и расходима од улагања у публикацији 550. Али то не значи да не постоје правила која регулишу стратегију. И доста њих.

Две најважније ствари које треба знати да бисте остали на десној страни пореске управе када пријавите свој мајсторски маневар користећи образац 8949 и распоред Д (образац 1040):

  • Правила продаје за прање: Ваш губитак је забрањен ако у року од 30 дана од продаје инвестиције (било пре или после) ви или чак ваш супружник уложите у нешто што је идентично (исте акције или фонд) или, речима Пореске управе, "суштински сличан" оном који сте продали.

  • Израчун основе трошкова: Осим ако нисте купили целу своју позицију у деоници, заједничком фонду или ЕТФ-у у једном тренутку, цена коју сте платили за инвестицију је варирала. Потребна је добра евиденција о свакој куповини како би се дошло до одговарајуће основе трошкова за пријаву пореској управи.

Ако вас глава већ боли, нисте сами. Ипак, сваки инвеститор треба да научи основе прикупљања пореских губитака како би одлучио да ли је то исплатива стратегија за запошљавање.

Како функционише прикупљање пореских губитака

1. Примењује се само на улагања која се држе на опорезивим рачунима

Идеја иза прикупљања пореских губитака је да се надокнади опорезиви добитак од улагања. Пошто Пореска управа не опорезује повећање пореза на улагања у рачуне заштићене од пореза — као што су 401(к)с, 403(б)с, ИРАс и 529с — нема разлога да покушавате да минимизирате своју добит. Све док сав тај новац остаје у оквиру пореског поља које ти рачуни пружају, ваше инвестиције могу да генеришу канте готовине, а да ујка Сем не долази и тражи да га узме.

2. Није толико финансијски плодно ако сте у ниском пореском разреду

Пошто је идеја убирања пореских губитака да се данас смањи ваш порески рачун, то је најкорисније за људе који су тренутно у вишим пореским разредима. Другим речима, што је виши порез на доходак, већа је ваша уштеда. (Ево анализе федералних пореских група.)

Ако сте тренутно у нижем пореском разреду и очекујете да ћете у будућности бити у вишем пореском разреду (преко заслужених унапређења на послу или ако мислите да ће ујак Сем подићи пореске стопе), можда бисте желели да сачувате прикупљање пореза до касније када ћете остварити више уштеда од стратегије.

3. Ако идете на то, имате само до децембра. 31

Одуговлачиоци узимају у обзир: неки домаћи задаци улагања — као што је отварање и финансирање ИРА — могу се надокнадити до рока за подношење пореских пријава. Међутим, не постоји такав грејс период за прикупљање пореских губитака.

Морате да завршите сву бербу пре краја календарске године, децембра. 31. Зато подесите тајмер за јаја и на посао.

4. Сакупљање пореских губитака је најкорисније ако улажете у појединачне акције, фондове којима се активно управља и/или фондове којима се тргује на берзи

Инвеститори у индексне фондове обично сматрају да је тешко користити прикупљање пореских губитака у својим портфељима. Међутим, ако индексирате користећи ЕТФ-ове или заједничке фондове који се фокусирају на одређену нишу (сектор, географско подручје или тржишна капитализација, на пример), то је друга прича.

Ту је добро улагање преко робо-саветника. Робо-савјетници раде много више од једноставног стварања и управљања добро заокруженим портфолијима за купце. Већина њих такође служи као пореска полиција која 24-7 надгледа могућности да минимизира порезе и надокнади добитке.

» Погледајте изборе НердВаллет-а: Најбољи робот-саветници

5. Морате држати своје јабуке и поморанџе равно

Порези које плаћате на добит су засновани на дужини времена у коме сте били власници инвестиције. Према правилима пореске управе за период задржавања:

  • Дугорочне стопе пореза на капиталну добит се примењују када продате инвестицију коју сте држали годину дана или дуже. Пореска управа вас награђује за стрпљење тако што вас опорезује 0%, 15% или 20% на добит (или мање ако спадате у нижи порески разред).

  • Краткорочне стопе пореза на капиталну добит почињу када инвеститори продају нешто што су држали мање од годину дана. Краткорочни капитални добици се опорезују као обичан приход, слично као и ваше плате.

Поред разлике у томе колики ћете порезни ударац поднети, постоји важан разлог да обратите пажњу на разлику: Пореска управа проверава ваш домаћи задатак када поднесете Прилог Д да бисте пријавили капиталне добитке и губитке.

6. Предност губитка је ограничена на 1.500 до 3.000 долара годишње

Инвеститорима је дозвољено да траже само ограничен износ губитака на порезе у датој години. Дозвољено вам је до 3.000 УСД годишње за компензацију опорезивог прихода (1.500 УСД ако сте у браку, поднесите одвојено).

Уз то, ако сте имали посебно бруталну годину (наше саучешће) и остварили више губитака у инвестицијама од лимита, не брините: можете да примените вишак да бисте надокнадили капиталну добит и колико год других година је потребно док не' потрошио сам цео износ.

7. Немојте продавати своје губитнике само да бисте добили пореску олакшицу

Немојте постати претерано ревносни док претражујете свој портфељ у потрази за инвестицијама које ћете прикупити за пореске губитке. Сврха улагања у акције је постизање дугорочног раста који је бољи од приноса других средстава (као што су обвезнице, ЦД-ови, фондови тржишта новца и штедни рачуни). У замену за бољи учинак морате да трпите изложеност краткорочној волатилности.

Осим ако нешто суштински није у реду са инвестицијом због чега је изгубила вредност, боље је да издржите и пустите да време и магија сложене камате изгладе ваше приносе.

8. Добро искористите новац од продаје

Постоје непосредне предности прикупљања пореских губитака, као што је смањење вашег пореског рачуна за годину. Међутим, важније су средњорочне и дугорочне исплате које можете добити ако уложите новац који сте ослободили у нешто боље.

Ако одлучите да продате, пажљиво распоредите приход. Користите их да поново уравнотежите свој портфељ ако вам се алокација средстава покварила. Инвестирајте у компанију коју имате на листи за гледање; купите ЕТФ или заједнички фонд који вам даје изложеност сектору или класи имовине која вам тренутно недостаје; или додајте постојећој позицији за коју верујете да још увек има велики потенцијал.

Погледајте више начина да уштедите и инвестирате за будућност

  • Наш калкулатор за одлазак у пензију ће показати да ли сте на правом путу за пензију коју желите.

  • Акције су добра дугорочна инвестиција чак и током периода нестабилности тржишта. Ево шта треба да знате.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here