ТакАцт Ревиев 2021

БЕСПЛАТНО

ПРЕМИЕР

ДЕЛУКСЕ

САМОЗАПОСЛЕН

Брзи чињенице

  • Генерално јефтиније од сличних опција ТурбоТак и Х&Р Блоцк. (А корисници НердВаллет-а могу уштедети 25% на федералним и државним трошковима подношења.)

  • Нове опције људске подршке доступне су уз доплату.

  • Бесплатна верзија има накнаду за државно враћање.

Започните са ТакАцт-ом

ТакАцт-ове цене

ТакАцт-ови производи су генерално јефтинији од сличних производа ТурбоТак-а и Х&Р Блоцк-а. А цена је важан фактор, посебно за људе којима је потребан напредни порески софтвер, који може да кошта 100 долара или више на другим местима када узмете у обзир цену припреме државног извештаја.

Шта добијате од бесплатне верзије ТакАцт-а

Бесплатна верзија ТакАцт-а вам омогућава да поднесете образац 1040, али не може да наводи или обрађује распореде 1, 2 или 3, што значи да вероватно неће радити ако планирате да радите ствари као што је одбијање камата на студентски зајам , одбити хипотекарне камате, пријавити пословне или хонорарне приходе, или пријавити продају акција или приход од некретнине за изнајмљивање.

Такође, „бесплатно“ није нужно бесплатно: подношење државног извештаја носи малу накнаду.

Доступни пакети и цене

БЕСПЛАТНО

• Федерално: 0 УСД (70 УСД са Ксперт помоћи)

• Држава: 39 УСД.95  

Ова опција вам омогућава да поднесете 1040, али не можете да наведете или архивирате распореде 1-3, а постоји и накнада за државно враћање. Генерално, функционише само за људе који не планирају да траже било какве одбитке или кредите осим стандардног одбитка, кредита за порез на приход или пореског кредита за децу.

ДЕЛУКСЕ

• Федерални: 47 УСД.95 (102 долара.95 уз помоћ Ксперта)

• Држава: 54 долара.95 

Ова верзија вам омогућава да наведете и затражите неколико других пореских олакшица и пореских кредита. Ако сте инвеститор, станодавац или подносите списак Ц (за слободњаке или власнике малих предузећа), мораћете да надоградите.

ПРЕМИЕР

• Федерални: 71 УСД.95 (141 УСД.95 уз помоћ Ксперта)

• Држава: 54 долара.95  

Ако треба да пријавите улагања или поседујете имовину за изнајмљивање, ово је пакет за вас (подржава распореде Д и Е).

САМОЗАПОСЛЕН

• Федерални: 94 УСД.95 (179 долара.95 уз помоћ Ксперта)

• Држава: 54 долара.95  

Највиша верзија ТакАцт-а за онлајн подносиоце захтева је за слободњаке и самозапослене. Долази са алатом за проналажење и максимизирање пословних одбитака.

Промоција: Корисници НердВаллет-а добијају 25% попуста на федералне и државне трошкове пријаве.

Једна напомена о ценама: Провајдери их често мењају. Наставићемо да ажурирамо ову рецензију, али можете да проверите најновију цену кликом на сајт ТакАцт-а. ТакАцт такође нуди софтвер за десктоп рачунаре, где се ваш повратак не налази у облаку, али није део нашег прегледа.

Лакоћа коришћења ТакАцт-а

Како то изгледа

ТакАцт има сличан изглед и осећај као производи конкурената, са процесом интервјуа који вас води кроз њега. Можете да прескачете около лакше од већине, а као и код других софтверских пакета, банер који иде са стране прати колико сте далеко.

Уграђене везе широм понуде савете, објашњења и друге ресурсе, а везе центра за помоћ до базе знања која се може претраживати.

Икона корпе за куповину на врху вам говори који пакет купујете, да ли сте такође изабрали додатке и колико је ваш укупан рачун за софтвер до сада.

Згодне карактеристике

Можете да пређете са другог провајдера: ТакАцт ће увести прошлогодишњи извештај из ТурбоТак-а или Х&Р Блоцк-а, али само ако је то ПДФ, и можете да пренесете само свој 1040 (уместо свих пратећих образаца и распореда који вероватно Иди са њим).

Аутоматски увоз одређених пореских докумената: Можете да увезете В-2 или да фотографишете и отпремите их преко апликације, а са плаћеним верзијама можете да отпремите 1099-Б информације од свог брокера ако их имате у табели (ЦСВ датотека ). Све ово вам омогућава да избегнете трошење времена на унос бројева из малих кутија.

Калкулатор донација: Делуке, Премиер и Селф-Емплоиед пакети укључују ТакАцт-овог помоћника за донације, који је од помоћи за брзо проналажење вредности одбитка дониране одеће, предмета за домаћинство и других предмета.

Мобилност платформе: Пошто је софтвер онлајн, можете се пријавити са других уређаја ако радите на повратку ту и тамо. Доступна је мобилна апликација.

Опције подршке ТакАцт-а

Ево погледа на различите начине на које можете пронаћи одговоре и добити упутства приликом подношења пријаве у ТакАцт-у.

Начини добијања помоћи

  • Опште смернице: База знања која се може претраживати.

  • Техничка подршка: Бесплатна техничка подршка путем е-поште или телефона.

  • Пореска помоћ један на један: Приступ пореским саветима уживо, на екрану од пореског професионалца ако купите ТакАцт-ову Ксперт Хелп услугу.

Најистакнутија понуда ТакАцт-а за подршку ове године је увођење Ксперт Хелп-а, која вам даје неограничен приступ пореском стручњаку за дељење екрана. Можете затражити помоћ на захтев или, у неким државама, заказати позив. ТакАцт каже да су његови порески стручњаци ЦПА, уписани агенти или други порески стручњаци.

Иако неким потрошачима можда неће требати или желе искуство подршке на екрану које постаје све заступљеније у пословању са пореским софтвером, други би могли сматрати да је нижа цена ТакАцт-а добар начин да тестирају услугу.

Ако сте под ревизијом

Пролазак ревизије је застрашујући, па је важно да знате какву подршку добијате од свог пореског софтвера. Прво, будите сигурни да знате разлику између „подршке“ и „одбране“.” Код већине провајдера, подршка ревизије (или „помоћ”) обично значи смернице о томе шта да очекујете и како да се припремите – то је то. Одбрана ревизије, с друге стране, даје вам пуну заступљеност пред пореском управом од пореског стручњака.

Помоћ у ревизији ТакАцт-а састоји се од странице са честим питањима на веб страници. Али купци могу купити одбрану ревизије од партнерске компаније под називом Протецтион Плус за 49 долара.95. Покривеност укључује три године ревизорских услуга за овогодишњи повраћај, а ТакАцт каже да ће вас производ водити кроз процес ревизије, управљати ИРС-ом и државном кореспонденцијом у ваше име, помоћи око пореског дуга и пружити помоћ у случају пореских превара.

Ако добијате повраћај новца

Без обзира на то како поднесете, можете одабрати да добијете повраћај средстава на неколико начина:

Директан депозит на банковни рачун је најбржа опција. Такође можете да је учитате на припејд дебитну картицу Америцан Екпресс Серве (ако добијате повраћај државних пореза, погледајте да ли ваша држава такође нуди опцију препаид картице) или да се пошаље као папирни чек.

Друге опције укључују примену повраћаја на порезе за следећу годину или упућивање Пореске управе да купи У.С. штедне обвезнице са вашим повраћајем.

Имате могућност да платите софтвер из свог рефундирања. Али постоји 17 долара.99 задужен за то.

Како се пореди ТакАцт

ТУРБОТАКС

Да ли је лако користити?

Почети

Цена: 60 ​​до 120 долара, плус државни трошкови.

Бесплатна верзија? да.

ТАКСАЦТ

Да ли је лако користити?

Почети

Цена: 47 долара.95 до 94 долара.95, плус државни трошкови.

Бесплатна верзија? да.

Промоција: Добијте 25% попуста на федералне и државне трошкове пријаве.

Х&Р БЛОЦК

Да ли је лако користити?

Почети

Цена: 49 долара.99 до 109 долара.99, плус државни трошкови.

Бесплатна верзија? да.

Доња граница

Све у свему, понуде ТакАцт-а су јефтиније од сличних производа конкурентских добављача. То је леп резултат - посебно за оне који желе да раде више од функције и желе мало људске помоћи ако је потребно.

Започните са ТакАцт-ом

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here