ТакСлаиер Ревиев 2021

ЈЕДНОСТАВНО БЕСПЛАТНО

ПРЕМИУМ

ЦЛАССИЦ

САМОЗАПОСЛЕН

Брзи чињенице

  • Цене се заснивају на нивоу подршке, а не на нивоу функционалности.

  • Повољна цена у поређењу са конкурентима са већим именима.

  • Мање опција подршке у реалном времену — посебно оних лицем у лице — него што нуде неки конкуренти.

Започните са ТакСлаиер-ом

ТакСлаиер-ове цене

Цена је велика предност за ТакСлаиер. Људи којима је потребан напредни порески софтвер, који негде другде може да кошта 100 долара или више, могу посебно имати користи од разлике у цени, посебно када додају државну повраћај. Такође бисте могли да преферирате ТакСлаиер ако мрзите тај осећај мамца и мењања који људи често доживљавају када прођу на пола пореских пријава и сазнају да морају да надограде јер морају да попуне одређене пореске обрасце.

Шта добијате од бесплатне верзије ТакСлаиер-а

ТакСлаиер нуди бесплатну верзију која вам омогућава да поднесете образац 1040, али не можете да наведете или поднесете разне друге распореде, што значи да вероватно неће радити за вас ако планирате да радите ствари као што су одбијање хипотекарних камата, пријава пословни или слободни приходи, или пријавити продају акција или приход од некретнине за изнајмљивање.

А ТакСлаиер намеће и друге захтеве: Ваш опорезиви приход мора бити испод 100.000 долара, морате да поднесете документ као самац или у заједничком браку (без подносиоца захтева за главу домаћинства), и не можете тражити издржавана лица или кредит за порез на зарађени приход. Већина људи ће вероватно морати да набави једну од плаћених верзија.

Доступни пакети и цене

ЈЕДНОСТАВНО БЕСПЛАТНО

• Федерални: $0 • Држава: $0

Ова опција вам омогућава да бесплатно поднесете 1040 и државну пријаву, али само ако имате врло једноставну пореску ситуацију: ваш опорезиви приход је испод 100.000 долара, не тражите издржавана лица, не наводите ставке, не немате улагања, приход од закупа или посао, и не узимате кредит за порез на зарађени приход.

ЦЛАССИЦ

• Федерални: 24 УСД.95 • Држава: 39 долара.95

Овај пакет функционише за скоро све: продаваче артикала, станодавце, слободњаке и тако даље, јер плаћени пакети ТакСлаиер-а варирају у зависности од понуђене подршке, а не од пореске ситуације. Савезни део овог пакета је бесплатан за активну војску.

ПРЕМИУМ

• Федерални: 44 УСД.95 • Држава: 39 долара.95

Ово је класична верзија, али са више доступне помоћи: приоритетна подршка телефоном и имејлом, помоћ при ревизији, неограничен приступ пореским професионалцима и приоритетна техничка подршка путем ћаскања.

САМОЗАПОСЛЕН

• Федерални: 54 УСД.95 • Држава: 39 долара.95

Долази са приступом пореским стручњацима који су специјализовани за самозапошљавање, као и више упутстава и подсетника о стварима као што су процењена плаћања пореза и 1099с.

Једна напомена о ценама: Провајдери их често мењају. Наставићемо да ажурирамо ову рецензију, али можете да проверите најновију цену тако што ћете кликнути на сајт ТакСлаиер-а. ТакСлаиер не нуди софтвер за десктоп рачунаре, тако да ако не желите да ваш повратак остане у облаку, требало би да размислите о другом провајдеру.

ТакСлаиер-ова једноставност употребе

Како то изгледа

Интерфејс ТакСлаиер-а изгледа као друге, скупље верзије на тржишту. Постоји процес интервјуа, али можете прилично лако прескочити ако је потребно. Банер са стране прати колико сте далеко.

Уграђене везе за „сазнај више“ често се појављују како би дале савете и објашњења, а дугме помоћи на екрану ради пристојан посао постављања свих доступних опција подршке.

Згодне карактеристике

Можете да пређете са другог провајдера: ТакСлаиер увози прошлогодишњи повратак од другог провајдера, али само ако је то ПДФ, и можете да пренесете само свој 1040 (а не пратеће обрасце и распореде који могу да иду уз њега).

Аутоматски увезите одређене пореске документе: Можете да увезете своје В-2 информације директно у своју пријаву, што је посебно корисно ако имате више В-2. Међутим, не можете да отпремите 1099 или 1098 од добављача или фотографија.

Калкулатор донација: За разлику од конкурената, не постоји алатка која би вам помогла да израчунате вредност одбитка предмета које донирате у добротворне сврхе.

Мобилност платформе: Пошто је софтвер онлајн, можете се пријавити са других уређаја ако радите на повратку ту и тамо. Доступна је мобилна апликација.

Опције подршке за ТакСлаиер

Ево погледа на различите начине на које можете да пронађете одговоре и добијете упутства када поднесете пријаву код ТакСлаиер-а.

Начини добијања помоћи

  • Опште смернице: База знања која се може претраживати.

  • Техничка подршка: Бесплатна подршка путем е-поште или телефона. Ћаскање уживо доступно уз пакете Премиум и Самозапослени.

  • Пореска помоћ један на један: Приступ пореској помоћи на захтев (писана) од пореских професионалаца за пакете Премиум и Самозапослене.

Опет, плаћени пакети ТакСлаиер-а се разликују у зависности од нивоа подршке, а не функционалности. Приметно је да иако су техничка подршка телефоном и е-поштом бесплатне, вреднија врста помоћи — пореска помоћ — бесплатна је само за премијум и самозапослене кориснике. Та услуга се зове Аск а Так Про, а корисници шаљу своја питања преко својих ТакСлаиер налога; то није искуство на екрану као што нуде неки други провајдери. Порески стручњак ће их контактирати у року од једног радног дана путем телефона или е-поште.

ТакСлаиер каже да су његови порески стручњаци „високо квалификовани појединци са широким знањем и о америчком пореском закону и о софтверу ТакСлаиер-а. Наши порески стручњаци су сертификовани од стране ИРС са напредним искуством у пореском праву, припреми пријава и пореској индустрији." Корисници пакета за самозапослене добијају приступ пореским професионалцима који су специјализовани за самозапошљавање.

Ако сте под ревизијом

Пролазак ревизије је застрашујући, па је важно да знате какву подршку добијате од свог пореског софтвера. Прво, будите сигурни да знате разлику између „подршке“ и „одбране“." Код већине провајдера подршка ревизије (или "помоћ") обично значи упутства о томе шта да очекујете и како да се припремите - то је то. Одбрана ревизије, с друге стране, даје вам пуну заступљеност пред пореском управом од пореског стручњака.

ТакСлаиер'с Премиум и Селф-Емплоиед пакети долазе уз бесплатну помоћ при ревизији (корисници других верзија могу да га купе за 29 долара), што вам помаже да се припремите за ревизију, али вас неће представљати пред Пореском управом. Покриће се примењује три године од када је ваш повратак прихваћен. Корисници такође могу купити СецурелиИД, пакет за заштиту идентитета, за 39 долара.99. Долази у пакету са производом за одбрану од ревизије за 44 долара.

Ако добијате повраћај новца

Без обзира на то како поднесете, можете одабрати да добијете повраћај средстава на неколико начина:

Директан депозит на банковни рачун је најбржа опција. Такође можете да је учитате на припејд дебитну картицу Виса Греен Дот Банк (ако добијате повраћај државних пореза, погледајте да ли ваша држава такође нуди опцију препаид картице) или да се пошаље као чек на папиру.

Друге опције укључују примену повраћаја на порезе за наредну годину или упућивање ИРС-а да купи У.С. штедне обвезнице са вашим повраћајем.

Имате могућност да платите софтвер из свог рефундирања. Али за то се наплаћује 39 долара.

Како се пореди ТакСлаиер?

ТУРБОТАКС

Да ли је лако користити?

Почети

Цена: 60 ​​до 120 долара, плус државни трошкови.

Бесплатна верзија? да.

ТАКСАЦТ

Да ли је лако користити?

Почети

Цена: 47 долара.95 до 94 долара.95, плус државни трошкови.

Бесплатна верзија? да.

Промоција: Добијте 25% попуста на федералне и државне трошкове пријаве.

Х&Р БЛОЦК

Да ли је лако користити?

Почети

Цена: 49 долара.99 до 109 долара.99, плус државни трошкови.

Бесплатна верзија? да.

Доња граница

ТакСлаиер можда нема препознатљиво име великих брендова као што су ТурбоТак и Х&Р Блоцк, али нуди атрактиван и употребљив софтвер по одличним ценама. Међутим, ако вам је значајан приступ пореском стручњаку у реалном времену важан, други конкуренти би могли више да се жале.

Започните са ТакСлаиер-ом

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here