Ови штедни рачуни вам дају шансу да освојите готовину

„Желео сам да испробам још један аспект банкарства јер ми нормалне банкарске каматне стопе нису давале значајније приносе“, рекао је он.

Ниске банкарске стопе за 2020. значиле су да није зарађивао велику камату на својим редовним рачунима, па је Виллафане одлучио да користи апликацију за штедњу у стилу лутрије под називом Иотта. Апликација уноси своје клијенте у недељне извлачења новчаних награда у замену за уштеду новца и упућивање других на апликацију.

Неко време Вилафане је освојио само веома мале износе — мање од једног долара — на извлачењу. Онда је, у понедељак пре Дана захвалности, добио вест. Освојио је 2.500 долара.

Иако неће сви освојити велике, штедни рачуни повезани са наградом могу бити прилика за потрошаче да освоје новац једноставним уштедом.

Тара Крејцарек, портпарол једног таквог програма под називом Савер'с Свеепстакес, каже да рачуни повезани са наградама помажу потрошачима да побољшају своје финансијско благостање.

„Постоји нула ризика. Учесници зарађују пријаве за освајање новчаних награда депоновањем минималног износа сваког месеца. То је предлог без губитка“, каже она.  „Чак и они који не освоје новчане награде и даље побеђују јер штеде новац како би осигурали своју финансијску будућност.”

Ево како ови налози функционишу и шта треба да знате о њима.

Штедни рачуни везани за награду: како функционишу

Штедни рачун везан за награду функционише као лутрија или наградна игра, у којој потрошачи отварају штедни рачун и улазе да би освојили суме новца у распону од мање од једног долара до милиона. Након почетног периода током којег људи могу да се придруже такмичењу, пријаве се затварају и бирају се победник или победници. Ево неколико примера ових налога из целе земље.

  • Сачувај за победу. Сачувај за победу је програм који нуди избор кредитних унија широм земље. Чланови кредитне уније могу да отворе 12-месечни сертификат за удео Саве то Вин (еквивалент кредитне уније сертификату о депозиту) са најмање 25 УСД, и ако наставе да додају свој биланс у наредних 12 месеци, они ће учествовали у извлачењу за месечне, кварталне или годишње награде.

  • Валмартова наградна уштеда. Валмарт врши месечне наградне игре за готовину за потрошаче који или преносе новац са свог Валмарт МонеиЦард рачуна на свој МонеиЦард штедни рачун или који пошаљу унос (није неопходна куповина ни у једном случају).

  • ВИНцентиве Савингс. Овај наградни програм је отворен за чланове кредитних синдиката у Минесоти који учествују. За сваких 25 долара које купац уштеди, они учествују у наградном извлачењу које се одржава месечно, квартално или годишње.

  • Савер'с Свеепстакес. Ову наградну игру нуде одређене кредитне уније у Висконсину и за сваких 25 долара на које члан повећа свој месечни салдо, они улазе у месечно, тромесечно и годишње извлачење готовине.

  • Иотта Савингс. Иотта Савингс — апликација коју можете повезати са редовним штедним рачуном — подстиче клијенте да штеде нудећи уносе у недељне извлачења са шансом да освоје до 10 милиона долара. Сваких уштеђених 25 долара даје купцу још један улазак у лутрију, а сам рачун нема минималне услове за депозит или месечне накнаде. Иотта корисници такође могу упутити потенцијалне купце да зараде додатне уносе.

Предности отварања штедних рачуна везаних за награду

Могућност да освојите новац. То је очигледан професионалац: шанса да освојите новац уз мало труда.

То подстиче штедњу. Неки рачуни повезани са наградама дају људима више шанси да освоје новац што дуже доприносе на штедном рачуну. Дакле, чак и ако клијент не освоји награду, он ће повећати свој штедни рачун у том процесу.

„Није увек лако спасити“, рекао је Крејцарек. „Штедња је као дијета; имаш добре намере, знаш да је то добро за тебе, али стално одлажеш јер није забавно или ниси мотивисан. Награде мотивишу штедњу. Налози везани за награду повезују узбуђење победе са уштедом.“

Ако је у питању наградна игра, обично можете да уђете без отварања штедног рачуна. Наградне игре генерално обично имају одредбу ситним словима да није потребна куповина за улазак. У случају штедног рачуна повезаног са наградом, можда ћете моћи да уђете у наградну игру без отварања налога, на пример слањем уноса поштом или слањем својих контакт информација е-поштом организатору наградне игре.

Недостаци штедних рачуна везаних за награду

Налог можда није најбољи за ваше потребе. Потенцијалне награде нису једина ствар коју треба узети у обзир. Уверите се да налог има ниске накнаде или никакве накнаде и да су вам његове услуге доступне преко филијала, банкомата или онлајн услуга. Такође бисте могли да проверите колико је лако затворити налог ако одлучите да га више не желите.

Постоји велика шанса да не освојите новац. У зависности од броја других учесника и величине награде, ваше шансе за победу могу бити прилично ниске.

Алтернативе штедним рачунима везаним за награду

Постоје и неки други типови налога који такође могу поуздано помоћи у повећању штедње.

Банкарски бонуси. Неке банке нуде бонусе за регистрацију и промоције за отварање различитих рачуна. Цхасе, на пример, нуди 150 долара клијентима који отворе штедни рачун и положе најмање 10.000 долара новца који је нов за Цхасе у року од 20 дана од отварања рачуна, одржавају стање од 10.000 долара 90 дана и држе рачун отворен шест месеци. Имајте на уму да ћете код банковних бонуса генерално морати да платите порез на бонус.

» ВИШЕ: Погледајте НердВаллет листу најбољих банкарских бонуса и промоција 

Штедни рачуни високог приноса. Иако можда нећете добити довољно новца као што бисте добили од велике новчане награде, штедни рачун са високим приносом је солидна опција за стални раст фонда за хитне случајеве или готовине за друге краткорочне до средњорочне циљеве.

» ВИШЕ: Погледајте НердВаллет-ове изборе за најбоље онлајн штедне рачуне са високим приносом

Иако не може свако да буде добитник награде, Крејцарек каже да за оне који победе, новац може да промени живот. Један победник је, сећа се, успео да уплати аванс за нови дом, док је други користио новац да финансира школовање свог унука на факултету.

„Једна од наших победница имала је 5 долара на свом текућем рачуну када је примила позив да је освојила 5.000 долара“, рекла је она. „Новац који је освојила омогућио јој је да стане на ноге.”

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here