Савети за продају куће на било ком тржишту

Продаја куће може бити дуготрајан и скуп процес, без обзира где живите или када је наведете. Али можете учинити искуство мање болним и чак добити веће понуде тако што ћете обратити пажњу на тренутне услове на тржишту и прилагодити свој приступ у складу са тим.

Ови савети за продају вашег дома могу вам помоћи да се припремите за било коју врсту тржишта некретнина, тако да се повежете са ентузијастичним купцима у право време и продајете са поверењем.

» ВИШЕ: Како продати своју кућу

Одредите на којој се врсти тржишта налазите

У свету некретнина, тржиште је обично једна од две ствари: тржиште продавца или тржиште купаца.

На тржишту продаваца има више потенцијалних купаца него кућа за продају, што значи да конкуренција може бити жестока међу понуђачима. Ови услови фаворизују продавце, који ће вероватно видети више интересовања за свој дом, уживати у већим понудама и брже склапати уговор.

На тржишту купаца, с друге стране, има више кућа на продају него што има потенцијалних купаца, а власници кућа ће можда морати да ураде више да би привукли понуде.

» ВИШЕ: Најбоље време за продају куће

Савети за продају куће на продавцу

Ови савети за продају вашег дома могу вам помоћи да максимално искористите вруће тржиште некретнина.

Цените свој дом конкурентно

Када тржиште фаворизује продавце, примамљиво је да повећате цену свог дома јер изгледа да постоји потражња. Међутим, вероватно је боље да сарађујете са својим агентом за некретнине како бисте одредили фер цену на основу недавних података о продаји сличних оближњих кућа.

Стратешка цена ће привући више заинтересованих купаца, који би природно могли да повећају цену надметањем једни против других. Купци који на мрежи траже дом у оквиру одређеног буџета можда неће ни видети ваш дом ако је цена на листи превисока, што би потенцијално смањило конкуренцију.

» ВИШЕ: Како одредити цену свог дома за продају

Знајте колико вреди ваш дом? НердВаллет може да вам покаже колико вреди ваш дом и да вас обавести о променама током времена. Проверите вредност своје куће

Сазнајте да ли се квалификујете за попусте

У зависности од вашег порекла или професије, можете се квалификовати за попусте на трошкове затварања или кредите преко мрежа које подржавају одређене продавце кућа. На пример, ако сте прва помоћ, члан службе, наставник или здравствени радник, можете се квалификовати да радите са агентом за некретнине у оквиру мреже Хомес фор Хероес и уштедите на бруто провизији агента.

Постоје и програми повезани са хипотекарним зајмодавцима који нуде продавцима финансијске подстицаје и награде, а можда би било вредно истражити опције које могу бити доступне продавцима у вашем пољу рада. Професионалне организације и кредитне уније које служе клијентима у вашој индустрији су добра места за тражење више информација.

Пажљиво одмерите више понуда

Ако потенцијални купци започну рат лицитација око ваше куће, лако је бити заслепљен знаковима долара и изабрати највишу понуду. Међутим, занемаривање других фактора може вас оставити отвореним за компликације.

  • Да ли је купцу претходно одобрена хипотека?

  • Да ли понуда укључује непредвиђене услове који би посао могли учинити несигурнијим?

  • Да ли је њихова понуда толико већа од процењене вредности куће да је мало вероватно да ће зајмодавац финансирати продају?

  • Да ли су вољни да брзо крену да се затворе?

Ово су питања која ћете морати да размотрите да бисте проценили да ли је висока понуда понуђача заиста најбоља на столу.

» ВИШЕ: Како изабрати између више понуда кућа

Знајте свој следећи потез

Чим ваш дом буде под уговором, вероватно ћете се наћи на другој страни трансакције као купац. Желећете да имате осећај конкурентности тржишта на које се крећете и да знате свој следећи корак ако се ваша кућа брзо прода.

На пример, неки продавци се могу уселити код пријатеља и породице док одвоје време да потраже свој следећи дом. Ако вам то не успе, можете размислити о нечему што се зове уговор о поврату закупнине, који укључује новог власника куће који вам дозвољава да привремено останете у кући док не нађете нови дом.

Такође ћете желети да будете сигурни да имате реалну процену трошкова селидбе, које треба да планирате заједно са вашим трошковима затварања и другим накнадама.

» ВИШЕ: 9 трошкова селидбе које треба упаковати у свој буџет

Савети за продају куће на тржишту купаца

Када је тешко пронаћи заинтересованог купца, ови савети за продају вашег дома могу вам помоћи да се издвојите од конкуренције и добијете добру понуду.

Припремите своју кућу за кућну сцену

Купци могу имати проблема да виде себе у вашем дому једноставно због начина на који је стилизован. Купцима можете помоћи да то превазиђу тако што ћете унајмити професионалног контролора куће, сарађивати са својим агентом за некретнине на постављању куће или га самостално преузети као уради сам пројекат.

Чишћењем, уклањањем нереда и личних артефаката и фарбањем соба у топлим неутралним тоновима, можете показати купцима да сте добро водили рачуна о свом дому и помоћи им да визуализују како би било живети тамо.

» ВИШЕ: 7 идеја за постављање куће како бисте своју кућу припремили за продају

Повећајте своју привлачност

Двориште и екстеријер вашег дома су прве ствари које ће потенцијални купци видети лично, а повећање његове привлачности привући ће њихову пажњу. Чишћење и сређивање вашег дворишта, префарбавање ако је потребно и надоградња спољних уређаја могу учинити ваш дом привлачнијим за купце.

Припремите се на уступке

Када тржиште фаворизује купце, они се могу осећати охрабреним да траже побољшања у кући или дају понуду испод тражене цене. Знајући ово, добра је идеја да уђете у расправу о продаји са осећајем о врстама уступака које сте спремни да направите.

  • Да ли сте спремни да преговарате о траженој цени?

  • Да ли сте флексибилни на датум затварања?

  • Да ли сте вољни да платите неке поправке ако се то затражи?

  • Да ли постоје непредвиђени случајеви које бисте желели да имате, али бисте били вољни да се одрекнете у крајњем случају?

Ако знате на које уступке сте (а нисте) спремни да учините, бићете у бољој позицији да преговарате са купцима.

Истражите нетрадиционалне методе продаје

Важан део процеса продаје је избор правог агента за листинг. Приликом прегледа потенцијалних кандидата, желећете да будете сигурни да је њихова очекивана провизија у оквиру индустријских стандарда, обично око 6%.

Ако не желите да плаћате ту провизију, можете сами да одмерите предности и недостатке продаје куће, познатог и као „на продају од стране власника“ или ФСБО. Ово може бити компликован процес који захтева знатно више рада од стране продавца, због чега мало власника кућа заправо иде овим путем. Међутим, они који прихвате овај изазов то раде јер им је приоритет да заобиђу провизију агента за листинг и имају већу контролу над продајом.

Друга опција за истраживање је продаја иБуиер-у. Ове компаније за некретнине засноване на технологији, као што су Опендоор и Офферпад, могу да дају брзе понуде за готовину за куће, понекад у року од једног дана. Продавци плаћају накнаду за погодност рада са иБуиер-ом, али ово може бити директан начин да брзо продате свој дом на иначе тромом тржишту.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here