Савети за куповину Црног петка и превладавање пандемијских неуспеха

Након дана пировања ћурком и питом од бундеве, потрошачи су обично хрлили у своје локалне продавнице на Црни петак — дан након Дана захвалности — да би пронашли најбоље понуде за поклоне за празничну сезону.

Прошле године, пандемија је променила начин на који су многи људи куповали. Адобе аналитика, која анализира податке врхунских трговаца, саопштила је да је продаја на мрежи за Црни петак 2020. порасла 21.6% у односу на претходну годину. И док су карантинска ограничења ове године попуштена, купци ће се вероватно морати борити са недостатком ланца снабдевања и успоравањем испоруке.

„Постоји недостатак доступности које мислим да се многи потрошачи плаше – ако чекају, ризикују да не добију поклоне или поклон који желе да дају“, каже Дора Бок, сарадница професор маркетинга на Универзитету Аубурн у Алабами. „Генерално, продавци покушавају да наведу купце да купују све раније и раније.”

Без обзира да ли купујете на мрежи или у продавници, ови савети за куповину Црног петка ће вам помоћи да држите буџет за поклоне под контролом, а истовремено се крећете у овогодишњим неизвесностима.

Купујте рано, посебно играчке и електронику

Ако ваше дете има на уму одређену играчку, можда би било паметно да је купите када је видите на полицама. „Играчке и електроника можда нису у залихама јер је инвентар још увек заглављен негде дуж ланца снабдевања, било да је у складишту у Азији или на контејнерском броду који чека да се усидри на У.С. лука“, рекла је Симон Пеинкофер, доцент за управљање ланцем снабдевања на Државном универзитету Мичиген, у мејлу.

Предвиђајући ове проблеме са снабдевањем, неке продавнице — као што су Амазон, Таргет и Бест Буи — нуде распродаје „пре празника“ како би потрошачима дале предност на Црни петак.

Направите буџет и контролишите трошкове

Сезона празника може бити скупо доба године, посебно ако то нисте планирали. Одређивање буџета за уштеду новца током године је један од начина да се надокнади трошење на одмор на крају године.

Ако имате пуно људи за куповину, размотрите неке тактике за контролу трошкова:

  • Поставите ограничења личне потрошње (на пример, без поклона преко 20 УСД).

  • Координирајте размену Тајног Деда Мраза (што значи да морате да купите само један поклон уместо више).

  • Смислите јефтине, али промишљене „уради сам“ поклоне за људе у свом животу (мислите: домаћи колачићи).

Ако је ваш буџет и даље мали, постоји више стратегија које можете користити да ослободите нешто додатног новца.

Рано прегледајте огласе и упоредите цене

Многе продавнице објављују огласе за преглед продаје, које можете пронаћи у локалним новинама или на мрежи. Погледајте ове циркуларе за продају артикала на вашој листи. Упоредите цене у неколико продавница популарних артикала да бисте били сигурни да добијате најбољу понуду.

Боцк препоручује да потрошачи одмах погледају недељне огласе у продавницама и почну да купују: „Не бих ризиковао да чекам, јер мислим да ће ове године бити више о доступности него о набавци доброг договор.”

Пријавите се за обавештења о продаји путем билтена продавнице

Неке продавнице ће слати обавештења о распродајама или ажурирања путем билтена или е-поште. Ако постоји продавница коју планирате да купујете или ствар коју морате имати на вашој листи, можда би било мудро да ваше име буде на листи. Наравно, увек можете да притиснете „откажи претплату“ после празника ако вам обавештења запуше пријемно сандуче. Такође бисте могли да размислите о придруживању бесплатним програмима чланства које нуде неке продавнице које би вам могле дати рани приступ или обавештење о предстојећим понудама.

Користите апликације за купоне да бисте помогли у куповини на мрежи

Без обзира да ли купујете у продавници или на мрежи, преузимање неколико поузданих апликација за купоне може вам помоћи да максимално искористите своју уштеду за Црни петак. Неке продавнице чак нуде специјалне купоне које можете виртуелно да „ископчате“ користећи њихову апликацију.

Ако купујете на мрежи, не плашите се додатака за прегледач, као што је Хонеи, који агрегирају и аутоматски примењују релевантне кодове купона на вашу куповину без много посла са ваше стране.

Сачувајте (не трошите) своју уштеђевину за Црни петак

Остављање по страни разлике у уштеди – новца који сте уштедели на артиклу тако што сте постигли уговор за Црни петак – одличан је начин да максимизирате своју уштеду или остварите финансијску добит. На пример, можете да вратите ту уштеђевину право на свој рачун да бисте покренули буџет за одмор за следећу годину или да је искористите за додатно плаћање кредита. У сваком случају, убирете предности паметне куповине.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here