Уморни сте од ваше велике банке? Размотрите ове 4 алтернативе

Многи од највећих У.С. банке деле многе исте предности, укључујући велике мреже филијала и банкомата у власништву банака и робусне мобилне апликације. Али они такође деле многе исте недостатке, као што су високе накнаде за прекорачење и ниске стопе штедње. Ако желите да различите погодности боље одговарају вашим потребама, размислите о једној од ове четири алтернативе великим банкама.

Кредитне уније

Кредитне уније су непрофитне институције фокусиране на заједницу које углавном наглашавају корисничку подршку. Они пружају сличне рачуне, услуге и заштиту депозита као велике банке, али њихови рачуни обично имају боље стопе. У поређењу са банкама, кредитне уније у просеку плаћају веће камате за одређене штедне рачуне и наплаћују ниже стопе за ауто и стамбене кредите, према подацима Националне управе за кредитне уније из јуна 2021.

„Кредитне уније се граде око услуга, а не профита“, каже Крис Лоренс, извршни директор у ЦУ Аваренесс, одељењу Националног удружења кредитних унија. “Уместо да враћају средства као дивиденде акционарима, кредитни синдикати враћају профит изван оперативних трошкова члановима у виду бољих стопа, побољшаних услуга или приступа услугама.”

Свака кредитна унија ограничава ко се може придружити као члан на основу одређених фактора. Ови фактори могу укључивати где неко живи или ради, имати рођака који је члан или чак бити повезан са одређеном групом путем мале једнократне донације. Ови услови за чланство значе да неке кредитне уније нису доступне свима. Још један потенцијални недостатак кредитних задруга је то што оне заостају у усвајању нових технологија, као што су могућности мобилног банкарства, у које велике банке имају средства да брже инвестирају.

» Погледајте најбоље кредитне уније 2021

Заједнице банке

Банке заједнице су мање финансијске институције, мерено величином активе, које се фокусирају на одређена географска подручја. Они пружају витално присуство у окружењу за банкарство засновано на односима, посебно за хипотеке и кредите за мала предузећа. Једна од три хипотеке у руралним областима потиче од банке или кредитне уније са мање од 10 милијарди долара имовине, према извештају Брукингс института за 2018. А у деловима земље, јавна банка је једина физичка банка која се налази миљама уоколо и може узети у обзир персонализованије факторе за кредите и друге рачуне него што то могу велике банке.

Банке заједнице — дефинисане од стране Индепендент Цоммунити Банкерс оф Америца као банке са 50 милијарди долара или мање имовине — издале су 4.7 милиона кредита у оквиру Програма заштите плата за мала предузећа погођена пандемијом. Зајмови су износили укупно 429 милијарди долара и сачували су око 49 милиона радних места, према ИЦБА анализи података Управе за мала предузећа. Поред тога, банке у заједници обрађивале су ЈПП кредите пет до 10 дана брже од других зајмодаваца за ЈПП.

Раније током пандемије, „било је толико прича о малим предузећима која нису могла да добију рачун у великој банци“, каже Крис Кол, извршни потпредседник ИЦБА. У међувремену, банке заједнице су имале „огромну улогу у ЈПП-у како би осигурале да предузећа наставе да раде."

Као и кредитне уније, банке у заједници такође имају потешкоћа да одрже корак са новијом технологијом коју користе веће институције и провајдери фокусирани на интернет.

» Сазнајте више о подскупу банака у заједници које се називају ЦДФИ

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

Онлине банке

Банке на мрежи су генерално националне институције којима клијенти приступају преко веб локација и обично, али не увек, путем мобилних апликација. Пошто немају филијале, онлајн банке могу да пренесу уштеде од неплаћања фиксних локација на клијенте у виду минималних накнада и неких од највиших доступних стопа штедње. Неке онлајн банке су самостални ентитети, а друге су онлајн одељења традиционалних банака, али у сваком случају, новац клијената је осигуран од стране Савезне корпорације за осигурање депозита.

Око 40% Американаца који су отворили рачуне само на мрежи током прве године пандемије урадили су то због својих високих стопа, према студији НердВаллет из 2021. Камате на онлајн штедне рачуне могу бити око 0.4% до 0.5% годишњег процентуалног приноса, што је преко 20 пута више од просечне стопе од 0.02% за основну опцију штедње у свакој од четири највеће банке — Цхасе, Банк оф Америца, Веллс Фарго и Цитибанк. Чековни рачуни на мрежи обично немају или имају ниске накнаде за прекорачење у поређењу са ове четири банке, које наплаћују просечну накнаду од 35 долара по трансакцији што доводи до негативног рачуна на рачуну.

» Упоредите најбоље провајдере онлајн банкарства

Одлазак у онлајн банку значи одустајање од одређених услуга, које могу укључивати корисничку подршку у филијали, готовинске депозите, банковне трансфере и чекове на благајни. Поред тога, не нуде све банке на мрежи исту разноликост рачуна, па будите сигурни да одаберете онај који има врсте рачуна који су вам потребни, било да се ради о чековним, штедним или обоје.

Необанке

Необанке су компаније за финансијску технологију које нуде банкарске услуге за мобилне уређаје, посебно јефтине текуће рачуне са више погодности него што нуде традиционалне институције. Необанке, као што су Цхиме и Цуррент, или се удружују са банком како би обезбедиле своје рачуне или, у ретким случајевима, постају банке. У оба случаја, необанке имају ФДИЦ осигуране рачуне који се понашају као обични банковни рачуни на мрежи.

» Сазнајте више о 19 необанака и шта нуде

Ове институције користе технологију да обезбеде функције које већина највећих банака и неке онлајн банке не нуде, као што је дводневни рани приступ директним депозитима, готовински депозити код трговаца и још много тога.

„Необанке су ... уграђујући много алата за управљање новцем и идеја о финансијском здрављу директно у њихове основне банкарске услуге од самог почетка“, рекао је Брентон Пецк, директор Финансијске здравствене мреже, у е-поруци. Неке необанке су „заузеле нишу тако што су се састајале са потрошачима у којима су се мучили“ финансијски, као што је СоФи, која је почела као небанкарска компанија за рефинансирање студентских кредита.

» Погледајте како се 4 необанке фокусирају на своје заједнице

Као и онлајн банке, необанке немају све услуге које обављају обичне банке, као што је лична подршка. И само неколико необанака нуди високе стопе штедње. Било је и извештаја о необанкама, посебно о Цхиме-у, који имају споро време одговора за корисничку подршку и баве се сумњом на превару налога тако што су нагло затварали рачуне уместо да дају довољно времена клијентима да одговоре на захтеве.

Ако сте спремни да напустите своју велику банку, размотрите своје банкарске потребе — од раног приступа платама до високих стопа штедње — да видите да ли вам једна од ове четири алтернативе боље одговара.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here