Најбоље стипендије за ЛГБТК студенте

»ВИШЕ: Како добити стипендију

Поинт Фоундатион ЛГБТК стипендија

Поинт фондација сваке године додељује око 20 до 30 нових стипендија студентима који су „оут“ као чланови ЛГБТК заједнице. Просечна годишња награда је 10.000 долара и може се обновити до четири године, каже Алекс Карас, менаџер за стажирање и односе са научницима Поинт Фоундатион. Али бити стипендиста Поинт Фоундатион није само новац – организација пружа примаоцима менторство, обуку за лидерство и професионалне везе.

Како се квалификовати: Фондација разматра кандидате са доказаним искуством у лидерству и учешћу у заједници; доказано снажно академско постигнуће; финансијске потребе; и који раде на побољшању ЛГБТК заједнице.

Када се пријавити: Рок је крај јануара. Сазнајте више.

Знајте где иде сваки долар Пронађите начине да потрошите више на ствари које волите, а мање на ствари које не волите. ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈ ТОК ГОТОВИНЕ

Стипендије за родитеље, породице и пријатеље лезбејки и гејева (ПФЛАГ)

Позната као ПФЛАГ, ова непрофитна организација сваке године додељује националне награде и локалне стипендије матурантима или савезницима ЛГБТК средњих школа. Националне награде се крећу од 1.000 до 5.000 долара.

Како да се квалификујете: Организација фаворизује студенте који су већ обавили услужне послове како би своје заједнице учинили инклузивнијим. Кандидати морају дипломирати сениоре који први пут улазе на колеџ. Морате се идентификовати унутар ЛГБТК или као савезник. Такође морате показати интересовање за служење ЛГБТК заједници.

Када се пријавити: рок 2. април. Сазнајте више.

ЛГБТК стипендија Лига фондације

Лига фондација сваке године додељује седам награда матурантима средњих школа који се идентификују као лезбејке, геј, бисексуалци, трансродни или куеер.

Како да се квалификујете: За пријаву су потребна два лична есеја, два писма препоруке и списак вашег учешћа у заједници; добићете „додатни кредит“ ако сте укључени у ваннаставну активност или пројекат у вези са ЛГБТК.

Када се пријавити: Рок за пријаву је 15. април. Сазнајте више.

Стипендије Гамма Му фондације

Фондација Гамма Му додељује стипендије геј мушкарцима млађим од 35 година и једну награду сваке године члану шире ЛГБТ заједнице.  Стипендије се обично крећу од 1.000 до 2.500 долара.

Како да се квалификујете: Организација преферира студенте из руралних и недовољно покривених подручја, оне који су превазишли дискриминацију, студенте који су показали лидерство у ЛГБТ заједници и студенте који су академски јаки.

Када се пријавити: Рок за пријаву је 31. март. Сазнајте више.

Стипендије Националне организације геј и лезбејки научника и техничких стручњака

Позната као НОГЛСТП, ова организација сваке године додељује две стипендије од 5.000 долара ЛГБТК студентима или активним савезницима који остварују каријеру у науци, технологији, инжењерству или математици. Једна награда сваке године иде студенту основних студија који је већ завршио најмање две године факултета и једна дипломцу или студенту.

Како да се квалификујете: За пријаву су потребни есеј и три референтна писма.

Када се пријавити: Период пријаве се отвара сваког априла и траје до прве суботе јуна. Сазнајте више.

Куеер фондација Програм Куеер Сцхоларс

Ова организација сваке године додељује 1.000 долара за до три матуранта који су изабрани као победници на конкурсу за есеј организације. Ако будете изабрани, имаћете приступ менторству, саветовању и подучавању преко Куеер фондације, а од вас се очекује да узвратите менторисањем другима или радом у заједници.

Како да се квалификујете: Да бисте се квалификовали, морате бити заинтересовани за проучавање куеер теорије или нечег сродног, као што су куеер правна или друштвена питања.

Када се пријавити: Рок за пријаву је фебруар. 14. Сазнајте више.

Удружење ЛГБТ новинара Лерој Ф. Аронс стипендија

Ова организација даје до 5.000 долара сваке године ЛГБТ студенту додипломских или постдипломских студија који се баве новинарском каријером.

Како да се квалификујете: Морате да покажете своје новинарске вештине у пријави тако што ћете послати пет радних узорака, као што су новински чланци; аудио или видео пројекти; или фотографије објављене у школским или локалним новинама. Такође морате да направите и пошаљете вест или мултимедијални пакет на основу једне од предложених ЛГБТ тема наведених у упутствима за пријаву.

Када применити: Период примене почиње сваког пролећа. Сазнајте више.

Стипендије фондације Приде

Фондација Приде додељује више од 50 стипендија ЛГБТК студентима и савезницима на Аљасци, Ајдаху, Монтани, Орегону и Вашингтону. Просечна стипендија је била 3.250 долара у 2015. години, али претходни примаоци су добили чак 10.000 долара.

Како да се квалификујете: Попуњавање једне пријаве ће вас ставити у трку за све стипендије. За пријаву су потребни есеји и писмо препоруке.

Када се пријавити: Рок за пријаву се отвара средином октобра. Сазнајте више.

Ливе Оут Лоуд образовна стипендија

Ова непрофитна организација са седиштем у Њујорку сваке године додељује три стипендије од 10.000 долара за матуранте ЛГБТК средњошколаца у Њујорку, Конектикату или Њу Џерсију. Организација тражи ученике који су били активно укључени у своје заједнице - међу претходним победницима су ученик који је започео школско поглавље Геј-стрејт Алијансе и ученик који је покренуо кампању против малтретирања.

Како да се квалификујете: За пријаву су потребна два писма препоруке и два есеја, као и интервју ако сте изабрани за финалисту.

Када се пријавити: Рок за пријаву је 31. март. Сазнајте више.

Више начина плаћања

Стипендије, које не морају да се враћају, идеалан су начин за плаћање факултета. Али мало је вероватно да ћете моћи да финансирате целокупну цену школарине само кроз стипендије. Да бисте испунили услове за федералне грантове, програме рада и студирања и студентске кредите, као и неке додатне стипендије, попуните бесплатну апликацију за савезну помоћ студентима, такође познату као ФАФСА.

Када максимално искористите све почетне опције плаћања, укључујући савезне зајмове, размислите о приватним зајмовима да покријете додатне трошкове. Приватни кредити имају више каматне стопе од савезних зајмова. Они такође имају мање могућности заштите и опроста. Купујте и упоредите приватне студентске зајмове пре него што одаберете зајмодавца.

Ако морате да позајмите за колеџ, сазнајте колико можете приуштити помоћу калкулатора приступачности студентског кредита НердВаллет-а.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here