Путно медицинско осигурање: хитно покриће док путујете у иностранство

Напомена: Пандемија коронавируса пореметила је постојеће и будуће планове путовања и посветила је већу пажњу путном осигурању. Прочитајте наш поглед на конкретне информације у вези са путним осигурањем и ЦОВИД-19 или погледајте наш свеобухватан водич за управљање финансијама током ЦОВИД-19.

Ако тражите полису која вас штити у случају неочекиване болести или повреде док путујете у иностранство, онда морате да научите о самосталном путном здравственом осигурању. Ова врста осигурања се може обезбедити предностима одређених премиум кредитних картица за путовања, али покриће могу бити и ограничавајуће и ниске вредности.

Хитно медицинско осигурање је укључено у неке свеобухватне полисе путног осигурања, али се може купити и самостално. Чак и ако имате примарни У.С. план осигурања, укључујући Медицаид или Медицаре, изгледи су да ће помоћи врло мало (или често никако) док сте ван земље. Провера свих различитих извора информација може бити збуњујућа и лако је погрешно разумети коју врсту здравственог осигурања имате када путујете или случајно дуплирате своје покриће куповином полисе када већ имате те бенефиције покривене из другог извора.

У овом посту ћемо демистификовати самостално путно здравствено осигурање. Такође ћемо објаснити како се разликује од свеобухватног путног осигурања, дугорочног путног здравственог осигурања и здравственог осигурања које можете добити са својих кредитних картица.

Листа је овде. Погледајте најбоље програме награђивања путовања у 2021. и још много тога. Све подржано тоном штреберских истраживања. Погледајте победнике

Шта је путно здравствено осигурање?

Путно здравствено осигурање обезбеђује надокнаду хитних медицинских трошкова, укључујући медицинску евакуацију, док путујете. Ове политике не обезбеђују покриће рутинских трошкова.

Дакле, ако сломите ногу док сте на међународном одмору, хитна медицинска помоћ ће вас заштитити. Међутим, ако одлучите да оперете зубе док сте у иностранству, нећете бити покривени. Путно здравствено осигурање има за циљ да вас заштити у хитним случајевима.

Исељеници, чести пословни путници или појединци који проводе значајне периоде времена живећи ван Сједињених Држава могу купити свеобухватну полису здравственог осигурања за путовања намењену дугорочним путницима (више о томе у наставку). Ове политике нуде рутинско здравствено осигурање за оне који живе у иностранству (обично годину дана или дуже), а не за туристе. Полисе дугорочног међународног путног здравственог осигурања не треба мешати са путним здравственим осигурањем.

Производи путног медицинског осигурања и свеобухватне полисе такође могу укључивати покриће за чланове породице који путују са вама или покриће за члана породице да вас посети ако будете хоспитализовани. Дефиниција „породице“ може да варира, али обично укључује вашег супружника, децу, браћу и сестре, родитеље, баке и деке и још много тога. Дакле, ако се ваш сапутник разболи или повреди током путовања, могу да се активирају погодности за отказивање путовања. Или ако будете хоспитализовани у страној земљи, осигуравач може да плати лет и хотелски смештај за одређеног члана породице да вас посети.

Иако су природне катастрофе које утичу на ваше планове обично покривене, полисе путног здравственог осигурања често искључују пандемије из покрића. Пошто је Светска здравствена организација 11. марта прогласила пандемију коронавируса, планови са искључењима пандемије можда неће покривати хитне случајеве у вези са ЦОВИД-19. Неке компаније за путно осигурање такође искључују из покривености земље које имају упозорење „Не путујте 4. нивоа“ које издаје У.С. Стејт департмент. Ако ти.С. грађани путују у те земље, услуге путног здравственог осигурања можда неће бити доступне. Важно је да проверите ситно писмо ваше политике да бисте утврдили шта може, а шта не мора бити покривено.

» Сазнајте више: Где може У.С. грађани путују управо сада?

Како се путно здравствено осигурање разликује од свеобухватног путног осигурања?

Цовераге Типе

Путно медицинско осигурање

Свеобухватно путно осигурање

Отказивање путовања

Прекид и кашњење путовања

Ограничен

Хитна медицинска евакуација/репатријација

Изгубљени пртљаг

Ограничен

24-часовне услуге помоћи

Случајна смрт и распарчавање

Покривеност изнајмљивања аутомобила

Као што се види горе, полиса свеобухватног путног осигурања ће укључивати више заштите од самосталног путног медицинског осигурања. Планови путног здравственог осигурања ће имати заштиту у вези са хитним медицинским догађајима, док полисе свеобухватног осигурања путовања покривају све, од медицинске неге до отказивања путовања. Иако медицински планови путовања могу укључивати покриће за бенефиције као што је прекид путовања, покривени износи ће обично бити ограничени.

Са путним здравственим осигурањем, нема погодности за отказивање путовања, тако да је трошак путовања ирелевантан. Ово чини полису јефтинијом у поређењу са куповином свеобухватног путног осигурања, где ћете морати да укључите целокупну бесповратну цену вашег одмора приликом израчунавања понуде. Са свеобухватним планом, што је већи трошак путовања, то је већа премија.

» Сазнајте више: Како пронаћи најбоље путно осигурање

Шта је покривено путним здравственим осигурањем?

Биће вам надокнађени непланирани, хитни медицински трошкови које имате током путовања. Прегледали смо неколико планова путног здравственог осигурања на ИнсуреМиТрип-у и открили да они нуде следећу заштиту:

Цовераге Типе

Примери

Износи покрића

Хитни медицински трошкови

Потребни су болнички рендгенски снимци након тешког пада.

50.000 до 2.000.000 долара

Хитни стоматолошки трошкови

Посета зубару ако сте окрхнули зуб и осећате бол.

100 до 500 долара. У одређеним случајевима то може бити део укупних медицинских трошкова.

Медицинска евакуација

Претрпели сте повреду главе и морате да будете пребачени у медицинску установу у оближњем граду. Евакуацију мора наредити лекар.

500.000 долара до неограниченог

Случајна смрт или распарчавање

Умрете или изгубите уд док сте на одмору.

До 50.000 долара

24-часовна хитна помоћ

Налазите се у страној земљи, не говорите језик и морате да пронађете доктора. Ако позовете линију хитне помоћи, ваш осигуравач ће вам помоћи да пронађете доктора.

Н/А

Прекид путовања

Пребачени сте авионом у болницу у оближњем граду ради медицинског покрића. Медицинска нега је завршена и сада морате да се вратите тамо одакле сте евакуисани или да се вратите кући.

0 до 10.000 долара

Губитак пртљага

Ваш пртљаг је изгубила авио-компанија и морате да купите тоалетне потрепштине и одећу. Обично постоји ограничење новца за сваку купљену ставку.

0 до 1000 долара

У горњи графикон, за сваку погодност, укључили смо пример покривеног догађаја. Такође смо навели износ покрића који можете очекивати да добијете у оквиру сваке погодности. Ограничења покрића зависе од политике коју одаберете. Пошто смо прегледали неколико смерница, ова ограничења показују широк распон.

Кључне области покривености у већини планова су хитни медицински трошкови, медицинска евакуација и случајна смрт или распарчавање. Иако су ово високе границе, многа од њих се примењују тек када поднесете захтев свом примарном здравственом осигурачу. Пре него што можете да поднесете захтев за надокнаду свом путном медицинском осигуравачу, мораћете да знате коју врсту полисе имате.

Које су различите врсте полиса путног здравственог осигурања?

И врста путовања и врста покрића одређују која медицинска политика путовања има највише смисла. Мораћете да се упознате са четири термина: примарно покриће, секундарно покриће, једно путовање и више путовања.

Примари вс. секундарно покриће

Планови путног здравственог осигурања ће се односити на медицинско покриће као примарно или секундарно. Примарни значи да можете поднети захтев својој компанији за здравствено осигурање пре него што поднесете било ком другом осигуравачу. Када је полиса секундарна, мораћете да поднесете захтев свом примарном пружаоцу осигурања пре него што можете да поднесете захтев пружаоцу путног осигурања.

На пример, реците да сте сломили ногу на одмору и да морате одмах да идете у хитну помоћ. Ако је ваше путно здравствено осигурање примарно, можете да платите свој медицински рачун кредитном картицом, а затим поднесете захтев директно путном осигуравачу.

Међутим, ако је ваше здравствено осигурање на путовању секундарно, прво ћете морати да поднесете овај захтев свом У.С.-медицинско осигурање, иако могу одбити захтев (јер полисе ограничавају покриће у иностранству). Можда ћете чак морати да укључите обавештење о одбијању вашег примарног осигурања заједно са својим потраживањем од вашег секундарног здравственог осигурања за путовања.

Једно путовање вс. више пута

Без обзира да ли сте чести путници или идете на одмор само једном годишње, можете одабрати политику која је прилагођена вашим потребама путовања. Можете купити покривеност за једно или више путовања и важно је знати разлику између ова два типа.

 • Покривеност једног путовања: Одлазите од куће, путујете у иностранство и враћате се кући. Можете посетити онолико земаља колико желите док путујете, али када се вратите кући, покривеност се завршава. Ови планови се купују за свако путовање, било да сте отишли ​​четири дана или четири недеље.

 • Покривеност више пута: Можете да одлазите, путујете и враћате се кући колико год пута желите током покривеног периода. Можете, на пример, отићи од куће, отпутовати у Француску недељу дана, вратити се кући месец дана, путовати у Панаму три недеље и вратити се кући. Покривеност се наставља без обзира колико пута се враћате кући све док свако путовање не прелази дозвољени период (обично 30 до 90 дана). Ови планови се морају купити на годишњем нивоу и захтевају да имате здравствено осигурање у Сједињеним Државама.

Покривеност више путовања има смисла (и обично је исплативија) ​​ако често путујете и не желите да купите једну полису сваки пут када идете на међународно путовање. Међутим, ако немате здравствено осигурање у У.С., нећете бити обухваћени плановима за више путовања.

Да ли морам да имам примарно здравствено осигурање у У.С. да испуњава услове за путно здравствено осигурање?

Одговор на ово питање је: можда. Зависи од врсте покривености коју имате. Ако се ваш план за једно путовање односи на ваше здравствено осигурање као примарно, није вам потребна друга полиса здравственог осигурања. Међутим, ако је покривеност предвиђена вашим планом за једно путовање секундарна, онда морате имати примарно здравствено осигурање.

Као што је горе наведено, сви планови за више путовања захтевају да имате примарно здравствено осигурање у Сједињеним Државама.С.

» Сазнајте више: Шта да радите ако се разболите док путујете у иностранство

Како да купим путно здравствено осигурање?

Полисе за медицинска путовања можете да тражите на сајтовима за поређење осигурања као што су СкуареМоутх (партнер НердВаллет), ИнсуреМиТрип или Травел Гуард. Смернице се разликују у зависности од државе, а доступност се може променити током или након пандемије, па проверите да ли држава у којој живите нуди путно здравствено осигурање у светлу коронавируса.

Коме је потребно путно здравствено осигурање?

Ако планирате да путујете и ваше постојеће здравствено осигурање вас неће покрити у земљи у коју путујете, можда има смисла размислити о добијању хитне медицинске помоћи за ваше путовање. Можете купити свеобухватну полису путног осигурања или полису која пружа само медицинско покриће.

Куповина полисе искључиво за путно здравствено осигурање има смисла за оне који желе хитно покриће док путују, али:

 • Имајте премиум путну картицу која већ пружа покриће за отказивање путовања и кашњење путовања које појединац сматра довољним.

 • Не треба вам отказивање путовања, кашњење путовања или друге погодности које пружа свеобухватна политика јер ће путник остати на једној локацији неко време и није забринут због отказаног путовања.

Ако немате путну карту која пружа адекватне погодности за отказивање путовања и такође желите хитну медицинску покриће, онда вам је боље да имате свеобухватну полису путног осигурања.

Колико кошта путно здравствено осигурање?

Цена полисе варира на основу бројних фактора укључујући:

 • Земља у коју идете.

 • Твојих година.

 • Држава из које сте.

 • Обезбеђена покривеност.

На ИнсуреМиТрип-у смо претражили једномесечно путовање у Костарику у јуну 2020. за 30-годишњака и пронашли следеће четири политике појединачног путовања:

Цена полиса се креће од 28 до 43 долара. Иако је путовање на месец дана, цена је прилично разумна. То је зато што путно здравствено осигурање не укључује бенефиције за отказивање путовања.

Ако бисте тражили полису која нуди свеобухватно путно осигурање, цена би била виша. Да бисмо ово тестирали, користили смо исти пример једномесечног путовања у Костарику у јуну 2020. за 30-годишњака, али смо променили тип политике на свеобухватан и унели цену путовања од 5.000 УСД:

Горе приказани планови крећу се од 78 до 147 долара - знатно скупљи од оних који укључују само здравствено осигурање.

Како да користим своје путно здравствено осигурање?

Ако наиђете на хитну медицинску помоћ током путовања, обратите се свом пружаоцу путног осигурања о томе како да поступите. Вероватно ћете морати да платите своје медицинске трошкове користећи своју кредитну картицу и да након тога поднесете захтев за надокнаду код осигуравача. Нека покривеност (нпр.г., хитна евакуација) можда ће морати да организује ваш пружалац путног медицинског осигурања да бисте имали право на надокнаду. Дакле, у свим случајевима, најбоље је да контактирате свог добављача осигурања пре него што направите било какве аранжмане или платите било какве рачуне.

Шта треба да знате о ограничењима, искључењима и одбитцима

Слично вашем редовном здравственом осигурању, путно здравствено осигурање такође има ограничења, искључења и одбитке.

Искључења су специфични догађаји који су искључени из покривености. На пример, неки планови могу искључити покриће за активности (нпр.г., падобранство) које се сматрају ризичним. Проверите политику да бисте били сигурни да активности у којима планирате да учествујете нису искључене.

Ограничења су монетарна ограничења покрића. На пример, полиса може покрити хитно стоматолошко лечење, али само до 500 долара. Све што је изнад тог максимума ви бисте били одговорни за плаћање.

Одбитни износ је износ који морате да платите пре него што ваша полиса буде надокнађена. На пример, ако имате полису са одбитком од 250 УСД и поднесете захтеве за прихватљиве трошкове у укупном износу од 400 УСД, осигуравач ће вам надокнадити само 150 УСД. Политике се често могу прилагодити да повећају или умање одбитак. Снимак екрана испод укључује исте четири путне медицинске политике за једномесечно путовање у Костарику у јуну 2020. за 30-годишњака, са опцијом промене одбитка.

Што је франшиза нижа, полиса је скупља и обрнуто. За Атлас Интернатионал, платићете 27 долара.84 за полису са одбитком од 250 долара. Међутим, ако желите одбитак од 0 УСД, ваша полиса ће се повећати за само 7 УСД.83.

Опције путног здравственог осигурања за исељенике (дугорочно)

Појединци који живе или раде у иностранству и проводе значајан део године живећи ван Сједињених Држава.С. испуњавају услове за план путног здравственог осигурања који обезбеђује покриће за рутинску медицинску негу. Ове полисе се разликују од путног медицинског осигурања, које је намењено да покрије само хитне случајеве.

Дугорочни планови међународног путног здравственог осигурања обично имају више лимите од полиса путног здравственог осигурања и доступни су само на дугорочној основи (годину или више). На пример, три доле наведена плана обезбеђује ИМГ Глобал.

Полисе су доступне само годину дана или дуже и имају високе максималне границе од 1.000.000 УСД до 8.000.000 УСД. Планови су прилагодљиви и омогућавају вам да добијете медицински третман широм света.

Путно здравствено осигурање ФАК

Често постављана питања Имам здравствено осигурање у Сједињеним Државама.С. Да ли треба да купим самостални медицински план за међународна путовања?

Углавном, ваш У.С.-пружалац здравственог осигурања неће покрити ваш медицински третман када сте у иностранству. Ако желите душевни мир док сте на путовању далеко од своје земље, план путног здравственог осигурања је ваша најбоља опклада.

Када треба да купим путно здравствено осигурање?

Било када пре него што путовање почне.

Имам премиум путну кредитну картицу. Да ли ми је и даље потребно путно здравствено осигурање?

Генерално, покриће хитног медицинског осигурања на кредитним картицама нуди мање заштите и ниже границе него самостална полиса. На пример, Цхасе Саппхире Ресерве® нуди хитну медицинску покриће до 2.500 долара са одбитком од 50 долара. Политике које смо погледали изнад нудиле су медицинско покриће од 50.000 до 2.000.000 долара. Ако желите већи лимит, можда ћете желети да купите полису путног здравственог осигурања.

Да ли треба да купим свеобухватну полису путног осигурања или је довољан самостални здравствени план за путовање?

Зависи од врсте покривености коју тражите. Генерално, ако сте забринути само за хитне медицинске бенефиције и није вам потребно отказивање путовања, кашњење путовања, покриће за изнајмљивање аутомобила или било која од других погодности које пружа свеобухватни план путног осигурања, медицински план би требао бити довољан за вас. Не постоји јединствен одговор, а ваше посебне околности одређују која је политика најпогоднија.

Доња граница

Путно здравствено осигурање може да вас заштити ако доживите неочекивану хитну медицинску помоћ током путовања. Иако је ово тема о којој нико не жели да размишља, важно је знати које су вам опције. У зависности од покрића које тражите, можете одабрати самосталну медицинску полису или добити свеобухватно путно осигурање. Одлучивање о томе која је политика најбоља зависи од ваше ситуације и било које додатне заштите коју можда већ имате путем своје премиум кредитне картице за путовања.

Да ли купујете путно здравствено осигурање? Зашто или зашто не? Јавите нам у коментарима!

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here