Објашњено осигурање од отказа путовања“,

Када резервишете путовања, посебно скупа путовања која се састоје од бесповратних резервација, има смисла размотрити осигурање од отказа путовања јер оно може заштитити ваш депозит ако се ваши планови не остваре због непредвиђених догађаја. Међутим, неће се сваки разлог за отказивање путовања квалификовати за покриће, тако да ћете желети да се упознате са основама осигурања од отказа путовања.

Шта је осигурање од отказа путовања?

Покриће за отказивање путовања може се купити као део свеобухватне полисе путног осигурања или га можете добити бесплатно када имате одређене премиум кредитне картице. Погодност је осмишљена да заштити унапред плаћене, неповратне резервације, укључујући летове, хотелске резервације и друге резервације ако се путовање откаже због ванредних околности. Свака политика ће тачно навести који догађаји се сматрају ваљаним разлозима за отказивање.

С обзиром да ЦОВИД-19 и даље утиче на планове путовања, требало би да обратите посебну пажњу на то који су разлози за отказивање због пандемије валидни. На пример, жеља да откажете путовање које сте раније резервисали зато што ваша дестинација сада има све већи број ЦОВИД-19 и плашите се да путујете вероватно није ваљан разлог. Ако желите да будете у могућности да откажете путовање из заиста било ког разлога, размислите о отказивању из било ког разлога или о ЦФАР-у, додатној надоградњи када купујете полису осигурања. ЦФАР ће вам омогућити да вратите до 75% улагања у путовање све док се путовање откаже најмање два дана пре поласка.

» Сазнајте више: Да ли моје путно осигурање покрива корона вирус?

Шта покрива осигурање од отказа путовања?

Замислите да сте резервисали двонедељни одмор у Италији који кошта 5.000 долара (лет од 1.000 долара, хотел од 3.500 долара и екскурзије од 500 долара), а све то је бесповратно. Затим, недељу дана пре датума поласка, падате и сломите ногу. Ако имате осигурање од отказа путовања, моћи ћете да вратите цео свој унапред плаћени, неповратни трошак путовања (све док је цео износ осигуран), пошто се повреде које захтевају медицински третман и које вас спречавају да кренете на путовање квалификују као покривен разум.

Остали покривени разлози укључују смрт вашег сапутника, лоше временске прилике које доводе до поремећаја у служби, дужност пороте, терористички инцидент, престанак посла и друге ванредне догађаје. Иако ово није цела листа свих покривених разлога, генерално отказивање мора бити последица непредвиђених околности да би се квалификовало за надокнаду. Прегледајте ситни отисак ваше политике за детаље који су тачно разлози покривени. Када тражите надокнаду, мораћете да поднесете захтеве пружаоцу осигурања да бисте поткрепили свој захтев.

Као део годишњих награда НердВаллет-а, анализирали смо различите планове и провајдере путног осигурања, укључујући оне који нуде погодности за отказивање путовања како бисмо вам помогли да одаберете полису која вам одговара. Погледајте наше резултате овде: Најбоље путно осигурање у 2021.

Шта НЕ покрива осигурање од отказа путовања?

Иако вам велики број разлога омогућава да повратите своје унапред плаћене, неповратне путне трошкове у случају отказивања путовања, постоје важна изузећа о којима треба да знате. Осигурање од отказа путовања неће покрити губитке настале услед самоповређивања, предвидивих догађаја, ратних дејстава, учешћа у активностима које се сматрају опасним (нпр.г., падобранство, бунгее јумпинг, трке издржљивости итд.), кривично дело, порођај, лечење зуба и друго.

» Сазнајте више: Како пронаћи најбоље путно осигурање

Да ли је осигурање од отказа путовања скупо?

Цена осигурања од отказа путовања може да варира у зависности од старости путника, одредишта, дужине путовања, трошкова путовања и осигуравајуће компаније. Користећи исто двонедељно путовање у Италију од 5.000 долара као што је горе поменуто, претрага полиса на Скуаремоутх-у (партнер НердВаллет-а) кретала се од 115 до 470 долара, што представља 2.3% до 9.4% од укупне цене путовања. Све политике обезбеђују 100% покриће трошкова путовања, међутим скупљи планови обично имају веће границе бенефиција као што је медицинска евакуација. Ако тражите само покриће за отказивање путовања и никакву другу заштиту, политика једнака 2.3% од укупних трошкова путовања изгледа разумно.

Различити начини за добијање осигурања од отказа путовања

Покриће за отказивање путовања може бити укључено као део свеобухватног плана путног осигурања или понуђено као погодност на премиум кредитним картицама за путовања. Цхасе Саппхире Ресерве® ће надокнадити вама или члановима ваше уже породице до 10.000 долара по путовању. Бусинесс Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а и многе друге Америцан Екпресс картице такође нуде до 10.000 УСД покрића за отказивање путовања. Ове премиум картице нуде и друге погодности осигурања као што су покриће за прекид путовања, услуге хитне помоћи, кашњење путовања и још много тога. Примењују се услови. Ако често путујете и обично купујете осигурање од отказа путовања, размислите о пријави за једну од премиум картица које нуде ове погодности као погодности, и добићете одређене кредите на изводу који ће често надокнадити део годишње накнаде.

Ако ограничења покривености понуђена на картицама нису довољна или тражите више заштите (нпр.г., покриће хитних медицинских трошкова), боље би вам било са полисом путног осигурања. Иако бисте имали додатне трошкове за куповину свеобухватног плана, имали бисте много више погодности које се обично не налазе у полисама осигурања које нуде кредитне картице.

Које осигурање је најбоље за мене?

Ако идете на путовање које се састоји од скупих летова, хотелских резервација и екскурзија и желите да заштитите свој унапред плаћени, неповратни депозит, али вам није потребно никакво друго покриће, полиса осигурања од отказа путовања по минималној цени је добар избор. Ако имате премиум кредитну картицу за путовање, проверите да ли већ имате осигурање од отказа путовања као погодност пре него што купите полису.

Међутим, ако тражите додатно покриће као што је путно здравствено осигурање и/или основни план нема адекватна ограничења, размислите о свеобухватној полиси путног осигурања од добављача као што су ААА, Аллианз и АИГ.

Да бисте видели цене и накнаде за Тхе Бусинесс Платинум Цард® од Америцан Екпресс-а, погледајте ову страницу.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

  • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

  • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

  • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

  • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

  • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

  • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here