Објашњено осигурање од прекида путовања“,

Осигурање од прекида путовања ће надокнадити неискоришћени део вашег путовања ако је већ почело и ако вас неочекивани инцидент примора да се раније вратите кући. Ова погодност након поласка је посебно корисна када резервишете скупа путовања. Ево шта треба да знате о осигурању од прекида путовања и како да га добијете.

Шта је осигурање од прекида путовања?

Ако пропустите део путовања из покривеног разлога, можете да користите погодности за прекид путовања да бисте добили надокнаду за све неискоришћене, унапред плаћене, неповратне трошкове путовања, као што су ноћења у хотелу или резервације екскурзија. Такође вам могу бити надокнађени додатни трошкови као што су резервација новог лета кући, додатна ноћења у хотелу и такси превоз на аеродрому. Важно је да се прекид путовања такође примењује ако је ваше путовање прекинуто због покривеног медицинског разлога везаног за ЦОВИД.

Пошто осигурање од прекида путовања почиње када је ваше путовање почело, сматра се бенефицијом након поласка. Листа ваљаних разлога за покриће је наведена у свакој полиси, али то су обично ванредне и непредвиђене околности. На пример: болест, повреда, смрт путника или сапутника, лоше временске прилике, терористичка акција, губитак посла итд.

Многи свеобухватни планови путног осигурања и неке премиум кредитне картице за путовање нуде осигурање од прекида путовања. У зависности од политике, покриће се може кретати од 100% до 200% укупне цене путовања, бити ограничено на унапред одређени износ у доларима или купљено као опциони додатак.

Као део наших годишњих награда Бест-Оф, проценили смо многе различите планове и пружаоце путног осигурања, укључујући оне који нуде осигурање од прекида путовања, како бисмо вам помогли да одаберете полису која вам најбоље одговара. Погледајте наше налазе овде: Најбоље путно осигурање у 2021.

» Сазнајте више: Како пронаћи најбоље путно осигурање

Шта покрива осигурање од прекида путовања?

Замислите да идете на двонедељно пешачење од 5.000 долара у Барилоче у Аргентини, а трећег дана путовања паднете и повредите скочни зглоб. Одете у локалну болницу и доктор вам каже да је угануто и саветује вам да не будете на ногама и да не планинарите. Након неколико дана опуштања, бол се погоршава и одлучујете да скратите пут и кренете кући на рендгенске снимке и закажите преглед код специјалисте.

Ако имате осигурање од прекида путовања, биће вам надокнађени неискоришћени, унапред плаћени, бесповратни боравак у хотелу, ваш првобитни повратни лет, трошкови нових авионских карата за ранији повратак кући и додатни трошкови превоза као што је такси до аеродрома и од вашег повратак кући на аеродром. Разлог за прекид се сматра покривеним јер сте задобили озбиљну повреду која спречава ваше даље учешће на путовању. Мораћете да обавестите осигуравача о инциденту у одређеном временском року (који ће бити наведен у полиси) и следити протокол како бисте били сигурни да ћете добити надокнаду.

Користећи горњи пример путовања у Аргентину, ако ваша полиса надокнађује до 200% трошкова путовања, накнада која вам се може исплатити може бити до 10.000 УСД. Проценат може бити већи од 100% да би се урачунали додатни трошкови које уговарач осигурања може имати да се врати кући. Генерално, надокнада вашег повратног превоза не може премашити цену карата економског авиона (или исте класе авио карата као оригинална карта), и биће умањена за износ рефундирања који је већ примљен од авио компаније и обично мора бити најдиректнији рута.

Ако немате осигурање од прекида путовања, бићете у милости хотела када покушате да преговарате о повраћају новца за неискоришћени део боравка у хотелу. Такође бисте били одговорни за додатне трошкове доласка кући (нови лет, накнаде за промену и превоз до аеродрома и од аеродрома до куће). Дакле, ако лет кући у последњем тренутку кошта 1.000 долара, мораћете да апсорбујете цео тај износ.

Ако планирате да путујете током текуће пандемије, уверите се да сте пронашли политику која нуди покривеност ЦОВИД-19.

» Сазнајте више: Које врсте путовања треба да заштитите путним осигурањем?

Шта није покривено осигурањем од прекида путовања?

Не може се сваки разлог за прекид путовања квалифицирати као покривен разлог. Губици претрпљени услед намерних радњи (као што је самоповређивање), трудноћа или порођај, планинарење, рат, незаконите радње, употреба дрога и путовања против савета лекара неће бити покривени. Могу се применити друга изузећа; проверите своју политику за појединости.

Неке политике такође искључују постојеће услове који су се десили у одређеном временском оквиру пре поласка. Листа изузетака може да варира у зависности од осигуравача и државе у којој живите, тако да ћете морати да проверите ситно штампање своје полисе да бисте били сигурни да сте свесни шта је покривено, а шта није.

Колико кошта осигурање од прекида путовања?

Покриће у случају прекида путовања обично је укључено у планове свеобухватног путног осигурања.

Користећи истих 5.000 УСД, двонедељног путовања у Аргентину, претрага полиса брокера путног осигурања Скуаремоутх (партнер НердВаллет) кретала се од 115 до 361 УСД, што представља 2.3% до 7.2% од укупне цене путовања. Покривеност се кретала од 100% до 200% трошкова путовања, а неки од планова са нижим ценама нудили су покриће преко 100%. Скупљи планови обично су нудили већа ограничења медицинских трошкова и евакуације.

Ако имате премиум кредитну картицу за путовање која нуди осигурање од прекида путовања, ово покриће је бесплатно све док је путовање купљено одговарајућом кредитном картицом.

Како да добијем осигурање од прекида путовања?

Два најчешћа начина да добијете покриће за прекид путовања су куповина полисе путног осигурања или пријављивање за премиум кредитну картицу за путовање која има погодности осигурања путовања.

Бусинесс Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а и многе друге Америцан Екпресс картице пружају до 10.000 долара по путовању (20.000 долара годишње) у случају прекида путовања. Примењују се услови. Цхасе Саппхире Ресерве® ће такође надокнадити вама или члановима ваше уже породице до 10.000 долара губитака по прекиду путовања.

Ове премиум картице такође укључују друге погодности осигурања као што су отказивање путовања, кашњење путовања, помоћ у хитним случајевима и још много тога. Ако сте чести путници и често купујете путно осигурање, пријављивање за једну од ових премиум картица могло би имати много смисла, јер све оне нуде мноштво корисних погодности путовања и разних кредита на изводу који ће обично надокнадити барем дио годишњу накнаду.

Ако идете на путовање које је скупље од ограничења кредитне картице, куповина посебне полисе путног осигурања је добра опклада. Такође проверите да ли ваша кредитна картица покрива потраживања у вези са ЦОВИД-ом пре него што одлучите да се одрекнете посебне политике.

Које осигурање је најбоље за мене?

Ако идете на скупо путовање, добијање плана путног осигурања који укључује покриће за прекид путовања има много смисла. Ако је путовање релативно јефтино или већ имате покриће путем своје кредитне картице, можда нећете морати да купите покриће путног осигурања.

Међутим, ако тражите додатно покриће као што је путно здравствено осигурање, Цанцел Фор Ани Реасон (ЦФАР) и/или ваша кредитна картица нема довољна ограничења, размислите о свеобухватној полиси путног осигурања од провајдера као што су ААА, Аллианз , или АИГ.

У неким случајевима куповина путног осигурања можда неће бити потребна. Зато се упознајте са свим доступним опцијама пре него што одлучите да ли бисте требали купити полису или не.

Да бисте видели цене и накнаде за Тхе Бусинесс Платинум Цард® од Америцан Екпресс-а, погледајте ову страницу.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

  • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

  • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

  • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

  • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

  • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

  • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here